2. Lig'de yanlışa devam...

Türkiye 2. Futbol Ligi’nin 4. Grubunda geçtiğimiz sezon 4 Trabzon takımı mücadele etti.
Bunlardan Araklıspor küme düştü. Ama bu sezon yine Trabzon’dan 4 takım bu grupta olacak. Çünkü, Ofspor şampiyon olarak Araklıspor’un yerine geldi.
Geride bırakılan 2007-2008 sezonunda, 3’i ilçe, biri il merkezi takımı olanlar arasındaki mücadeleden futbol adına olumlu sonuçtan çok olumsuzluklar çıktı denebilir.
Nasıl çıkmasın ki?
Sezon sonunda birkaç dile getirdiğimiz bu olumsuzlukların başında, takımların birbiriyle tam 4 kez karşılaşmaları geliyor. Temel amacı, dostluk ve kardeşlik olan spor, bu 4’er maç nedeniyle, tam tersi bir sonuç yarattı.
Takımların birbirine karşı kini arttı.. Bu kin neredeyse ilçeler arasına da sirayet ediyordu.
Sorunun çözümü, 2. Lig gibi bir kategoride adeta bölgesel, hatta Trabzon ligi gibi bir gruplaşmanın yapılmasına müsaade etmemekti. Bu yönde TFF’na önerilerin de gittiğini biliyoruz.
Son öneriyi de, eski adı Değirmenderespor olan, ancak Trabzonspor’un pilot takımı haline getirildikten sonra ismi Trabzon Karadenizspor olarak değiştirilen kulüp tarafından yapıldı.
Karadenizspor Başkanı Fikret Yavuz, federasyona başka bir gruba alınmaları için müracaat ettiklerini, ancak bunun kabul edilmediğini açıkladı.
Bu kadar büyük yanlış bir karar olmaz ki..
Bir adım ötesinde 1. Lig ve Süper Lig bulunan oyuncuları siz nasıl adeta, “Kendiniz çalın, kendiniz oynayın” uygulamasına mahkum edersiniz?
Kaldı ki, bunun zararları geçen sezon yaşandı, görüldü. Raporlara bile geçti.
Profesyonellik, daha fazla özveri ve anlayış gerektirir. Bir futbolunun bunu kazanabilmesi için, öncelikle bulunduğu çevrenin dışına çıkması, farklılıkları yaşaması lazımdır.
Ancak, Futbol Federasyonu, ne düşünüyor, neye hizmet ediyor ki, bizim gibi bakmıyor.
Bundan 2 ay önceki bir yazıda ifade ettiğimi tekrarlıyorum.
2. ligde mücadele edecek takımların tümü bir torbaya atılır.
40 takım mı var?
4 grup mu olacak?
Torbadan rastgele isimler çekilerek gruplar oluşturulur.
 “Bun Trabzon’dan kalkıp, İzmir’e gidemem” diyen olur ise, “Tamam kardeşim gitme. Buyur Trabzon Amatör Küme de oyna” denir olur biter. Futbol Federasyonu geride bıraktığımız sezondaki uygulamasını, yani hatasını tekrarlayacak ise, emin olun futbolun gelişimine hizmet etmiş olmayacak, hatta futbolcuların gerilemesini teşvik edecektir.
Sporun sağladığı tecrübe, sosyal dayanışma ve gezip-görme imkanını da bir kenara atacaktır.
TFF yetkilileri, “Buyurun tercih sizin.”

Yazarın Diğer Yazıları