MOSSAD'ın 17 milyar doları gerçek Ergenekon!

Ergenekon iddianamesinin eklerinde, Perinçek’le ilgili bölümde, çok ilginç bir belge ortaya çıkıyor ve belgede İsrail Gizli Servisi MOSSAD’ın öldürülen işadamı Nesim Malki marifetiyle Türkiye’ye tam 17 milyar dolar soktuğu bilgisi yer alıyor.
Sonra bu 17 milyar doların kimlere dağıtıldığına dair uzunca bir liste veriliyor ve en alta da şöyle bir not düşülüyor:
 “MOSSAD kanalı ile 17 milyar  dolar Türkiye’ye giriş yapmış. Bunun 9.7 milyar doları Nesim Malki eliyle piyasaya satılmış(tefecilik). 7.3 milyar doların 5 milyar doları diğer Musevi vatandaşlar eliyle satılmış. 2.3 milyar doları MOSSAD’a yakın vatandaşlar eliyle satılmış.”
17 milyar dolar ne demek!
Meselâ Türkiye’nin GAP’a bugüne kadar harcadığı para demek.
İnsanın inanası gelmiyor amma günlerdir, Aydın Doğan dışında, listede bu paradan pay aldığına dair adı geçenlerden bir açıklama bekledik, çıt çıkmadı.
Biz, İsrail’in Türkiye’ye soktuğu iddia edilen 17 milyar doların ne anlama geldiği konusunda biraz daha zihin egzersizi yapalım isterseniz..
 Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 23 Haziran 2006’da,  “1985’den günümüze kadar 10.4 milyar dolarlık özelleştirme yaptık”  açıklamasında bulundu ve bu açıklamayı gazeteler,  “Türkiye’nin 20 yıllık özelleştirme geliri 10.4 milyar dolar”  olarak haberleştirdi. Yani İsrail’in Türkiye’ye soktuğu 17 milyar dolar, Türkiye’nin 2005 yılından geriye doğru, son 20 yıllık özelleştirme gelirlerinin neredeyse iki katı.
Türkiye Tüpraş’ın yüzde 51’i, 4 milyar 140 milyon dolara Koç-Shell konsorsiyumunun oldu. Demek ki 17 milyar dolarla Tüpraşın tamamı üç kere satın alınabiliyor. Telekom’un yüzde 55’ini, Türkiye Oger Telekom’a 6 milyar 550 milyon dolara elden çıkardı. Yani MOSSAD’ın Türkiye’ye soktuğu 17 milyar doların üçte biri kadar bir fiyata.
Bütün bu rakamlar gösteriyor ki, MOSSAD’ın Türkiye’ye soktuğu iddia edilen 17 milyar dolar ile neredeyse Türkiye’nin en değerli şirketleri teker teker satın alınabiliyor; 17 milyar dolar,  ülke içi dengeleri altüst edebilecek işte öyle bir miktar.
Peki, İsrail böyle bir parayı Türkiye’ye aktarabilecek ekonomik bir güce sahip mi?
Kesinlikle değil.
Fert başına düşen milli geliri Türkiye’nin üç katı kadar olsa da, İsrail ancak ABD’nin ve İsrail dışındaki Yahudi işadamlarının yardımları ile ayakta durabilen bir ülke. Hatta Üzeyir Garih’in İsrail’in istediği vergilere dayanamaz hale gelip itiraz ettiği için MOSSAD tarafından öldürüldüğü de çok ciddi delillerle yazılıp çizilmiştir.
Velhasıl, İsrail  “muhtaç” tır.
“Yani MOSSAD Türkiye’ye böyle bir para sokmamıştır mı demek istiyorsun?”  diyebilirsiniz.
Böyle bir şey söyleyecek bir bilgiye elbette sahip değiliz.
Ancak iddia çok ciddidir ve çok vahimdir.
Türkiye gerçekten bir devletse bu iddianın bütün hücrelerine kadar aydınlatılması için varını yoğunu ortaya koymalıdır.
Biz, böyle bir para gelmiş yahut gelmemiş diyemiyoruz.
Amma gelmişse,  geliş şartını açıklıyoruz.
“MOSSAD’ın 17 milyar doları ’sahte’dir!”
Gülmeyiniz...
İsrail bunu yapmaktadır.
Evet, İsrail, İsrail dışındaki gizli faaliyetlerini ABD’nin İsrail’e verdiği dolarların  “Birebir aynısını basarak”  yürütmektedir.
ABD bunu bilmekte, ses çıkartmamaktadır.
Fakat dikkatimizi yoğunlaştırmamız gereken nokta başkadır..
17 milyar doların 9.7 milyar doları tefeci Nesim Malki eliyle piyasaya verilmiş, kalan 7.3 milyar doların 5 milyar doları  “diğer Musevi vatandaşlar eliyle satılmışsa” , bu Türkiye’deki pek çok Musevi vatandaşın MOSSAD’la teşriki mesaî halinde olduğu anlamına gelmez mi!
 Yine bu paranın, “2.3 milyar doları MOSSAD’a yakın vatandaşlar eliyle satılmış”  ise, Türkiye’nin bir,  “MOSSAD’a yakın vatandaşlar” cenneti olduğu inkâr edilebilir mi!
O zaman nerede benim istihbaratım!
Nerede benim devletim!
Bundan daha büyük, bundan daha derin, bundan daha tehlikeli bir  “Ergenekon”  mu olur!

Yazarın Diğer Yazıları