İyi ki, Türk Ordusu var!

Bunca yıl yabancılara “Türk Ordusunun Türk milleti için anlamını anlatamadık”. Daha doğrusu, yabancılar Avrupalılar çok iyi anladılar da, AB şimdi bunun için Orduyu etkisiz hale getirmek istiyor! AB, Türk Ordusunun kışlalarında, kendilerine hizmet etmek için, emir bekleyecek ve kendi çıkarları için ateşe sürecekleri “lejyonerler” olmasını isterler! 

Amerikalılar
Amerikalılar, Türk askerini Kore Savaşında yakından tanıdılar. Kunuri’de ricat etmekte olan ABD birliklerinin ricatını Mehmetçik, canı pahasına korudu; General McArthur onlara “kahramanların kahramanı” (Brave of the Brave) dedi! Ben Kore’de, General Ridgeway’in, bizim Tugay Komutanı Tümgeneral Namık Argüç’e “Bizim cenahlarımızı Türk Tugayına emanet etmek isterim” dediğini, kendi ağzından duydum ve ben tercüme ettim!
Amerikalılar, şimdi, bunun içindir ki Afganistan’daki, Lübnan’daki vb.. çıkarlarını ve olası İran’la savaşta, Türk Ordusuna emanetten öte “ihale” etmek istiyorlar... Ve maalesef, onlar için de TSK, kolay harcanabilir “top yemi”!

Türk Ordusu başka!
Türk Ordusu, yapısı ve gelenekleriyle, millet indindeki saygınlığıyla, başka hiçbir ülkeye nasip olmayan bir “millet” ordusu. Türkler de, bir “Ordu Millet”... Hamaset yapmıyorum; bugüne kadar ve kendi benliğimde, Türk halkının büyük çoğunluğunun, iliklerimize işlemiş bir gerçeğini ifade ediyorum. Bunlar böyle olduğu içindir ki, yabancılar Avrupalılar, Amerikalılar bu “aslanı” ehlileştirmek isterler.
Ve Türk Ordusu böyle bir ordu olduğu içindir ki ona, ülkeyi dış düşmanlara karşı savunmakla birlikte TC’yi, temel ilkelerini, iç düşmanlara karşı da savunmak ve kollamak yasal-Anayasal görevi verilmiştir! Bu böyle iken içimizdeki gafiller de bu görevi engellemek isterler. Harp Okullarının İmam Hatip mezunlarına açılmasından, YAŞ kararlarının sivil yargıya tabi olmasına, vicdani ret denilen vicdansızlığın, ahlaksızlığın meşrulaştırılmasına kadar!
Siz bu İktidar mensuplarının, zaman zaman TSK’ya övgüler düzmelerine bakmayım; Türk Ordusu, onlar için de “kontrol altına alınması gereken bir öcüdür”! Ancak buna şimdilik, güçleri yetmiyor! Fakat Anayasa Mahkemesinin, “kapatmama” kararından sonra, palazlanınca, bu konuda ne yapacaklarını ve muhtemelen “sivil” Anayasa’ya ne gibi  hükümler konacağını göreceğiz.

İlker Başbuğ geliyor
Ama burada, çetin bir cevize, yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a çarpacakları muhakkak! İngiliz Sunday Times gazetesi “Başbuğ’un hükümete tesir etmede daha etkin olması bekleniyor” diyor... “Eğer (Erdoğan) fazla uzağa gitmeye çalışıyorsa, AB onaylamazsa da, Başbuğ ve askerlerin, silahlı kuvvetlerin geçmişte yaptığı gibi ağır bir biçimde cezalandıracağı konusunda kuşku yok”... Bu yorum benim değil, İngiliz gazetesinin!

Nitelik düzeyi
Türk Ordusu yukarda saydığım geleneksel sebeplerden başka, subayların ve astsubayların nitelikleri, bilgileri ve eğitimleri bakımından da, dünyadaki en üstün -nev’i kendisine özgü- bir Ordudur. Subaylar ve astsubaylar, lisans, yüksek lisans seviyesinde, çok sıkı eğitim görürler... Hepsi, en az bir yabancı dil bilir! Ve en önemlisi, “Atatürkçülükle” aşılanırlar! ...
Teşpihte hata olmaz; Generallerimiz, subay ve astsubaylarımız, çoğu milletvekillerinden daha bilgilidirler ve üstelik Atatürkçüdürler! Ve açık söyleyeyim; Türk ordusunun subay ve astsubaylarını, onlara değişmem! . Türkiye Cumhuriyeti, son tahlilde, onların yüzüsuyu hürmetine ayakta durdu ve duracak... AB’nin inayetiyle değil!
 Bunun için de, bazı milletvekilleri -hatta çoğunluk-  “demokrasi tramvayı” ile TC’yi yok etmeye çalışırken, “sadaka kabul etmeyen milletimiz”, Türk Ordusuna güveniyor ve güvenmekte devam edecek.
Çok güç bir dönemde görev yapan Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a sevgilerimi, saygılarımı arz ederim, emekli olan general, subay ve astsubaylara, sağlıklı hayatlar, yeni Komuta Kademesine dönemde başarılar dilerim...
Daha badireli olacağı muhakkak bir dönemde onlara çok görev düşecek.  Ve bu göreve mani olmak için, Ordu üzerinde çok alçakça oyunlar oynanacak, arasına nifaklar sokulmasına çalışılacak.
Önümüzde “30 Ağustos”, Türk Ordusunun milletin makûs talihini yendiği gün var... İman tazelemek zamanıdır... İyi ki Türk Ordusu var!

Yazarın Diğer Yazıları