Gürcistan, Türkiye niyetine bombalanıyor!

Kafkasya’da savaş geliyorum diyordu ama Türkiye habire Gürcistan’ı silahlandırıyor, askeri tesisler inşa ediyor ve silah yardımı yapıyordu! Gürcistan bu silahları kime karşı kullanacaktı? Silahı veren Türkiye’ye ve onun kardeşi olan Azerbaycan’a değil elbette. Ermenistan’a savaş açmanın da Gürcülere bir yararı yoktu.

***

Silahlar bir tarafa; Gürcistan neden, Rusya ile boğaz boğaza geldi?
Çünkü Gürcistan’ın başındaki Mihail Saakaşvili, CIA’nın darbe organizatörü Soros’un girişimleri sonucu turuncu devrimle iktidar oldu! Bunu Soros da itiraf etti. Aslında buna devrim değil, işgal demek gerekir. Soros tipi örgütlenme Balkanlar’ı ne hale getirdi gördük. Bütün Balkanlar, Amerikan üsleriyle doldu!
ABD, Soros tipi işgalle yetinmedi. Karadeniz’e çıkmak, Gürcistan’a üs kurmak istiyordu. Hatta Irak işgalinden önce Trabzon ve Samsun limanlarını da bunun için istemişti. Türkiye, Rusya ile anlaşarak Karadeniz’e Amerikan savaş gemilerini sokmayınca hile yoluna başvuruldu. Bir taraftan Romanya ve Bulgaristan sıkıştırılırken, diğer taraftan Türkiye’nin Gürcistan’ı silahlandırması sağlandı. Bunda, Türkiye’deki Gürcü lobisinin de etkisi oldu. Saakaşvili için artık hedef NATO’ya ve dolayısıyla Amerikan koruması altına girmekti.
Rusya, Gürcistan’ı ABD’ye kaptırırsa, Orta Asya’yı kaybedeceğini biliyordu. Bu sebeple, daha fazla bekleyemedi ve Gürcistan’ı vurdu. ABD ve Gürcistan’ı silahlandırmakta kullandığı Türkiye sesini bile çıkaramadı!

***

Bize gelen bir yorumda, “Rus Genelkurmay Başkanı’nın Türkiye gezisi neden iptal edildi? BOP ve Ilımlı İslam projesinden kurtulmak için blok değiştiriyormuş gibi yaparak Hindistan-Rusya-Çin-İran eksenine yaklaşıp ABD ve AB’ye blöf yapıp garantileri aldıktan sonra Hindistan-Rusya-Çin-İran’a sırtını dönmek politika mıdır? Rusya, Türkiye niyetine Gürcistan’ı bombalıyor” ifadeleri kullanılıyor.
Başka bir yorumda ise şu tespitler yapılıyor:
 “ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na saldırıyı kim yaptırdı? Saldırıya uğrayan yer ABD İstanbul Başkonsolosluğu, ölenler Türk polisi. Hem ABD’ye hem de Türkiye’ye saldırı!
Peki Güngören’deki bombayı kim patlattı?
Selimiye Kışlası’na havan mermilerini kim
attı?
Kuzey Irak’ta bombalama sonucu dağılan PKK kamplarının da bir yerlere taşındığı anlaşılıyor.
Orası da her halde Ermenistan.
Rusya Türkiye’ye çok kızgın; PKK’nın kontrolünü eline almak istiyor olabilir. Başımıza belayı aldık!”
Nitekim, Rusya Savunma Bakanlığı’nın yayımladığı askeri raporda, ABD ile Türkiye’nin Gürcistan’a askeri yardım yaptığı belirtiliyor ve Washington ile Ankara “savaş kışkırtıcılığı”  yapmakla suçlanıyor.

***

Soros tipi örgütlenme Türkiye’nin de altını oyuyor, ama başta Cumhuriyet Başsavcısı olmak üzere hiç kimse olayın üzerine gitmiyor. Bunun yerine, geçmişte devlet görevlisi olarak çeşitli operasyonlar yapmış kişilerin sivil hayatta kurdukları örgütlenmeler takip edilirken, bu operasyon üzerinden milleti millet yapan bütün tarihi değerler ayaklar altına alınıyor.
Üstelik bu operasyonun Bush-Erdoğan görüşmesinde kararlaştırıldığı yazılıyor; iddia yalanlanmıyor!
Yani ABD, bir taraftan Türkiye’de kendi aleyhtarı olarak gördüğü kadroları sindirmek için Türk devlet mekanizmasını kullanıyor, diğer taraftan da o devleti tamamen ele geçirmek için Soros tipi örgütlenmeyi genişletiyor!
Türk halkı da bu çapraz operasyonları yapanları, “Müslüman adamlar” diye başında tutuyor!
Fakat, bu paldır küldür gidişin elbette bir sonu olacaktı?
Evet, aslında Gürcistan değil, Türkiye bombalanıyor, ABD bombalanıyor, Soros tipi örgütlenmeler bombalanıyor!
Yakında sıra Ukrayna’ya gelirse ve Türkiye de fiilen “cephe ülkesi” olursa şaşırmayın!

Yazarın Diğer Yazıları