Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Hüseyin Macit <br>YUSUF

Hüseyin Macit
YUSUF

Kıvrıkoğlu Paşa'yı Ege'ye uğurladık...

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı devir teslim töreni yapıldı. Orgeneralliğe terfi ederek Ege Ordu Komutanlığı’na atanan Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu görevi Korgeneral Hilmi Akın Zorlu’ya teslim etti.
Görev devir-teslim töreninde her iki paşamızın da yaptıkları konuşmalar maneviyatımızı artırdı.Türk ordusunun adadaki varlığının güvenliğimizin yegâne teminatı olduğunu da bir kez daha düşünmemizi sağladı. Hele hele Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin silahlanmaya milyonlarca dolar ayırdığı bir dönemde ve Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla sürdürülen görüşmelerde Kıbrıs Türkü’ne hayat tanımayan tavrı göz önünde bulundurulduğunda Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nin (KTBK)   adadaki varlığının her zamankinden daha hayatiyet arz ettiği halkımız tarafından daha da iyi anlaşıldı.Kıvrıkoğlu Paşa törende yaptığı konuşmada bu konuya değinirken devrettiği görevin sadece KTBK’nın emir ve komutası değil aynı zamanda; Lozan ve Lefkoşa antlaşmalarıyla Doğu Akdeniz’de kurulan dengenin muhafazası, tesis edilen barış,  huzur  ve güven ortamıyla KKTC halkının varlığı ve güveninin korunması olduğunu vurguladı.
KTBK’nın adada uluslararası antlaşmalar gereği bulunduğunun altını çizen Kıvrıkoğlu Paşa, Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” vecizesi ve Türk ulusunun barışı ön planda tutan karakteriyle adanın Kuzey ve Güneyi’nde barış, huzur ve güven ortamının kaynağı olduğunu kaydetti.
Kıvrıkoğlu Paşa, bu kutsal görevin icra edilirken KKTC halkının talep ettiği adil ve kalıcı bir çözümün destekleyicisi olma yanında çözümün kalıcılığının da takipçisi olmayı sürdüreceğini vurguladı.
Kıvrıkoğlu Paşa, KKTC halkı ile ilgili olaraksa şunları söyledi:
 “Tanımaktan onur duyduğum, Türk olmaktan gurur duyan, anavatanına gönülden bağlı, özgürlüğüne âşık, vatan ve bayrağı uğruna her türlü fedakârlığa hazır KKTC halkını hiçbir zaman unutmayacağım. Onlar var oldukça Kıbrıs’ta tarihin asla tekerrür etmeyeceğine dair inancımı hiçbir zaman kaybetmeyeceğim.”

Ulu çınar Denktaş
Konuşmasında KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a “Ulu Çınar” olarak hitap eden  Kıvrıkoğlu Paşa, onu her zaman çınar ağacına benzettiğini belirterek; doğada diğer ağaçlardan farklı olan çınarın daima yükseklerde bulunduğunu  ve adının bunun için “ulu çınar” olduğunu söyledi. Kıvrıkoğlu, “Çınar ağacının en temel özellikleriyse sabırlı, pes etmeyen, köklerinden tanınan, nereden geldiğini unutmayan, ’yıkıldı, eskidi, bitti’denildiğinde yeni filiz vermesidir” dedi. Kıvrıkoğlu Paşa’nın KKTC Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş için söyledikleri bizi gururlandırmıştır. Umarım, son 20 Temmuz kutlama törenleri için KKTC’ye 8 bakanıyla gelen, ancak Kurucu Cumhurbaşkanımız Denktaş’ı ziyaret etme nezaketi göstermeyen Anavatan Türkiye Başbakanı Tayyip Erdoğan ve bakanları, Paşa’nın konuşmalarından bir şeyler öğrenmişlerdir.
Kıvrıkoğlu Paşa iki yıllık görev süresince kolordu karargâhında pek oturmadı. KKTC’yi karış karış, köy köy gezerek Kıbrıs Türkü’nün dertlerini dinledi, çözümler buldu ve üretti. 7’den 70’e herkese sahip çıktı. Özellikle ihmal edilmiş birçok köyümüzün gelişmesiyle bizzat ilgilendi. Kıbrıs Türkü Kıvrıkoğlu Paşa’yı Kahraman Türk Ordusu’nun bir bireyi olarak sever sayarken aynı zamanda bir ağabey, bir baba, bir dost olarak da kabul ederek bağrına bastı. Kıvrıkoğlu Paşa iki dönem hizmet verdiği Kıbrıs’ta arkasında eserler bırakarak ayrıldı. Ege Ordu Komutanlığı görevinde Kıbrıs’taki gibi başarılı olacağından şüphe yoktur. Egelilerin şimdiden gözü  aydın. Ulu Tanrımız kutsal görevinde yardımcısı olsun...

Hoş geldin Zorlu Paşam...
KTBK Komutanlığı görevine yeni atanan Hilmi Akın Zorlu Paşa’ya hoş geldiniz diyoruz. Kıbrıs’ta daha önce görev yapmış, Kıbrıs Türkü’nü ve milli davamızı iyi tanıyan-bilen bir komutanımız olarak Kıvrıkoğlu Paşa’mızın bıraktığı yerden başarılı hizmetler vermeğe devam edeceğine inanıyoruz. Allah Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve Anadolu’daki vefakâr kardeşlerimizi başımızdan eksik etmesin.

Yazarın Diğer Yazıları