Havalar sıcak, pazar pahalı Millet yanıyor!

Seçim telaşının sona ermesinin ardından yeni hükümet kuruldu. Bakanlar kurulu listesi isimleriyle açıklandı. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

Tatil dönemi başladı. Çok şükür aylardır hazırlanılan sınavlar da bitti. Ailelerin üzerinden kocaman bir yük öyle böyle kalkmış oldu.

Ekonominin durumu, Dünya Kupası, işsizlik, geçim sıkıntısı, durumu ve şartları uygun olanlar için, tatil planları halkın gündemi arasında ilk sırada yerini alıyor.

Rusya -Avrupa pazarındaki sıkıntılar sebebiyle turizmdeki sıkıntıları sağır sultan biliyor. Çok şükür kriz çözüldü. Yabancı turist sayısını bu yıl telafi ettik.

Turizmcilerden yapılan açıklamada iki yılın acısını bu yıl 5 milyon üzerinde turist ağırlayarak geçmiş yılların açığını kapattıklarını söylüyorlar.

Tatil beldelerinin doluluk oranları yüzde seksenleri geçmiş...

Pansiyonların, beldeye göre otellerden farkı yok. Günlüğü 70, 100 liradan başlıyor. 300'e kadar çıkabiliyor.

Otel için rezervasyon fiyatları ise, ortama/oteline göre bir haftalık tatil erken rezervasyonlu olanlar daha avantajlı olduğu hatırlatılarak, kişi başı her şey dahil 1500-4700 lira arasında değişmektedir.

Yerli ve yabancı turistler açısından yine bu yılda en çok ziyaret eden tatil beldeleri arasında Ege sahillerinden Bodrum, Marmaris, Çeşme ilk sıralarda yerini koruyor. Antalya da listede başı çekenlerden.

Aynı alanda kalmak istemiyorum. Her yeri keyifle görmek için otobüsle, aracımla ya da araç kiralayarak gezmeyi seviyorum.

Tercihler ortada. Şartlarınıza göre karar sizin.

***

Kimi tatil peşindeyken, kimi de çorba kaynatmanın derdinde...

Çarşı, pazar yangın yeri.. Vatandaş; rahat mutfak alışverişi yapamadığından, sebze ve meyve fiyatlarının çok yüksek oluşundan şikayetçi..

Televizyon ve gazetelerin ilk sıralarında gündeme alınan haberde vatandaş konuşuyor:

-Pazara yüz liraya gittim. Hiçbir şey alamadım. Bu fiyatlar böyle gittiği sürece evimiz meyve, sebzeyi biraz zor görecek.

Mevsimin getirdiği nimetlerinden ucuz, kaliteli, tadında ve zamanında faydalanmak istiyoruz. Yetkililerin bu duruma el atarak yeni düzenlemeler getirilmesi çağrısını halkımız adına yeniden yapıyorum.

Dolar ve Euro'daki iniş çıkışlar esnafı, vatandaşı korkutup, tedirgin ediyor. Seçim sonrasında kurulan yeni hükümetin ilk işi ekonomiye istikrar kazandırmak olmalı... Vatandaş üzülmesin. İşverenlerin gücüne güç katılsın inşallah.

***

Bunaltıcı sıcaklar tüm yurdu etkisi altına aldı. Vatandaş; akşam yemeklerini yemek, uyumak, serinlemek ve güzel vakit geçirmek amacıyla yeşil alan ve sahilleri mesken tuttu.

Uzmanlar uyarıyor.

Piknik keyfi yaparken hazırlamış olduğunuz ateşlerin kullanım bitiminde söndürdüğünüzden emin olunuz. Bir şey olmaz dediğiniz sigara izmaritlerini yere atmayınız. Yeşil alan ve orman yangınlarına davetiye çıkarabilirsiniz.

Aman dikkat!

***

Yine ev yangınlarını önlemek adına elektronik uzmanları uyarıyor.

Elektrik yaşamımızın her alanında. Her şey neredeyse elektriğe bağlı oldu. Hele o küçücük cihazlarda geçen vakit ve ömür.

Tasarruf adına faturaya yansıyan rakamlardaki düşüşü görmek için ve evde takılı olan prizlerin yangına davetiye çıkarmaması adına çok dikkatli olmalıyız.

Evde kullanmadığımız fişleri prizde takılı bırakmayınız. Bilgisayar, televizyon, ütü, çamaşır makinesi, gibi elektronik eşyalarınız vs.. Açık değil ki bir şey olmaz demeyin. Çünkü sadece prize takılı olmuş olsa bile elektrik harcadığını unutmayın.

Bu durum hem ekonomik açıdan hem de prizde takılı kaldığı sürece yangına sebebiyeti önlemek adına çok önemli.

Bizden uyarması, sizlerden uygulaması.

Sağlıklı güzel haberler almanız dileğiyle.

Mutlu pazarlar.

Yazarın Diğer Yazıları