İtirazlar önlenmeli

Ligin ikinci yarı maçları büyük hatalar yapılmadan başladı. Devre arası yapılan seminerler faydalı olmuş ancak bazı konular üzerinde durulmamış. Ülkemiz futbolunda müsamaha edilmemesi gereken futbolcu itirazları ikinci yarıyla birlikte yeniden başladı. Öyleki her şeye itiraz ediliyor. Faulü yapanın, tekmesi, eli ve kolu rakibin üzerindeyken bile her düdük sonrası itiraz yapılıyor. Kimse verilen cezaya razı olmuyor. Bu itirazların masum olmasını anlayışla karşılayalım. Sertliğe maruz kalmış bir oyuncu reaksiyonunu kabul edelim ancak aşırıya kaçmamak koşuluyla. Ama her faul düdüğünden sonra kararı beğenmeyip itiraz den ve bunu el-kol ile protestoya kadar götüren futbolcuları müsamaha ile karşılanmamalı. Maçları stat ve televizyondan seyredenler bu tabloları hiç iyi karşılamamakta. Hakemler onun için kural emirlerini gözardı etmeden itirazları bitirmesi gerekmektedir. Yoksa bu davranışlara arkasını dönen hakemler bu itirazların sürüp gitmesine çanak tutacaklardır. 

Kasımpaşa-K. Karabük
Cüneyt Çakır

Dünya kupası çağrısı sonrası daha da bir rahattı. İyi bir maç yönetti.

Gençlerbirliği-Çaykur Rize
Hüseyin Göçek-D. Ateş Bitnel

30. dakikada ayağından sakatlanan Hüseyin Göçek’in yerine görev alan Deniz, genelde başarılıydı. Verdiği penaltı doğru. Ancak G.Birliği’nden Gasso’ya yapılan penaltıyı yardımcısıyla birlikte görmedi. 

Bursaspor-Eskişehirspor 
Bülent Yıldırım

Asistan hakemin tespit ettiği elle oynamada penaltı kararı ve kaleciye kırmızı kart kural gereğiydi. Necati’nin önemli posizyonunda kalkan osayt kararı yanlıştı.

Trabzon-Beşiktaş 
Yunus Yıldırım

Emre’nin penaltı beklediği posizyonda devam kararı doğru. Necip’in, Yusuf’a net faulü son adam ve kartlık posizyonunda devam karalı yanlıştı. Zokora’nın topsuz sert hareketi sarı değil kırmızı olmalıydı. 

Sivas-Kayseri
Fırat Aydınus

İlk golde top çizgiyi geçti. Yardımcının gol tespiti ve Kayserisporlu Sereno’nun kasti dirseğine kırmızı doğru. Fırat Aydınus iyi bir maç yönetti.

Elazığ-Akhisar
Kamil Abitoğlu

Ele çarpmalarda devam kararı doğru ancak Elazığsporlu Zeegler’in rakibin suratına kadar uzanan sorumsuz tekmesine sarı değil, kırmızı verilmeliydi.

Erciyes-Antalyaspor
Çağatay Şahan

Penaltı beklenen posizyonlarda verdiği devam kararları doğru. Antalyaspor lehine elle oynanan bir posizyonda yardımcı da dahil penaltı atlandı. Erciyes’in golü açık bir ofsayttı.

Gaziantep-Galatasaray
İlker Meral

Bazı faul ve kart eksiğine rağmen neticeye tesir eden hatası olmadı. 

Fenerbahçe-Torku Konya
Ali Palabıyık

Torku Konyaspor’un golü ve Fener’in ilk golü ofsayttı. Verilen kartlar doğru da verilmeyen önemli bir kart atlandı. Alves’in ceza alanında Konyalı Hleb’e iki ayağı ile basması kırmızı kart, top oyunda olduğu için de panaltıydı verilmedi.

Yazarın Diğer Yazıları