Elazığspor küme düşerse!

Karabük-Elazığspor müsabakasının 64. dakikasında bir hava topuna yükselen Elazığlı Pape Sow, takımı 1-0 galipken sırtüstü kötü bir düşüş yaşadı. Hakem doktoru çağırdı, bu arada iki takımın tüm oyuncuları etrafında toplandı. Tedavi uzayınca önce futbolcular arasında tartışmalar yaşandı. Ardından da yerde yatan Sow’u, Karabüksporlu oyuncular İshak, Samba Sow ve Yiğit ayaklarından tutup oyun alanının dışına sürüklediler. Bu sürekleme esnasında Elazığlı Sow, yattığı yerden ayaklarıyla onlara vurdu ve kırmızı kartı gördü. Ancak Karabüklü adaşı da sadece sarı kart gördü iş bitti, ardından o dakikaya kadar galip olan konuk ekip 10 kişi kalınca farklı yenildi. Hakeme yüklenemiyorum çünkü; ne yapacağını bilmiyor ve sadece kuralı uyguladı. Bu gibi durumlarda hakemlerin ne yapacağını MHK seminerlerde anlatmalıydı. Şu andan itibaren de önlem alınmaz ise tabloları daha çok yaşarız. Burada yapılması gerekilen ilk şey; iki takım oyuncularını kendi alanlarına göndermek ve doktoru çağırmaktır. Oyuncunun sakatlığı önemliyse tedavi saha içinde yapılır. Aksi durumda da kural gereği kenara çekilir. Karabüklülerin rakibi süreklemeye hiç hakları yok ve suç işlediler. Hakem müdahale etmeliydi. Şayet Elazığspor, 1 puanla küme düşerse bunun vebalini kim ödeyecek!

Beşiktaş-K. Erciyes
Cüneyt Çakır

İyi bir yönetim gösterdi. 3. Beşiktaş golünde avantaj oynatması golü getirdi. Ancak Serdar 2. sarıdan kırmızı kart görmeliydi. 

K. Karabük-SB. Elazığspor
Özgür Yankaya

Sow’un sakatlanmasına kadar iyi yönettiği müsabakada, sakatlanma anı ve sonrasında ki yönetimi kötüydü.

Eskişehirspor-Fenerbahçe
M. Kamil Abitoğlu

Taktik faullerin bazılarında sarı kart gerekirdi bunları atladı. Gökhan’ın Erkan Zengin’e hareketi penaltı olmalıydı. Kuyt’un kolla attığı golde yardımcı doğru karar verdi ancak hareket istem dışı olduğu için sarı kart verilmemeliydi. 

MP Antalyaspor-Gaziantep
Fırat Aydınus

İyi yönettiği maçta Gaziantep’in golü öncesi, golü atan Traore, sağ ayağıyla topu kontrol ederken, sol ayağıyla rakibe faul yaptı. Pozisyonun devamında tartışmalı gol geldi. 

Akhisarspor-Gençlerbirliği 
Barış Şimşek

Genelde iyiydi ancak penaltı kararını asistan uyarısıyla verdi.

Torku Konya-Sivasspor
Bülent Yıldırım

Ele çarpmalarda devam kararları doğru. Gekas’ın ayağına basılmasını net göremedi. Posizyon penaltı olmalıydı.

Kayseri-Kasımpaşa
Çağatay Şahan

Tempolu bir müsabakayı iyi götürdü. Kayserispor lehine verilmesi gereken penaltı verilmedi. Erhan’ın dizine gelen darbeyi kendisi ve kale arkası yardımcısı değerlendiremedi ve kıyamet koptu.

Galatasaray-Bursaspor
Mete Kalkavan

Neticesi erken belli olan müsabakayı rahat ve başarıyla yönetti.

Çaykur Rizespor-Trabzonspor
Tolga Özkalfa

Genelde iyi yönetim gösterdi. Yusuf’a 2. sarıdan gösterdiği kırmızı kart doğru. Rize’nin Sercan’la yakaladığı gollük pozisyon net ofsayttı. Yardımcı atladı. Onur’un golü önlemesi çıkacak olası gerginliği önledi.

Yazarın Diğer Yazıları