Selahaddin E. Çakırgil! O 'millet' Türk milleti!

Cehaletin de bir seviyesi olmalı! "Çakırgil" soyadını kullanan Selahattin Eş'i düzeltmekten usandım!

Sokaklarda "Biz milletiz. Türkiye'yi, darbeye, teröre yedirmeyiz" yazıları okuyoruz.

Selahattin Eş (S. E.) "millet"ten çok memnun. (O, "Selahaddin" yazıyor. Öyleyse sad'dan sonra da "e" değil; "a" yazması gerekir!)

S. E. diyor ki: "Bu afişlerde dile getirilen görüşler ve kararlılık, sanki Tayyib Bey'in ağzından bire bir çıkmış gibi bir hava veriyor. / Çünkü Tayyib Bey yıllardır, 'millet' terimini aslî mânâsına en yakın şekilde kullanan ve bu dikkatte genel olarak yalnız kalan birisi.." (Star, 14 Eylül 2016).

("Tayyib" değil; "Tayyip". Türkçede son ses sadasızdır.)

S. E. aklı sıra "millet"i açıklıyor... "Millet"in mefhum olarak tarih boyunca geçirdiği evrelere girmiyoruz.

Selahattin Eş! Şu anda, senin kastettiğin, nereye çeksen oraya giden "İslâm milleti" yoktur; asıl Kur'ânî manasıyla "Türk milleti" vardır. Reis de, menfur 15 Temmuz Hurûcu'ndan sonra şuurlu "Türk milleti" demeye başlamıştır.

Darbeye direnenler kimler? Türk milleti mensupları! Bu "millet"in içinde R. T. Erdoğan'ın sık tekrarladığı 36 etnisitenin hepsi var. Tankların karşısına dikilenler, "İslâm milleti!" diye haykırmadılar; "Türk milleti!" diye haykırdılar,   "İslam bayrağı" diye bir bayrak taşımadılar, "Türk bayrağı" taşıdılar.

Kötü niyetli Ahmet Naîm kafasını, Mustafa Sabri kafasını atın! "Türk milleti", yazar komşun Resul Tosun arkadaşımızın iddia etti gibi, Fransız İnkılâbı'ndan çıkmış "millet" değildir. 17. yüzyılda yaşamış padişahların hocası Vanî Mehmed Efendi'yi tekrar hatırlatacağım. (Vanî Efendi, tarikatların/cemaatlerin iç yüzünü de ortaya koymuştur!) Onun Tevbe suresinin 38. ve 39. âyetlerinin tefsirini burada vermeyeyim. Kendin araştır. Daha önceye git; Divanü Lügati't-Türk'ün mukaddimesini oku... Nizamülmülk'ün Siyasetnâme'sinden Alparslan'ın sözlerini oku!..

Zamanında sizlerin nasıl zehirlendiğinizi çok iyi bilirim. "Türk milleti" demek ırkçılık değildir; bir kavmin diğer kavme üstünlüğü asla değildir.

Ezelden beri Türklerin fethettiği alanlarda yaşayan herkese "Türk"  denmiştir. Ümmet "Türk" çatısı altında toplanmıştır. Bir yerde "İslâm milleti" var mı? Ben biliyorum, var! IŞİD'in (DEİŞ'in), Bako Haram'un, Taliban'ın hâkim oldu alanlarda!

 Tekrar tekrar yazacağım: Adamlarınızın Sabah gazetesine terfi ettirdikleri Hilal Kaplan namındaki hanım, HDP/PKK'nın eş başı adaşın Selahattin'i  referans göstererek "Türk bayrağı adı değişsin, devlet bayrağı olsun!" demiştir. Bu hanımı iktidardakiler el üstünde tutuyorlar. "Türk"ü silmek isteyen sana, aynı anda, iki gazetede köşe yazdırılması bir projenin parçası olabilir mi? Bir "İslâmcı" -bir "yandaş" gazetede de köşesi var- bana, "Türkiye adı değişsin, meselâ Avrasya olsun." demiştir; o da el üstünde tutuluyor. 

 Selahattin Eş! "Türk Adını Silme Planı" kitabımı bul, oku. Sizinkilerin Türk'ü silme operasyonunu hızlandırdıkları sırada yayınlamış, halkı uyandırmak istemiştim. PKK ile "kankalık" bitirilip mücadeleye başlanınca "Türk'e dönüş"ü de bir seri yazdım. Gir, o seriyi de oku...

Çare yok; "Türk milleti" denilecek. Reis bunu fark etti. Çok şükür. Ama meşin kafalara bir şey anlatılamıyor.

Yazarın Diğer Yazıları