İşte Amerika işte Türkiye

Trump: 3 milyon göçmeni sınır dışı edeceğim.

Türkiye: 3 milyon mülteci vatandaş olabilir.

Trump: Meksika ile aramıza duvar öreceğim.

Türkiye: Suriye sınırına duvar örüyoruz.

Trump: Medya korku ve hikâye yaratıyor.

Türkiye: Medya özgürlüğü baskı altında.

Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump ilk röportajını dünyaca ünlü CBS verdi ve Başkanlık maaşını almayacağını vurgularken çarpıcı açıklamalar yaptı.

Önce mülteci konusunda Amerika ile Türkiye'yi kıyaslayalım:

Nüfusu 319 milyon, kişi başına düşen yıllık milli geliri 57 bin 765 dolar olan Amerika'daki 3 milyon mülteciyi sınır dışı edeceğini açıkladı.

Nüfusu 79 milyon, kişi başına düşen yıllık milli geliri 9 bin179 dolar olan Türkiye ise Amerika'daki gibi 3 milyon mülteciyi barındırmakla kalmıyor, isteyeni de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapıyor.

Tablo net; nüfusu Türkiye'nin 8 katı, kişi başına düşen yıllık milli geliri ise 6 kattan fazla olan dünyanın en zengin devletlerinden Amerika 3 milyon mülteciyi ülkesinden kovuyor ama Türkiye kucak açıyor.

İşte Türkiye işte insanlık budur.

Meksika ve Suriye sınırı

Seçim çalışmalarında Meksika ile Amerika arasına duvar öreceğini açıklayan Trump sınırın tamamen duvardan oluşmayacağını ve bazı bölgelerin çit ile kapatılacağını belirtti.

Gelelim Türkiye'ye.

Biliyorsunuz biz de Suriye'yle olan yaklaşık 900 kilometre uzunluğundaki sınırımıza prefabrik duvar örüyoruz, hatta isterse Amerika'nın Meksika sınırına da bizim iş adamları aynı duvarı örerler.

Demek ki teknoloji de istihbarat da güvenlik önlemleri de işe yaramıyor sınır güvenliği için.

Medyaya suçlama

Amerika'da halkın bir kısmının başkan seçilmesinden sonra sokaklarda eylemler yapmalarının kendisini dehşete düşürdüğünü vurgulayan Trump ABD medyasını suçladı.

Trump, "Ben bir şey söylememiş olsam dahi, onlar bir şey bulup hikâyeleştirirler, basın bu işe yarıyor. Bence bu korku medya tarafından hazırlanıyor" dedi.

Duvar meselesinden sonra, "Bizde Cumhurbaşkanının medyaya yönelik eleştirileri" aklıma gelince anlaşılan o ki Erdoğan ile Trump iyi anlaşacaklar diye düşündüm.

İnşallah anlaşırlar da PKK, PYD/YPG, DAEŞ ve FETÖ gibi terör eylemleri konusunda Amerika, Obama döneminde verilmeyen desteği Türkiye'ye verir hatta Fethullah Gülen'i de iade eder.

Yazarın Diğer Yazıları