GÜMÜŞHANESPOR'UN ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ...

"Gümüşhane" dediğiniz kenti Trabzon'dan,hele hele Trabzonspor'dan ayrı düşünmek imkansız gibidir. Trabzonspor'un şampiyonlukları İstanbul'dan Trabzon'a taşıdığı dönemlerde Avni Aker'in tribünlerini dolduranların içinde hatırı sayılır bir sayıya sahip olanların başında Gümüşhaneliler gelirdi. Şimdi gelir.

Ama, o ki şimdiden söz edeceğiz, 2. Lig Kırmızı Grupta zirvelerde hakimiyet kuran kırmızı-beyazlı ekibin şampiyonluk mücadelesinde Gümüşhane stadının tribünlerinde Trabzon'dan gelenlerin aynı ölçüde olduğunu söylemek zor. O zaman hiç evelemeden-gevelemeden Gümüşhanespor'un her maçına Trabzon'dan en az 2-3 bin kişinin gitmesi ve 5 bin kişilik stadın tribünlerinin tamamen dolu hale gelmesine katkısı bulunması gerekir. Gerekir değil, birinci görevdir. Başta Trabzon'daki Gümüşhane kökenliler olmak üzere...

Mütevazi adam, sakin insan Kaya Büyükbayrak'ın başkanlığındaki yönetim kurulunun herkesi kucaklayan çabaları ve bu çabalara üst düzeyden aynı ölçüde destek veren milletvekili Osman Akgün'ün çok büyük desteğine, teknik Direktör Tarık Daşgün ile talebelerinin temiz futbol adına gösterdikleri çabalarını ekleyince, kamu adına spor yazarlığı yapan bizlere, bu tabloya kayıtsız kalmak hem haksızlık, hem de eksiklik olurdu. Haksızlığı ortadan kaldırmak ve eksikliği gidermek için Gümüşhaneli Ziya Doğan yönetimindeki Kastamonuspor maçını izlemek için 15 meslektaşımla 1.5 saat de Gümüşhane'ye revan olduk.

Liglerin en az gol yiyen takımı

Ankara'dan gelen asbaşkan sevgili dostumuz Mutlu Güler'inde iştiraki ile yaptığımız ziyaretler, görüşmeler ve izlediğimiz maçtaki atmosfer Gümüşhanespor'un Trabzonspor'un şampiyonluk dönemlerindekine benzer bir havayı yakaladığının göstergeleriydi.

Kastamonuspor karşısında ilk dakikalarda varlığını belli edemeyen kırmızı beyazlı ekip, yakaladığı pozisyonları üst üste gole çevirince soyunma odasına 2-0 önde gitti. Bu gidişte şüpheniz defansın ortasında görev yapan Mehmet ile Salih ikilisinin iyi savunma yapması ve iyi bir ikili oluşturmalarının etkisi büyüktü.

Diyeceksiniz ki, 3 gol atan forvet elemanlarının oyuna katkısı daha azmı idi. Hayır. Ama Gümüşhanespor bu maça kadar tüm liglerin enaz gol yiyen iki  ekibinden biriydi. Bu da savunmanın başarısı. Üstüne üstlük gol atmada sıkıntı çeken bir ekipti. Onu da "bizim ayağımıza sayarak" kırdı ve bu sezon ilk kez bir maçta 3 gol kaydetti. Bu da bir maçta ilk kez 2 gol yemek gibiydi.

Sonuç itibari ile, Gümüşhanespor bir hava yakaladı ve zirvede yer almaya devam ediyor. Bu devamın kalıcı olabilmesi için her kesimden, her yerden destek gerekiyor. Seyirci bazında başta Trabzon'dan olmak üzere... Duyurulur...

Yazarın Diğer Yazıları