Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

"Paralelin Kökenleri"

Sevgili okuyucum; Türklüğün kutsal yurdunda, anlamsız bir din algısıyla beyinleri kuşatan, aklı devre dışı bıraktıran hainleri, çok iyi tanımamız gerekiyor. Fetullah canisinin nasıl doğduğunu, bilmek zorundayız. Bu konu sadece öfkeyle geçiştirilecek bir konu değil. 15 Temmuz ihanetinden sonra, bu konuda yazılan kitaplara saygı duyuyorum; ama açıkça ifade etmem gerekirse, hiçbirisi gerçeğin temelini bize sunamıyor! Sadece, evet sadece bir yazar bu hainin nasıl doğduğunu açıkça ifade ediyor. Saygıdeğer bir hukukçu olan o yiğit yazarın adı; Hayri Yıldırım! Kitabının adı da Paralelin Kökenleri! İhanet sarmalını yaşayan bu ülkedeki tüm yurttaşların evine bu kitap girmediği sürece -açıkçası- yeni Fetullah'ların doğmasını kimse engelleyemez! Özellikle, sahte bir din algısının rüzgârında Fetullah hainini baş tacı edenler -kusura bakmasınlar- özellikle onlar bu kitabı okumalıdırlar!

Gelelim kitaba... Kitap, akademik bir anlayışla ve gerçek bilgilerin zemininde oluşmuş bir eser. Kitap 314 sayfa ve 123 kaynaktan beslenmiş. Açıkçası kitap, bu zamana kadar 'yazılamayanları' bizlere sunuyor. Kitapta -Bakanlık yapmışlarla da ilgili- pek çok konu başlıkları yer alıyor. Nurculuğun Fetullah hainini doğurduğunu ifade eden: "Nurs'lu Kürt Said'den Fetullah Gülen'e; Nurculuk, Kürtçülük, Emperyalizm" gibi ilginç konular var. Ama değerli okuyucularımın 88. sayfadaki 'Nurculuk' bölümünü özellikle okumalarını öneririm. Çünkü orada kendisini peygamber yerine koymaya çalışan bir zavallıdan söz ediliyor!

Sevgili okuyucum; yazar Sayın Hayri Yıldırım, Türk milletinin has evlatlarından birisi. Öyle olduğu içindir ki; Türk milleti kandırılmasın, yok olmasın diye, kimsenin yazamadıklarını korkmadan yazabiliyor. Ve nice erdemsiz yalakaların varlığından da bizi haberdar ediyor. Sayın Yıldırım'ı sevgiyle, saygıyla alkışlıyorum! Değerli okuyucum; Paralelin Kökenleri adlı bu kitap evinize girsin! Kitap, Aygan Yayıncılık ürünü. Kitaba Aygan Yayıncılık'ın 0216 348 00 28 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

Ve bir başka kitap...

Değerli okuyucum; her yurttaşımızın evine girmesi gereken bir diğer kitap da; Prof. Dr. Sayın İlhami Durmuş'un çok yoğun emekle hazırladığı Türk Kültürüne Giriş eseri! Eser gerçekten görkemli. Zaten Sayın Durmuş'un her çalışması, Türk milletine adeta armağan niteliğindedir. Nitekim geçtiğimiz yıllarda "İskitler", "Sarmatlar", "Bilge Kağan" ve "Türk Tarihinin Öncüleri" adlı kitaplarla tarihimizi nasıl kucakladığını biliyoruz. Bu değerli akademisyenimiz, yeni eseri olan "Türk Kültürüne Giriş" ile ufkumuzu bir kez daha yüceltiyor. Kitap, tam 537 sayfa. Ayrıca kitap, 356 bilim insanının kaynağından beslenmesinin yanında -konuyla ilgili- 52 resimle de taçlanmış... Sanılıyor ki eski Türkler madenlerden uzak bir zavallı göçebe! İşte Sayın Durmuş 269. sayfada Türklerin kullandığı maden türlerini kitabına almakla önemli bir gerçeği duyuruyor. "Türkler tarih öncesi devirlerden başlamak üzere, çeşitli madenleri tanıyor ve onlardan yararlanıyorlardı" diyor. Sevgili okuyucum, değerli tarihçimiz Prof. Dr. Sayın İlhami Durmuş'un bu eseri her eve girmeli. Kitap Akçağ Yayınları ürünü. Esere Akçağ Yayınları'nın 0312 432 17 98 numaralı telefondan erişebilirsiniz.

Millî Düşünce...

Başkentimizdeki Millî Düşünce Merkezi'nin 09 Kasım 2016 tarihindeki Bilgi Şöleni'nin konusu "Atatürk ve Türkiye Hümanizması" idi. Konuşmacı ise 3 dönem Milletvekilliği yapan Sayın Enis Tütüncü idi. Sizlere Sayın Tütüncü'nün bir-iki cümlesini sunabileceğim: "Felsefe, düşünce üretimi bizim dünyamızda unutuldu", "Kur'an insanın yücelmesini sağlayan değerler getirmiştir", "Hümanizma M.Ö. 625'li yıllarda Tales tarafından ifade edildi", "Günümüzdeki hümanizma anlayışı 1850'lerde gündeme gelmiştir."

Toplantıda dinleyiciler arasında Emekli MV. Sayın Şahin Mengü, Emekli MV. Sayın Ergün Aydoğan, E. Bakan Sayın Namık Kemal Zeybek de vardı. Toplantı, izleyici konuşmalarıyla sona erdi.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları