Sayın Bakan bu da şov mu?..

Yunan Savunma Bakanı Kammenos, 16 Nisan Pazar günü işgal ettikleri Aydın Eşek adamıza askeri helikopterle indi. Hava sahamızı ihlal ederken, egemenlik haklarımız gereği kendisini uyaran Türk Hava Kontrolörüne Türkçe küfürler etti. Küstah Yunan Bakan'a, Türkiye'deki siyasi iktidardan, bırakın anlayacağı dilden cevap vermeyi, sesini bile çıkaran olmadı. Kammenos, işgalci Yunan askerleri ile birlikte Aydın sınırlarımız içinde kuzu çevirdi, kadeh kaldırdı, Türkiye ile alay etti. Sarhoş kafasıyla meydan okudu.

Nihayet!.. 23 Nisan resepsiyonunda "kuzu çevirme" olayı Savunma Bakanı Fikri Işık'a sorulunca, densiz edepsiz Yunan'ın hak ettiği karşılık olmasa da cılız bir ses duyuldu. Fikri Işık, "Yunan Savunma Bakanı şov yapıyor. Onların şovuna alet olacak bir tutum içinde olmayacağız ama Türkiye'nin hiçbir şekilde emrivakiye boyun eğmeyeceğini de başta Yunan Savunma Bakanı olmak üzere hepsi çok iyi biliyor" dedi.

Peki Sayın Bakan!.. Şimdi şu aşağıdaki fotoğraf karesine dikkatle bakın...

Tarih; 6 Ocak 2009.. Eski Yunan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Aydın Eşek Adası'na geliyor... İşgalci Yunan askerlerini ve Yunan sancağını selamlıyor.

Papulyas, Aydın Eşek Adası sözde Belediye Başkanı Evangelos Kottoros ile birlikte Belediye Başkanlığı binasının önünde fotoğraf çektiriyor.. Binaya asılı tabelaya dikkat!.. Ne yazıyor orada?

 "Yunanistan Cumhuriyeti, Güney Ege Bölgesi, Oniki Ada İli, Eşek Adası Nahiyesi"

O tabela, 2009'dan beri sekiz yıldır yerinde duruyor. Yunanistan'ın, Aydın Eşek Adası'nı ilhak ettiğinin resmi tabelası.

Peki bu neyin nesi Sayın Işık?.. Hadi kuzu çevirmeye ses çıkarmadınız... Türk kamuoyuna bunu izah edin lütfen!.. Bu da mı şov?...

Dahası var!.. Hafızaların tazelenmesi ve aklımızla alay edilmemesi için Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım hatırlatıyor:

"26 Haziran 2014'te, eski Yunan Savunma Bakanı Avramopoulas, Aydın Eşek Adası'na gelerek adadaki Yunan SAT Komandolarını denetledi. Kardak kahramanı Türk SAT Komandoları kumpasla içeri tıkılıp tutsak edilirken, Eşek Adası'na AKP Hükümetlerinin himayesinde Yunan SAT Komandoları yerleştirilmiş. Adanın limanında bir de Yunan Hücumbotu var.

8 Aralık 2015'te, Hollanda Savunma Bakanı Bayan Hennis, Hollanda Göçmen Bakanı Dijkhoff, Yunan Savunma Bakanı ile birlikte Aydın Eşek Adası'na geldi. Yasa dışı yollardan, helikopterle ve pasaportsuz olarak Eşek Adası'na giriş yapan bakanlar Belediye Başkanı Kottoros ile birlikte fotoğraf çektirdi."

Ümit Yalım, "Kammenos'u taşıyan Yunan askeri helikopteri, 16 Nisan 2017'de, Türk hava sahasını tam 6 mil ihlal etti. Yunanistan'a müzik notası bile verilmedi" diyor ve şunları söylüyor:

" *Hava Kontrolörü Türk subayına küfür eden küfürbaz ve küstah bakan Kammenos'a haddi bildirilmedi.

*Aydın Eşek Adası'nın Yunanistan'a ilhak edildiğini gösteren tabela hâlâ yerinde duruyor.

* Yunan SAT Komandoları ve Yunan Hücumbotu hâlâ Aydın Eşek Adası'nda görev yapıyor.

* Hollandalı Bakanlar Eşek Adası'na yasa dışı yollardan ve pasaportsuz olarak giriş çıkış yaparken müzik notası bile verilmiyor.

Bütün bunlar olup biterken Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin hiçbir şekilde emrivakiye boyun eğmeyeceğini iddia ediyor. Verilen somut emrivaki örneklerle Bakan Işık'ın açıklamaları mukayese edildiğinde, Işık'ın söylemlerinin içi boş söylemler olduğu ve gerçeklerle bağdaşmadığı açık olarak görülüyor."

Ümit Yalım, Kammenos'un özel e-posta adresine kısa bir mektup gönderdi. Küstah Yunan'a, Türk hava kontrolörüne küfür ettiği ile ilgili çıkan haberleri yalanlayıp yalanlamayacağını sordu. Sessiz kalmasının doğrulama manasına geleceğini açıkça ifade etti. Küstah Yunan'dan, Ümit Yalım'a hâlâ cevap gelmedi!..

Sayın Fikri Işık...

Adamlar, 2009 yılında Eşek adamıza tabelayı çakıp Aydın ilimizi kendilerine nahiye yaptılar. Ondan sonra da tüm olup bitenler belgeleriyle ortada...

Bu nasıl bir emrivakidir?.. Yoksa bizim haberimiz olmadan TDK "emrivaki"nin sözcük anlamını mı değiştirdi?..

Açıklayın lütfen!..

Yazarın Diğer Yazıları