Türkiye'de yeni öğretim yılı papaz ayiniyle 1 hafta önce başladı!..

Çocuklarımızı bu Pazartesi günü okula göndermeye hazırlanıyorsunuz... Geç kaldınız!.. Hem de tam tamına 1 hafta... "Ama bize, Eğitim Bakanlığı okulların açılış tarihini 18 Eylül olarak bildirdi" diye boşuna ağlamayın. Sizler, ders kitaplarında kutup ayısını ararken Bakanlık hepimize ters köşe yaptı...

Aydın ilimize bağlı Eşek Adası'nda yeni eğitim öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi günü başladı. Aydın Eşek Adası'nda, R. Erdoğan, Binali Yıldırım ve İsmet Yılmaz'ın himayelerinde (!) inşa edilen Yunan İlkokulu ve Lisesi'nde, yeni eğitim yılı törenle açıldı. Hem de papaz efendinin yaptığı ayinle.

Yunanistan işgal ettiği Aydın ilimizin Eşek Adası'na oldukça modern bir ilkokul ve lise binası inşa etti. Basketbol sahasının da olduğu okul bahçesine Yunanistan bayrağını da dikti.Aydın Eşek Adası'ndaki Yunan İlkokulu'nda 5 öğrenci, Yunan Lisesi'nde 4 öğrenci olmak üzere toplam 9 öğrenci öğrenim görecek. Her iki okulda toplam 6 öğretmen görev yapacak.

Yeni eğitim yılının açılış törenine, okulda öğrenim görecek 9 öğrenci ve öğrenci velileri ile birlikte Aydın Eşek Adası Belediye Başkanı Evangelos Kottoros, Adalar Eğitim Müdürü Nikolas Raptis ve İstanbul Fener Rum Patrikhanesi tarafından adaya atanan papaz efendi katıldı.Papaz efendinin açılış duasından sonra işgal edilen Türk topraklarına Eğitim Müdürü olarak atanan Raptis bir de canlı yayın gerçekleştirdi. Raptis, Yunan Eğitim Bakanı Kostas Gavraglou'yu telefonla arayarak eğitim yılının açılışı hakkında bilgi verdi. Bakan Gavraglou, iyi bir eğitim yılı diledi.

Ege'de Türk topraklarında süren işgal hareketine karşı durmadan yılmadan yıllardır mücadele eden eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, çok büyük tepki gösterdi. Yalım, şunları söyledi;

"Yunanistan, 2010 yılından bugüne kadar Batı Trakya, Rodos ve İstanköy'de 100'e yakın Türk Azınlık Okulu'nu, öğrenci azlığı gerekçesi ile kapattı. Yunanistan, küstahça Türk Azınlık Okullarını kapatırken, Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin himayesinde Türk topraklarında Rum ve Yunan okullarının açılması dikkat çekiyor. Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin himayesinde 2013'te Gökçeada Rum İlkokulu, 2015'te Gökçeada Rum Ortaokulu ve Lisesi açılmıştı. Şimdi de Yunan işgali altında olan Aydın Eşek Adası'nda Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin himayesinde Yunan İlkokulu ve Yunan Lisesi açıldı.

 Bizans bayrakları dalgalanan Aydın Eşek Adası'nda 1 Yunan Kara Üssü, 1 Yunan Deniz Üssü ve 1 Yunan Helikopter Üssü olmak üzere toplam 3 askeri üs var. Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin Yunanistan hesabına çalıştığı ve Türk topraklarında bütün kurumları ile Bizans Devletini kurduğu açık bir şekilde görülmektedir."

Müfredata cihat mı girmişti?.. Kalbinizi bozmayın!.. Aman ha rahat olun!..  Aydın'ın Eşek Adası'nda başlayan yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde herhalde Patrikhane'nin Papaz'ı anlatıyordur cihadı!..

Boşuna değilmiş ATATÜRK'ün, ATATÜRKÇÜLÜĞÜN ders kitaplarından silinmesi, müfredattan çıkartılması.. Yunanistan müfredatı ile eşgüdüm ve eşleştirme faaliyetleriymiş...

Yeni Türkiye'nin yeni eğitim öğretim yılı hepinize hayırlı olsun... Amen!..

Yazarın Diğer Yazıları