Soner Yalçın da kandırılmış.. Üzgünüm Leyla!

"Soner Yalçın'dan Tayyip Erdoğan'a destek" yazısı sosyal medyanın konusu oldu..

Tayyip Erdoğan anti emperyalist bir duruş sergiliyormuş ve bu yüzden tam destekmiş..

Yazıyı okuyunca kendime ilk sorduğum şuydu;

-O halde Devlet Bahçeli ile Doğu Perinçek niye kavga ediyor?

Soner'i Doğu Perinçek'in kadrosuna dahil ettiğimden değil, o da böyle dediği için..

Fikir özgürlüğü var.. İsteyen istediğine destek verir, isteyen istediğini eleştirir..

"Milli" konulardaki bu tür destek, destek olmasa da "Yarına bırakma", bu satırların yazarının onayladığı bir şey..

Anti emperyalist olanın, milli bir damarı vardır..

Ancak, hiçbir dönem 'Milli' damar ya da kaygıları olmayan bir siyasetin, 'Milli' duruş gibi bir gerekçeyle desteklenmesi ilginç geldi bana..

Hoş Soner Yalçın, adını milli duruş koymuyor ama tarifinin benim penceremden adı bu..

Bir siyaseti analiz edip, ona karşı tavır belirlerken ilk müracaatım "İlkeler ve samimiyet."

**

Bu pencereden bakıldığında;

-Dün ABD ile omuz omuza olup, bugün vizeleri kaldırma noktasına gelen.. Ve sanki dün hiç yaşanmamış gibi gökyüzüne bakıp ıslık çalan siyaset, bu siyaset..

-Dün İsrail ile kavga sahneleyip, Mavi Marmara'da 'Savaş çıkaracak" sandığımız, ama aksine İsrail'le işbirliği ve ticareti geliştiren siyaset, bu siyaset..

-Dün terörle müzakere masasına oturup, bugün o masalara hep karşı çıkmış olanları, 'terörle işbirliği' yapmakla suçlayabilen siyaset, bu siyaset..

-Dün Esad'a kardeşim deyip, sonra adını 'Esed' yaparak düşman belleyen, bugün yeniden Şam rejiminin ayakta kalmasını sağlamaya çalışan Rusya ile strateji ve taktik geliştiren siyaset, bu siyaset..

-Dün İran'ı bütün Dünya'ya şikayet edip, akıl veren, Irak'ta Suriye'de Şii hattına mezhepçilikle karşı duran, bugün Astana üzerinden İran ile konsessüs sağlayan siyaset, bu siyaset..

-Dün Soner Yalçın gibi birçok insanı kumpaslar ve sahteciliklerle cezaevine atan tezgahların arkasında kapı gibi duran, bugün, o tezgahın kurbanlarından Soner'i bile, "Arkasında dururum" noktasına  getirebilen siyaset, bu siyaset..

Devletin arkasında durmakla, "Her şey ve herkes şahsi bekam ve iktidarım için var" diyen bir anlayışın maceralarının arkasında durmak farklı şeyler..

Bir yazımda ifade ettim, "Türk askeri kılıç çektiyse, elbette bize düşen dualarını eksik etmemektir.."

Ancak, attığı her adım, kurduğu her ittifak, aldığı her destekle Türkiye'yi uçurumun kıyısına biraz daha yaklaştıran bir siyasetin, yeni adımının da bu makus talihe hizmet etmeyeceğini kim garanti edebilir ki..

Elbette nereden baktığınıza bağlı..

Dün muhafazakar göründüğünde, muhafazakarlar yanıldı..

Dün liberal göründüğünde, liberaller yanıldı..

Dün 'Kürtçü' göründüğünde, bölücü siyaset yanıldı..

Dün BOP eşbaşkanı göründüğünde, o melanetin fikri mimarları yanıldı..

Üç gün önce 'Milliyetçiyim' dediğinde, iki üç günlüğüne bazı Milliyetçiler yanıldı..

**

Dolayısıyla, birlikte çalıştığım zamanlardan bildiğim, Soner Yalçın'ın analitik bir zekası vardır.. Bu analitik zekanın, Türkiye'yi yöneten siyaset "AVRASYACILARA" yanaştı diye, yanılmaya hakkı yoktur..

Türk devleti ve Milletine taarruz olduğunda elbette kenetlenelim, omuz omuza verelim..

Ama "Kişisel iktidar koruma" hesaplarıyla ortaya çıkan ittifakın, icap ettiğinde üç gün sonra bozulabileceği değil bakın, bozulacağını bilerek, Türkiye'nin yeni bir maceraya sürüklenmesine alkış tutmayalım, der bu cahil aklım..

İktidar ömrünü uzatmak için, Türkiye'nin tüm dinamikleriyle oynayan, temeline dinamit koymaktan çekinmeyen bir siyaset anlayışının, bu yeni görünen manevrasının da, aslında bildiğimiz eski bir manevra olduğunu görelim..

Dün, "Macera" dedikleri 'Avrasyacılığa' yakınlaşmış olması, bizi kör etmemeli.. Bugüne kadar yaşadığı her yakınlaşmanın, Türkiye'ye yeni faturalar çıkardığını unutmayalım..

Yarın da bugünkü ittifakı için 'Beni kandırdılar' diyecek, olan yine güzel ülkeme olacak.. Patinaja devam..

**

O yüzden;

Soner Yalçın'ın arkasında durduğu kişinin, ülke için değil, ülkemin geleceğini, şahsi kin ve iktidar hesabıyla yeni bir ateşe attığını bildiğim için, şöyle diyor içimdeki ses;

-Yarın keskin viraj yapacak, üzerinde durma..

Bir daha, bir daha okudum da Soner Yalçın'ı, iyice anladım, 'Kandırılan' değil, herkesi kandıran kişi,  'Aldatamadıklarını da aldatabilmeye başlamış.."

Üzgünüm Leyla !

Günün Sözü

Bazı insanları her zaman, bütün insanları da bazen kandırabilirsiniz.. Ama bütün insanları, her zaman kandıramazsınız.. / Abraham Lincoln

Yazarın Diğer Yazıları