Kazın ayağı öyle mi?!

Son kanun hükmünde kararnamelerde R.T. Erdoğan'ın hıncını okuyoruz.  Taşeron işçiler için çıkarılan kararname bile böyle... Gerisini siz düşünün.

Taşeron işçiler meselesi TBMM'ye gelse, tartışılacak falan... Tartışıldığında muhalefet geçmişin bütün hatalarını yüzlerine vuracak. (Hatta MHP'liler bile "muhalefet yapmadan" muhalefet yapacak. Bir MHP milletvekili AKP'yi tenkit ederken "Muhalefet yapmak için söylemiyorum." demişti de!) Man Adası'ndan girip Malta Adası'ndan çıkacaklar. Bir sürü baş ağrısı... Hatta "Cemaat'i palazlandıran siz değil misiniz! Bir Fethullah'ın ayağını yıkamadığınız kalmıştı!" diyecekler.

Çıkar KHK iş bitsin! Sen sağ ben selâmet!..

Ama kazın ayağı başka... Öyle tehlikeli bir madde getirildi ki, eline pala alıp yürüyen "Reis'ime lâf ettirmem!" dediğinde akan sular duracak!

Yeni kararname şöyle: "Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına, veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında da birinci fıkra hükümleri uygulanır."

Daha önce böyle bir kararname vardı. Ama resmî sıfattakiler içindi. Şimdi siviller bir "rabia" işareti çakıp "Allah için!" dese, Vatan, millet, bayrak, devlet için!" dese, isterse önüne geleni tarasın, ceza almayacak.

Hatırlar mısınız? Gezi Olayları, makul müdahale ile halledilebilecekken, R. T. Erdoğan'ın gazabını çekmiş, kendisine oy verenleri kastederek: "Yüzde 50'yi zor tutuyorum." demişti.

Yeni kararname, o "yüzde 50" için... Birtakım gösteriler olduğunda, "Reis" aleyhine sloganlar atıldığında, "Reisçiler" saldırsalar, bir görev yerine getirmiş sayılacaklar. Resmîler, çıkan bir arbedede, bir protestoda yaralandıklarında "gazi", hayatlarını kaybettiklerinde "şehit" sıfatlarını alırlar. Siviller de, aynı "iş"i gördüklerine göre, onlara da aynı sıfatlar verilecektir!

Ak Parti ve hususiyetle "Reisçi" kanat, Gezi Olayları'nı çok farklı yorumlamış, akla hayale gelmedik mizansenler uydurmuştu. Dikkat edin, bu konu her açıldığında "Reis"in ses tonu yüzünün rengine vurur. Yeni kanunname bu hıncın neticesidir.

Öteden beri böyle "gösteriler"e karşı sivillere silâh verilip verilmemesi konuşuluyordu. Bu kararnameden "Silâhını kapan gelsin!" manası çıkmıyor mu?!

Sanıkların tek tip elbiseyle mahkemelere çıkarılması meselesi... Bu kararname "Fethullahçılar"a duyulan hınçtan dolayı çıkarılmıştır. Fethullahçılara hınç duymayan mı var?!

Tek tip elbise PKK'lılar için de geçerli olmakla beraber, belki, PKK'lılar görmezden gelinecek, sadece "FETÖ"den yargılananlara uygulanacaktır. Ama değer mi? Adamlar zaten 5-10 gidip gelmeden sonra katmerli müebbet alıyorlar. Böyle, Guantanamo tipi elbiseler giydirmek onları dünya nezdinde başka türlü gösterecek. Dışarıda Türkiye zaten peşinen mahkûm! Bu yüzden "hak ihlalleri"nden daha sık bahsedilecektir.

12 Eylül darbecileri, böyle bir uygulamaya geçti, ama sonra, geriye tuhaf görüntüler, acı hatıralar kaldı.

CHP'lilere "İşte darbe hükûmeti!" mi dedirtmek istiyorsunuz?!

Hınç alacağız derken ne milleti birbirine düşürelim, ne dünyayı kendimize güldürelim.

Yazarın Diğer Yazıları