Türk düşmanı Yunan aile fotoğrafına girdi!..

Manasını yitiren bir soru ama yine de soralım;

Bu  da mı olacaktı?..

Tarih, 26 Ekim 2018... Yer, Kocaeli-Kartepe (Türk toprakları)...

Kocaeli ilimizin Kartepe ilçesinde zirve düzenledi. "Göç, Mültecilik ve İnsanlık" konulu... Zirveye, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı. Zirvenin bir de onur konuğu vardı!.. Yunan Göç Politikaları Bakanı Dimitris Vitsas ... "Bizim" Bakanlar, zirvede Yunan Bakan'a hediyeler verdi. Bir de güzel aile fotoğrafı çektirdiler!.. Zirve sırasında çekilen fotoğraflarda Süleyman Soylu'nun Dimitris Vitsas ile el ele ve samimi pozlar vermesi de dikkat çekiciydi.

takan-1-001.jpgtakan-2.jpg

Ee, ne mi var bunda?..

O zaman, kim bu Dimitris Vitsas, ona bakalım;

Süleyman Soylu'nun resmi davetlisi olarak Kartepe'de ki zirveye katılan Yunan Göç Politikaları Bakanı Dimitris Vitsas, bu göreve gelmeden önce Yunan Savunma Bakanı Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Vitsas, 7 Eylül 2017'de Aydın Hurşit Adası'nda konuşlu olan Yunan askeri üssüne gelerek işgalci Yunan askerleri ile birlikte egemenlik ve bayrak gösterisi yapmış ve Türkiye'ye meydan okumuştu. Vitsas, Sisam Milletvekili Dimitris Sevastakis, Tuğgeneral Antonios Kostakis ve Hurşit Adası sözde belediye başkanı yardımcısı Antonis Voulgaris ile birlikte adada konuşlu Yunan Askeri üslerindeki askerleri denetlemiş ve adada icra edilen Ege Kültür Turu'na katılmıştı.

Aydın Hurşit Adası'nda inşa edilen Yunan lisesinde eğitim ve öğretim yılını açan Vitsas, okulun tiyatro salonunda  İzmir'in işgalinin icra edildiği tiyatro oyununu izlemişti. 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığının Yunan askerine teslim edilmesinden ve İzmir Konak meydanında Yunan Başbakanı Çipras'a ofis tahsis edilmesinden cesaret alan Yunan tiyatro sanatçıları, "Yanmış ve yanmamış Smyrni(İzmir) rüyaları. İşimiz burada" adlı oyunu sergilemişlerdi. Yunan sanatçılar, açık bir şekilde İzmir'i hedef göstermiş.  O zaman Yunan Savunma Bakanı Yardımcısı olan Vitsas ve beraberindeki heyet, oyunun bitiminde tiyatro sanatçılarını ayakta coşku ile(!) alkışlamışlardı.

İşte bu Türk düşmanı küstaha Süleyman Soylu hediye verdi!..

takan-3.jpgtakan-4.jpg

Tiyatro oyununu izledikten sonra hızını alamayan Vitsas daha sonra Aydın Hurşit Adası'nda konuşlu Yunan deniz üssünü ziyaret etti. Türk karasularını 6 mil ihlal eden P-267 borda numaralı Nikoforos deniz karakol gemis'nde denetleme yapan Vitsas, gemideki Yunan askerlerine plâket vermişti.

Ümit Yalım'dan sert tepki

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Süleyman Soylu'nun 1 Eylül 2016 tarihinden bugüne kadar AKP hükümetlerinde İçişleri Bakanı olarak görev yaptığına dikkat çekerek, "Dimitris Vitsas, 7 Eylül 2017'de Yunan işgali altındaki Aydın Hurşit Adası'na geldiğinde Soylu da İçişleri Bakanı olarak görev yapıyordu. Türk adalarında ve Türk karasularında kamu düzenini sağlamaktan bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sorumlu. Soylu, kanunla kendisine verilen görevleri yapmadı, yapmıyor" dedi. Yalım tepkisini şöyle sürdürdü:

"Soylu, Aydın Hurşit Adası'ndaki Yunan kara üssü, Yunan deniz üssü ile bu üslerde görevli bin civarındaki Yunan askerine hiçbir işlem yapmadı. Türk Karasularını 6 mil ihlal eden Yunan Nikoforos deniz karakol gemisine de hiçbir işlem yapmadı. Hurşit Adası'nda korsan olarak faaliyet gösteren Yunan lisesine hiçbir müdahalede bulunmadı, bulunmuyor. Mahalli İdareler Seçimi Kanuna göre Belediye Başkanı Türk vatandaşı olmalıdır. Ancak, CHP'li Belediye Başkanlarını görevden alan ve yerlerine kayyum atayan Süleyman Soylu, Aydın Hurşit Adası'ndaki Yunan vatandaşı  sözde belediye başkanını görevden almıyor yerine kayyum atamıyor.

Soylu'nun İçişleri Bakanlığı döneminde;

* 07 Mart 2017'de, Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos hiçbir engelle karşılaşmadan Muğla Keçi Adası'na geldi.

* 16 Nisan 2017'de, Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Aydın Eşek Adası'na gelerek adada kuzu çevirdi ve Türk Hava Kontrolörüne sinkaflı küfür etti.

* 06 Ocak 2018'de, Yunan Başbakanı Çipras, Muğla Keçi Adası'na geldi.

Süleyman Soylu olanı biteni turist gibi seyretti. Yunanistan'a müzik notası bile verilmedi. Soylu, bütün bu kepazeliklere ilave olarak geçen sene Türkiye'ye meydan okuyan ve İzmir'i hedef gösteren Dimitri'yi Kartepe Zirvesine davet ederek hediye verdi. Türk düşmanı işgalci Dimitri ile birlikte el ele fotoğraf çektiren Süleyman Soylu derhal istifa etmelidir."

Not: Yazımızda yer alan fotoğraflardan üçü (tiyatro fotoğrafı hariç) Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden alınmıştır.

Yazarın Diğer Yazıları