HDP Cumhur'a çalışıyor

Türkiye'de seçim sürecindeyiz ve aslında kimin kiminle iş tuttuğu belli değil. İktidara sorarsanız HDP, Millet ittifakının gizli ortağı. Lakin pratiğe bakarsanız tam tersi doğru.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli diyor ki: "İstanbul Ankara'yı İmamoğlu Yavaş değil HDP yönetecek."

Bu sözleriyle Millet ittifakına iyilik yapmış ve desteklemiş olamaz. Çünkü Millet ittifakının bir parçası İYİ Parti ve onun seçmen tabanını da milliyetçiler oluşturuyor.

Aklı başında olan herkes bilir ki, milliyetçi-ülkücü kesim HDP'ye oy vermez.

Öyle ise Temelli bu sözleriyle kime iyilik yapıyor?

Cumhur İttifakı'na.

İYİ Partili seçmene diyor ki: "Aslında siz değil biz iktidara geliyoruz."  Bunun seçmendeki karşılığı ne olacaktır?

Şu olacaktır: "Siz boşuna ittifak yaptınız. Verdiğiniz her oy bizi İstanbul ve Ankara'da HDP'ye verilmiş olacaktır. En iyisi siz kaçın. Ya da ittifakı bozun. Oy vermeyin."

Aynı açıklamanın Cumhur İttifakı'ndaki karşılığı ise haklılık kazanma şeklinde ortaya çıkacaktır. Onların seçmeni de diyecek ki: "Bak gördün mü adamlar ne diyor. 'İstanbul ve Ankara'da aslında biz kazanacağız' diyor. Demek ki bizimkiler doğru söylüyormuş."

Kararsızlar ise, eğer bu sözlere aldanırsa, kararını Millet İttifakı'ndan çok Cumhur İttifakı'na yöneltecektir.

Şimdi söyleyin bakalım Sezai Temelli bu açıklamasıyla asılında kime destek veriyor?

Cumhur'a!

Hiç şaşırmadım.

Bu durumda Akşener'in "gizli görüşmeler yapmaya devam ediyorlar sözü" salt iddia olmanın ötesinde gerçeği ifade ediyor.

***

Mansur'da mı tutuklanacak?

Belli olmaz burası Türkiye.. Çok büyük demokrasi döneminin tam ortasındayız (!)

İktidarı yenen her galip, mağluplarınca tutuklanabilir. Böylece sürekli iktidarda kalmak mümkün hele gelir. Fena bir yöntem sayılmaz..

Zaten millet, ancak iktidarı seçerse millet olma hak ve vasıflarını kazanabiliyor. Adı "Millet İttifakı" dahi olsa, muhalifleri seçerse, kesinlikle hata yapmış oluyor.

Bu manzara-i umumiye içinde Mansur Yavaş da oldukça önde gidiyor.

O'nu da tutuklayabiliriz..

Böylece ülkücüler, Meral Akşener'den başlayarak dokunulmazlıkları olmadığı için hapsi boylayabilirler.

Ne de olsa Partili Cumhurbaşkanlığı gibi "Türk usulü" (!) bir yönetim şeklimiz var. Hikmetinden ve adaletinden sual olabilir mi? Benden söylemesi: Siz siz olun muhalif olmazdan evvel iktidardakilere bir sorun ondan sonra aday olun ve konuşun.

***

Ceset kokusu..

Çanakkale geçilmedi. Ama ne pahasına? Can ve yürek pahasına..

Hem yerli ve hem de yabancı askerler hatıralarında o korkunç günleri anlatırken, içinde direnişin önemli kahramanlarından M. Kemal'in de bulunduğu Arıburnu ve Gelibolu savaşlarında binlerce Mehmetçiğin şehit olduğunu yazıyor. Orada yaşanan korkunç insan manzarasını anlatanlar, "Cesetler birbirinin üstüne yığılmış birkaç metreye ulaşmıştı. Etraf ölmüş insanlarının yaydığı ağır koku altındaydı. Cesetleri çoğu kere gömemiyorduk…"

O; kafa, gövde, kol ve bacakların top gülleleriyle havada uçuştuğu savaşın tam ortasında var olan, komuta eden, Arıburnu muharebeleriyle vatanı bize geri veren Mustafa Kemal'i yok sayanlar, Otto Liman von Sanders'i hiç sorgulamıyor.

Yazarın Diğer Yazıları