'Biz Hep Birlikte TÜRKİYE'yiz!'

Bunlar Osmanlı'yı kafaya takmışlar. Osmanlı yok! Mazide kaldı. Dönmeyecek! Böyle bir devlet, böyle bir imparatorluk olmayacak! Yeni Türkiye kuruldu ve inşallah devam edecek. 100 sene geçti, hâlâ aynı mavalı okuyorlar.

Bunların kafalarında en büyük tarihçi Kadir Mısıroğlu. Öncesi ve sonrasına, ilme bakmıyorlar. Yeter ki, zihin yapılarına hitap etsin. "Keşke Yunan galip gelseydi." demesinden gaşyolurlar. 

Bunların kafalarında en büyük fikir adamı ise Nuri Pakdil. Meşhur absürt selâmını en tepedeki Zat-ı Muhterem bile alkışlıyor: "Siz değerli konukları antiemperyalist, antikapitalist, antinasyonalist, antisiyonist, antifaşist en önemlisi de antifiravunist bir bilinçle selâmlıyorum."

"Firavun" demekle neyi kastettiğini biliyorsunuz.

Kadir Mısıroğlu'nun izinden giden bir imam "'Kurtuluş mücadelesinde bizi kandırdılar. Anlatılan kahramanlıkların hepsi yalan. Keşke o gün savaşı kaybetseydik, belki Osmanlı'yı daha sonra yeniden kurabilirdik." diyecek kadar kendisini kaybetmiş. Üstelik bu imamın bağlı olduğu diyanet sendikasının başkanı da dolaydan onu savunuyor.

Türkiye'nin getirildiği yeri görüyor musunuz?!

Bu noktaya getiren kim/kimler? Sorgulamalıyız.

Yine Binali diyeceğiz... Binali, "pe ke ke" dedi, Kandil'e selâm çaktı, emperyal güçlerin arzu ettiği gibi konuştu, etnisiteyi öne çıkardı. "Kürt" dedi, "Kürdistan" dedi, "Lazistan" dedi...

Karadeniz uşakları Rizeliler ne yaptılar biliyor musun? Rizespor taraftarları Binali'ye ve hempalarına öyle bir Osmanlı tokadı attılar ki, gözlerinde şimşekler çaktı:

"Şehrimizin de içerisinde bulunduğu bölgenin bazı kişiler tarafından, 'Lazistan' veya 'Pontus' şeklinde anılması bizlerin nazarında hiçbir şey ifade etmemektedir."

"Bizler ırk veya anadil farklılıklarını bir kenara bırakarak TÜRKLÜK kimliği altında toplanmış bir milletiz."

"Karadeniz insanını ötekileştirme amacı taşıyan bu söylemleri kınıyoruz!

Biz TÜRK MİLLETİnin fertleriyiz, Devletimiz TÜRKİYE CUMHURİYETİ, Dilimiz TÜRKÇE,

Bayrağımız Ay Yıldızlı Al Bayrak TÜRK BAYRAĞIdır!

Biz Hep Birlikte TÜRKİYE'yiz!"

Kusura bakmayın amiyane tabir kullanacağım:

İşte böyle adamı arka üstü oturturlar!

Bu durumda siz olsanız ne yaparsınız? Rizelilerin verdiği tarihe geçecek cevap karşısında başka nasıl bir ifade kullanabilirsiniz! Bunlar bu dilden anlarlar!

Karadeniz uşaklarının Türkiye Cumhuriyeti'ni veciz özetleyen sözlerini Osmanlıcı köhne zihniyetin beynine kazımak için her fırsatta tekrarlamalıyız. Bölücülerin mikro milliyetçilerin, "Türk" çatısını yıkmak isteyenlerin, emperyalistlerin maşalarının beyinlerine kazımalıyız.

Ey kendisini "İslâmcı" gören cenah! Karadeniz uşaklarının yukarıdaki sözlerinin neresi "ümmet" kavramına aykırı? Sen kendine sahip çıkmazsan, kimliğini pas pas edersen, İslâm kardeşliğini nasıl sağlayacaksın? Nasıl barış getireceksin?

Sen Kur'ân'ın emirlerine de karşı geliyorsun. Türk düşmanlığın öyle gözünü karartmış.

Bölmeyelim; birleştirelim.

(M. Kemal'in Nutuk'taki "Kürdistan" sözlerini vereceğim. Unutmadım.)

 

Yazarın Diğer Yazıları