Tosuncuk Antalya'da keyif mi yapıyor?..

Bazen tek kare fotoğraf manşete değerdir. Altına iki satır haber yazmaya gerek bile bırakmaz. Haberciliğin temel esaslarındandır, "şeytan ayrıntıda gizlidir".. Haber fotoğraflarında da aynen böyledir...

Siz de benim gibi okumuşsunuzdur, "Çiftlik Bank davasında tutuklu sanık kalmadı" haberlerini!..YENİÇAĞ'ın genç başarılı foto muhabiri Alp Eren Kaya,  dün odama heyecanla daldı. "Gördün mü abi" diye sordu. "Neyi?" dedim . "Sosyal medyada Tosuncuğun Antalya'da tatil yaptığına dair fotoğrafla dönüyor" dedi. Alp de bilir sosyal medya haberlerinden itina ile uzak durduğumu. Kaynağını gösterdi. Twitter'ın fenomen sayfası olan @atavrattroll sayfasıymış. Yaklaşık 450 bin takipçisi varmış. Bugüne kadar asparagasa hiç rastlanmamış. Üstelik sahte paylaşımları da ifşa ediyormuş. Alp Eren işinde çok ciddi ve titizdir. "Göster bakalım" deyince tek tek fotoğrafları ve ayrıntı karelerini açıp izah etti. Kırmızı bültenle aranan ve son görüntüleri Güney Amerika'da lüks içinde yaşarken görünen tosuncuğun, Antalya'da tatil yaptığı iddiaları kafama yattı. Belki, bu da  bilinmiyordur (!) diye  Alp Eren Kaya'nın anlatımıyla ADSIZ'da yer veriyorum;

1-20190705222805.jpg

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın ve  eşi Sıla Aydın'ın lüks bir yatın içinde birbirlerine sarılırken göründüğü fotoğrafın hemen arkasındaki yazının "Raymarine"ye ait olduğu iddia edildi. Denizcilik malzemelerinin temin edildiği şirket dünyada birçok yere satış yaparken Antalya'da da şirkete ait mağaza bulunuyor.

2-20190705222805.jpg

Sehpa üzerinde duran ve neredeyse Dijitürk'e ait kumandaya birebir benzeyen bir televizyon kumandası.

3t-001.jpg

Yatın kaptan köşkünde çifte ait çekilen fotoğrafta, dümenin  hemen sağında bir adet muska, üzerinde Arapça küçük bir kağıtta yazan dua ve Türkçe öğütlerin yazılmış olduğu Sıla Aydın'ın sağ kolunun üzerindeki kağıt.

4t-001.jpg

Masa üzerindeki Parliament marka sigara ve Tokai markasına oldukça benzeyen bandrollü bir çakmak.

5t-001.jpg

Masa üzerindeki ıslak mendil  paketi , Pure marka. Türkiye'de üretildiği biliniyor.

Kaptan olduğunu belirten bir Twitter kullanıcısı da kendi paylaştığı bir fotoğrafın altına "Burası Antalya değilse bende kaptanlığı bırakırım. Buranın Antalya olduğunu her türlü ispatlarım.Konteynerlara dikkat" notunu düşmüş.

***

Bebek katili Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ın kırmızı bültenle aranan bir terörist olduğunun bilinmediği Türkiye'de tosuncuğun Antalya'da tatil yaptığı bilinebilir mi?.. Eh artık!.. Bunun yorumunu da sizlere bırakıyorum!..

 

Yazarın Diğer Yazıları