Yusuflar da; gelen gideni aratmaz

Trabzonspor'un 10 günlük Avusturya kampından sonra en çok dikkati çeken durumu manşete taşıyacak olursak; "Gitti Yusuf, Geldi Yusuf" diyebilir miyiz? Ya da diyebilecek miyiz?

"Gitti, gider" diyebileceğimiz, hatta bana göre "gitti dememiz gereken" Yusuf'un soyadı "Yazıcı"; "Geldi, geliyor" dedirteceğini belli eden Yusuf'un ki ise "Sarı!"

"Aralarındaki fark bu kadar mı?" diye sorabilirsiniz! Gidecek olan Yazıcı Yusuf'un ardından gelecek olan Sarı Yusuf da Trabzonspor'da aynı fırsatları ve imkânları bulur ise, emin olun; "Gelen gideni aratmayacaktır."

Sarı Yusuf, özellikle hazırlık maçlarında ortaya koyduğu futbol ile bu görüntüyü vermiştir.

İşte bu görüntüden hareketle Yazıcı Yusuf'un Avrupa'ya gidişine, 1-2 milyon Euro için engel olmak doğru değildir. Çünkü, gideceği her yerde başarılı olma ihtimali yüksek olan Yazıcı Yusuf, böylelikle Trabzon'u yabancı kulüplerinde ilgi odağı haline getirecek, sırayı öncekilerden Abdulkadirler, Hüseyin, Uğurcan, sonrakilerden ise Yusuf Sarı, Doğan Erdoğan, Ahmet Canbaz, Serkan Asan gibiler alacaktır. Tabii Trabzonspor'da bu oyunculardan sağlayacağı gelirle kasasını doldurmasa bile bankalara olan borçlarını hatırı sayılır ölçüde azaltacaktır.

Onun için Trabzonspor adına, bankalara borçlanarak değil, kendi kaynaklarını hayata geçirerek kurtuluş reçetesi olacak bu tablonun hayata geçmesi Yusuf Yazıcı'ya Avrupa yolunun açılması ile mümkün olacaktır.

Yoksa ekonomi de taşıma su ile değirmenin dönmeyeceğini cümle alem biliyor. Trabzonspor'un yönetenler de…

 

Yazarın Diğer Yazıları