A Haber bağımlısı oldum!

Size de benim gibi "yaz ekranı" basitliğinden gına geldiyse, "güldürürken düşündüren(!)" yapımlarla dolu harika bir kanal keşfettim:

A Haber!

Hararetle tavsiye ederim.

Ne zaman açsam -"denk gelsem" demiyorum bakın hassaten açıyorum o denli meftunu oldum- illa sesli güldüren bir sahne çıkıyor karşıma.

Bağımlıları oldum.

Geçenlerde mesela;

CHP'li belediye başkanlarının eş-dost-akraba kadrolaşmasıyla ilgili haberleri dolamışlar ağızlarına; CHP'nin, "akraba atamaları ve belediye başkanlarının birden fazla maaş almasını önlemeye" dönük olarak hazırladığı "kanun teklifi"ni eleştiriyorlar!

Çünkü, ne gerek varmış!

"CHP, belediye başkanlarına sahip çıkamıyormuş, laf geçiremiyormuş, nepotizmle başa çıkamıyormuş da ondan böyle bir teklif hazırlama ihtiyacı duymuş"muş!

Eee, velev ki öyle; ne sakıncası var?

Adam kayırmayı, kul hakkını, haksız kazancı, devleti söğüşlemeyi ört bas etmeye değil, bunu yapan varsa engel olmaya çalışıyorlar; bunu da ister ilkesel duruşlarından, ister sahip oldukları değer yargılarından, ister ahlak anlayışlarından, ister -hadi sizin dediğiniz olsun- kendileri engellemeyi beceremediklerinden olsun kanuna bağlayarak, herkes için eşit derecede caydırıcılığa kavuşturmak istiyorlar.

Ne mahsuru var?

***

O jestleri, mimikleri, yer yer ağlamaklı, yer yer parmak sallayıcı o ses tonunu yaratılan mizanseni görmeli-duymalısınız; burada böyle kuru kuru anlatmakla anlaşılacak hal değil.

***

Yazıklar olsun bu CHP'ye!

Neden?

Atanamadığı, iş bulamadığı için sayısız üniversite mezunu/uzman gencin canına kıydığı bir ülkede kimsenin kimse için "bir yakınımdır" ayrıcalığı oluşturamamasına,  yüzbinlerce işsiz varken kimsenin "hısım" danışmanının evine dört maaş birden girmemesine, kamunun birkaç sülalenin saltanat sürdüğü bir alana dönüşmemesine çalıştıkları için!

***

Komik değil mi?

Düzelteyim:

Trajikomik değil mi?

Hangi güldürü programı sağlayabilir şu yayının etkisini!

SORU-YORUM

Basit bir belediye başkanlığı seçimini bile "beka" konusu haline getirip, aylarca ülkemize dönük kuşatmadan, ihanetten, sınırlarımıza dayanan tehlikelerden dem vurup sonra da çok kritik konumdaki iki orduyu "komutansız" bırakmak, rüzgar saçını dağıtsa onu bile FETÖ'ye bağlayıp sonra da, bu ülke, herhangi bir döneminde, sahiden de FETÖ ile mücadele etmişse, o mücadelenin en mert neferleri olmuş komutanları tasfiye etmek -üst mü, alt mı- hangi aklın, nasıl bir mantığın ürünüdür?

Aman ne rahatladık

Bakan Bey, Salda Gölü'nde, göl kenarındaki 500-600 metrelik alanı korumaya alacaklarını ve burada hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceklerini söyledi. Çok afedersiniz ama maytap mı geçiyorsunuz bizimle; kumsala yahut kayalara bina dikecek haliniz yok elbette; siz asıl 500-600 metrelik hattın gerisine neler dikeceksiniz onu anlatın millete!

Yeri gelmişken;

"Dinlenme mekanı" ne; "yapı" değil mi?

"Mescit" ne; "yapı" değil mi?

"Soyunma odası" ne; "yapı" değil mi?

"Yeme içme alanları" ne; "yapı" değil mi?

Bu kadar "yapı" inşa edip nasıl "yapılaşma" yapmamış olacaksınız acaba?

Bu kadar "yapılı" bir "yapılaşmama" ne duydum, ne gördüm hayatımda.

Başarılı olduğunuzdan mı oradasınız?

Afet bölgelerinden bildiren "yetkili", "etkili", "bakan" ve dahi bakmayan bütün iktidar erkanından istirhamımdır:

Dünyanın çoğu yerinde "doğa olayları"nın sebep olduğu "afet"lerin, ülkemizdeki öncelikli tetikleyicisi siyasilerin yanlış kararları ile yandaşlarının rant sevdasıyken, bu sebeple bir olacakken bin zarara uğramış bölgelere gidip de, doğaya ne kadar önem verdiğinizi, nasıl da başarılı olduğunuzu anlatmaktan vazgeçin artık!

Gururlandığınız kadar "başarılı" olsaydınız, şu anda bir "afet"in göbeğinde "açıklama" yapmak durumunda kalmış olmazdınız.

Hem aklımıza hakaret ediyorsunuz…

Hem de zaten canı burnunda olan insanlara provoke ediyorsunuz…

Daha güzel özetlenemezdi

Millet İttifakı'nın aylardır tartışılan, yığınla polemiğe konu olan pozisyonu, bundan daha anlaşılır, daha net, daha güzel özetlenemezdi:

"Buluşma yerimiz zillet değil millettir…"

Önümüzdeki seçimlerde de ittifaklar son seçimdeki haliyle varlığını sürdürürse, Millet İttifakı ön alıp bu cümleyi seçim sloganı yapmalı bence kendisine.

 

Yazarın Diğer Yazıları