Yalan olan sensin Ahmet Ünlü!

Hafta sonu Mudanya Belediyesinin ilk defa düzenlediği kitap fuarına katıldım. Fuar, Cumhuriyet tarihinde çok önemli yere sahip olan Mütareke Meydanında gerçekleştirildi. Panel iseMudanyalı yurttaşlarının yoğun katılımı ile yaptıldı ve ardından "ŞAKİ" adlı kitabımı gelen dostlarımız için imzaladım.

Panel ve kitap organizasyonu bittikten sonra telefonuma gelen bildirimleri okudum. Hepsi Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet"olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün Global TV'de Erdoğan Aktaş'ın sunduğu programda İsmail Saymaz ile konuşurken ismimi defalarca geçirdi. "Murat Ağırel yalan,yanlış belgeler ile geldi" şeklinde ifadeler kullandı.

Merak ettim programın ilgili kısımlarını inceledim. Hakikaten de kendisi ile röportaj yaptığım esnada "çok güzel belgeleri ile gazetecilik yapıyorsunuz" diyen Ahmet bey beni yalan belge sunmak ile nitelendirmiş. Ardından da İsmail Saymaz'ınsorduğu belgelere "Murat Ağırel'in papağını mısın" gibi absürt, yazmaktan utanç duyduğum ancak kendisinin utanmadan söylediği kelimeleri dinledim.

Değerli okuyucularım.

Beni takip eden herkes bilir ki belge olmadan ve doğrulatmadan asla yazmam konuşmam. Her yazdığımıkurum ya da kişilerin de cevap haklarını mutlaka ama mutlaka kullandırırım. Bu benim zorunluluğum değil meslek etiği gereği önem verdiğim bir durumdur.

Bu karalama dolu açıklamadan sonra benim de sizlere duyduğum sorumluluk gereği iki kelam hakkım var diye düşündüm.

Öncelikle İsmail Saymaz'ın programda yaptığı şeyi açıklamak bana düşmez ancak bende aynı sayın Saymaz gibi düşünüyorum. Kalkıp bir lokma bir hırka diyerek vatandaşlara vaaz vereceksin dernekler, vakıflar, şirketler aracılığı ile bağış,sadaka vb. yardımlar toplayacaksın bunları sorguladığın zaman ise "Yalan, yanlış" diyeceksin.

Pes...

Programda İsmail Saymaz Cübbeli Ahmet Hoca'yı örnek göstererek tarikat, cemaat şeyhlerinin etraflarında kurdukları veya kurdurdukları dernekler, vakıflar aracılığı ile nasıl şirketleştiklerini anlatmaya çalışmış. Ahmet Bey buna izin vermemek için aralara bolca laf sokarak konuların farklı yere gitmesini sağlamış. Ben programdaki bazı hususları ve Cübbeli Ahmet'in yalan dediği belgeleri bir kez daha sizlere anlatma ve paylaşmak istiyorum.

İsmail Saymaz soruyor; "Murat Ağırel'e verdiğiniz röportajda söylenilen yanınızda çalışan kişiler Vuslat Derneği'nde mi çalışıyor."

Cübbeli Ahmet, "Yanımızda çalışıyor diye bir şey yok" diye yanıt veriyor.

Saymaz  "Yahu soru bu. Youtube da kaydı var"

Cübbeli Ahmet: "Hayır"

Saymaz: "Yahu neden tekzip etmediniz o zaman.Demişsiniz ki benim yanımda vuslattan kimse yok HAYDER'den sigortalı."

Cübbeli Ahmet: "Bu yalan"

Youtube'da benim adım soyadımla var olan kanalımda ben röportajı yayınladım. Aynen İsmail Bey'in söylediği gibi "Vuslat Derneği'nde mi sigortalı" diye sordum. Cübbeli Ahmet de müridine soruyor, müridi, "HAYDER'den de sigortalıyız" diyor. "Kendisi de HAYDER de sigortalı"diyor.

Murat Ağırel Youtube kanalımdan izleyebilirsiniz…

Ben "yalan" kısmındayım.

Oysaki sunduğum tüm evrakları kendisi doğrulamıştı. LalegülTV'nin Vuslat Derneği ile yaptığı sponsorluk anlaşmasında Ahmet Beyin çıktığı programlara reklam vermek için LalegülTV ile reklam anlaşması yapıyor. Toplamda ayda 120 bin TL ödeyeceği sözleşmede var. Kendisi de Lalegül TV'nin sahibide röportaj esnasında bunları doğruladı.

e91bf19d-e7cf-4114-b9c0-cef84115b009-001.jpg

Yalan bunun neresinde?

Halk TV'de konuşurken program başı 40 bin TL demişim. Bu yalanmış. Ee bir derneğin aylık 120.000 TL yıllık ise 1 Milyon 400 Bin TL vererek programına reklam verdiği gerçeği bundan dolayı çöpe mi gitti?

b5e1f2cf-17ec-4224-a066-add52ccca898-001.jpg

Vuslat Derneği yöneticilerinin Mercedes Vito marka aracını 50 bin EURO vererek dizayn ettirmek için senet imzalamasını sordum doğruladı. Senedin bir tanesini gösterdim "evet doğru" dedin.

 

86272005-8fb0-44d1-9496-25eb3e80395e-001-001.jpg

Bu mu yalan?

İlk eşinden olan kızının ev mobilyalarının dernek yöneticisi tarafından ödendiğinin belgeleri sundum sordum. Doğruladın.İlk eşim kızar bunu yayınlama yazma dedin.

Bu mu yalan?

Oğlunun İngiltere'de okuduğunu ve ona 18 bin Paund para gönderildiğini sordum. Doğruladın. Ancak tarihi farklı dedin.Ben de size bankasını, şubesini ve tarihini belirttim."Bilmiyorum" dediniz.

Bu mu yalan?

Hayır yalan olduğunu söylediğiniz belge nedir?

Neymiş "benim hesabıma para geçmiş mi belgede"diyorsunuz İsmail Saymaz'a. Siz ve sizin gibi tarikat, cemaat şeyhleri din, iman edebiyatı yaparak insanların rahmani duygularını suiistimal ederek servetlerinize servet yaşamlarınıza varlık katıyorsunuz. Bütün bunları yaparken de yasal her türlü hazırlıkları yapıyorsunuz. Soran olduğu zaman da ispatla diyorsunuz.

Vuslat Derneği yöneticileri kızınızın ev mobilyasını alsın, aynı kişiler arabanızın dizaynı için 50 Bin EURO'luk senede imza atsın, aynı kişiler sizin TV programları için yıllık 1.4 milyon TL reklam versin ama sizinle de herhangi bir bağı olmasın.

Asıl yalan olan siz ve sizin gibilerdir.

 

alman-hemsire-001.jpg

Yazarın Diğer Yazıları