Kadıköy'de kin ve nefret sahada yenildi

Tarih: 1 Eylül 2019

Yer: Kadıköy

Konu: 2019-2020 Cemil Usta Sezonu Fenerbahçe-Trabzonspor arasındaki futbol maçı

Sonuç: 1-1

***

Önceki Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maç kayıtlarda böyle yer alacak ise, olup-bitenler adına "eksik bırakılacak" demektir.

Nasıl mı?

Neden mi?

***

Soruların cevabı; 2010-2011'de şampiyonluğu Trabzonspor adına tescil edilmiş, kupası ise Fenerbahçe müzesine kondurulmuş sezonun üstünden 9 yıl geçmiş olmasına rağmen iki camia arasında tepeden tırnağa kadar sürdürülen, bana göre artık "anlamını da yitirmiş" olan kavgaya "yeter artık durulsun" mesajının 1 Eylül 2019 daki maçla sahada verilmesidir.

***

Mesajı; protokol tribününde heyecanlarıyla birbirlerini rahatsız etmemek için yan yana oturamayan her iki başkan Ali Koç ile Ahmet Ağaoğlu vermiştir.

Mesajı; düdüğünü adalete emanet eden Fırat Aydınus'un yönetiminde yeşil çimler üzerinde, topa kıran kırana, rakibine ise futbol oyun kuralları içinde müdahale ederken, birbirlerine "yanlışlıkla oldu" diyecek şekilde faule sebebiyet verip, özür dileyerek ayağa kaldıran futbolcular vermiştir.

Mesajı; bu mücadelenin sahadakilerin kaptanları Emre Belezoğlu ile Sosa vermiştir.

O Sosa ile Emre, Kadıköy'de halâ takıntılarından kurtulamamış olanlar az olsa da 40 bin kişinin önünde maçın sonunda birbirine sarılarak vermişlerdir.

Ve bu mesaja Ünal Karaman'da, Ersun Yanal ile Emre ile muhabbet ederek katkı vermiştir.

Terden sırılsıklam olan formalarını değiştirenler ise en anlamlı mesajı vermiştir.

Tribünlerdekiler de artık bu mesajı almalı, algılamalı ve insan olmanın haysiyetini uygun şekle kendilerini sokmalıdırlar.

***

Artık bu mesajı, her iki camiada kendini Allah'ın insan diye yaratıp, akıl ile donatıp, kul diye sayıp, irade vererek diğer yaratıklardan ayırdığı herkes almalıdır.

Hak ve hukuk çerçevesinde, kanunların nizamnamesinde alacak-verecek hesabı sürdürülebilirler.

Ama, öncelikle tribünlere taraftar diye oturanlar ile onlar adına görev üstlendirilen yöneticiler, camialarda ileri gelenler ve ille de basın mensubu kimliği taşıyanlar artık kin ve nefret üzerine kelam etmekten, yazı yazmaktan, bina kurmaktan vazgeçmelidirler.

***

Haa! Artık istemeseler de zaten vazgeçmek zorunda kalacaklardır.

Çünkü, önceki gün Türk futbolunun iki büyük ve güzide kulübünü yönetmek için sadece zamanını değil, emeğini ve parasını verenler tribünde el ele verirken…

Sahada da sırtlarına geçirdikleri formaları değiş tokuş yaparken, terlerini terlerine karıştıranlar "bugün, bu maç dönüm noktası" diyerek mesajı vermiş, geleceğin tablosunu göstermişlerdir.

Tabloya bakamayacak kadar içleri kararmış, gözleri körelmiş, kin ve nefret üzerine inşa ettikleri binayı çıkarları için halâ yıktırmamaya çaba gösterecekler için yapabileceğimiz, "Allah ıslah etsin" diye dua etmektir.

Evet, Kadıköy'de Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki maç berabere bitti ama kin ile nefret yenildi. Göreceksiniz, Trabzon Akyazı'da da yenilecek.

 

Yazarın Diğer Yazıları