Trabzonspor'un içi ile dışı bir gider!

"Takımımız Süper Lig'de, Avrupa'da ve Türkiye Kupası'nda olmak üzere üç kulvarda da başarıya koşarken, biz de yönetim olarak saha dışında bu hedefler doğrultusunda çok daha büyük adımlar atacağız" diyerek hem saha, hem de saha dışı (ekonomik tablo) için beklentileri ortaya koyan Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan'ın tarif ettiği hedefler tutmaz ise ne olur?

Daha net soralım: Saha içindeki hedefler de şaşma olursa, dışarıdaki hedeflere atılacak büyük adımlar aksamaz mı?

Futboldan anlayan ve tarihe ibret almak için bakmayı bilenlerden bir tek kişi çıkıp da; "Aksamaz" diyemez.

O zaman, öncelikle 3 ayrı kulvarın yer aldığı saha içine göz atmamız gerekiyor.

***

Türkiye Kupası başlamadığı için, şimdilik kenarda bekleyecek.

Süper Lig'de ilk 3 haftaki maçların ortaya koyduğu tablo da, hem futbol, hem de sonuç açısından "eh işte" dedirten nitelikte. Önümüzdeki 4-5 haftanın sonuçları kadar ortaya konacak futbol da geleceğin göstergesi olacaktır.

Avrupa Kupası'nda onca yıl aradan sonra gruplara kalmak elbette ki büyük başarı. Ama Akyazı'daki son maçta AEK karşısında alınan mağlubiyet, gruplar için karamsarlık yaratmadı değil. Gruptan ilk 2 arasına girerek çıkmak yine de zor değil. Ama kolay da değil!

***

Şimdi bu 3 kulvardaki saha içindeki hedefler için, yönetim olarak saha dışından da büyük adımlar atacaklarını ifade eden Ertuğrul Doğan'ın söylemlerini gerçekte öncelikle ve özellikle sorumlu olduğu mali tabloyu düzeltme adına içeriden yani maç sonuçlarından destek beklediği şeklinde de algılamak gerekiyor.

Çünkü, Süper Lig, Türkiye ve Avrupa Kupası'nda başarılı sonuçlara imza atacak olan Trabzonsporlu futbolcular, kulübün ekonomik tablosunun da düzelmesine direk veya dolaylı olarak en büyük katkıyı yapacak olanlardır.

Futbolcular topu iki direk arasından geçirip Trabzonspor hanesine gol olarak ne kadar fazla yazdırır iseler, yöneticilerde kasayı o denli para ile doldurmuş olacaklardır.

Zaten, "Önemli projelerimiz var. Kısa süre içerisinde bu projeleri de hayata geçireceğiz. Bu sezon Trabzonspor her kulvar da adından söz ettirecek, bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde beklentisini de ortaya koyan Ertuğrul Doğan, "…her kulvar" diyerek saha içi ve dışını bir telaffuz etmesi de bundandır.

***

İyi de, büyük hedeflerin büyük umudu Abdulkadir Ömür'ün sakatlanması, Önazi hala vücut bulamaz iken bir de buna Yusuf'un eklenmesi başarının öncelikle saha içinde gerçekleşmesinde önemli bir olumsuzluk yaratmaz mı? Yaratır!

Yaratır ise ne olur?

En büyük korkulan olur!

Saha dışı da saha içi gibi olur.

Onun için Trabzonspor'un sahada 3 kulvarda, dolayısıyla dışında, yani ekonomi de başarılı olabilmesi için sakatlıkların hiç yaşanmaması, başta Obi Mikel ve Sturgide gibi beklentisi yüksek olan oyuncuların da azami verime ulaşması, gençlerin de bir kademe yukarıdan top koşturması gerekecektir.

 

Yazarın Diğer Yazıları