İki yanlış bir doğruyu götürdü!

"Götürdü" diyor isek, futbolda "puan aldı gitti" anlamına geldiğini düşünün!

Hani, genelde test şeklinde yapılan sınavlarda, "2 yanlış bir doğruyu götürür", yani "ortadan kaldırır" ya; anlatmak istediğimiz böyle bir şey. mesela 4 gün önce oynanan UEFA Avrupa Ligi maçına dönüp şöyle dersek olur mu? "Krasnodar, Trabzon'dan, 2 yanlış ile 3 puanı aldı götürdü."

Avrupa Ligi'nde evinde Krasnodar'a 2-0 mağlup olarak, matematiksel değilse bile, "görünen köy kılavuz istemez" misali bir tablo ortada olduğu için bu kulvarda havlu atan Trabzonspor, kolay kazanabileceği bir maçı bana göre iki yanlış ile daha baştan kaybetmek için adım atmıştı.

Tabidir ki, bu adım da elindeki kısıtlı kadronun içinden en isabetli bir seçim yaparak ilk 11 belirlemesi gereken teknik direktör Ünal Karaman'a aittir.

Şöyle ki, son haftalarda iyi maçlar çıkarmış olsa da Kamil Ahmet'e, Abdulkadir Parmak'ın yeri olan göbek, futboldaki tarif ile 10 numara verilmemeli idi. Daha doğrusu dikine top oynayan Abdulkadir kenara kaydırılmamalı idi.

İşte bu biri mevki, diğeri o mevkiye gerekli en iyi adam şekliyle yapılan iki yanlış doğruyu ortadan kaldırıp, Sörloth'un da amatör takım topçusundan da beter futbolu ile birleşince Trabzonspor'un sonunu hazırladı. Tamam. Sörloth gerçekten çok kötü idi ve bana göre futbolcu olarak sahadaki suçluların başında yer aldı. Ama "acaba" diyorum, dikine oynayan Abdulkadir Parmak, Sörloth'un arkasında olsa idi, daha farklı bir sonuç olmaz mı idi? Topun önüne doğru atılması ile Sörloth de bir şeyler yapmaz mı idi?

Hadi bu sefer, hep "Spor yazarı olun, ama çok fazla teknik direktör olmayın" diyerek, hocalığa soyunulmasına olan karşıtlığımı bir kenara koyup, bir yanlışa daha işaret edelim.

Olmuyor sevgili Hocam olmuyor. Hüseyin ile Hosseini var iken, Fernandes ve Campi ile iyi bir savunma olmuyor. Kaç kez denendi bilmiyorum. Ama Krasnodar karşısında da görüldü ki olmuyor. Geçmiş kariyerleri iyi olabilir. Hatırı sayılır transfer ücreti de aldıkları için kenarda tutmak ayıp da olabilir. Ama bu hesapları da yapmak maalesef Trabzonspor'a pahalıya mal oluyor. Bunu hemen hemen herkes söylüyor. Hatta, "Fernandes ile Campi'yi birlikte değil de, Hüseyin ve Hosseini'den birisiyle oluşturulan ikili şeklinde kullanmak belki daha  yararlı olabilir" demiyorlar değil.

O ki, spor yazarlığı yaparken teknik direktör olma hevesimiz bizim de depreşti, "Sosa'nın olağanüstü bir çaba gösterip, Yusuf'unda ona ayak uydurmaya çalıştığı bir tertip içinde Kamil Ahmet'in yerinde Doğan daha iyi işler yapmaz mı, ya da yamamaz mı idi?" diye sorarak tamamlayalım ve bu yanlışların, bugün deplasmanda oynanacak olan Medipol Başakşehir maçında tekrarlanmamasını hatırlatırım.

 

Yazarın Diğer Yazıları