Erdoğan TV’de yalan söylüyor

Erdoğan TV’de yalan söylüyor
Erdoğan TV’de yalan söylüyor

MHP lideri Bahçeli İzmir’de de AKP’yi hedef aldı

MHP lideri Bahçeli İzmir’de de AKP’yi hedef aldı: Yüksekova’da kaymakam, Hakkari’de vali yok. Hergün ayaklanma provaları var. İşsizlikten cinnet, cinayet ve kadına şiddet arttı. Erdoğan ise televizyonda toplumu farklı gösteriyor.

Ayaklanma provaları var
Tehlikeli gidişe dikkat çeken Bahçeli, “Yüksekova’da kaymakam yok, Hakkari’de vali yok, odasından dışarı çıkamıyor. Hergün ayaklanma provaları var. Çocuklar, kadınlar, gençler sokaklara dökülüyor” dedi.

Haber: Fatih ERBOZ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  İzmir programı kapsamında Salihli ve Bozdağ’dan geçerek geldiği Ödemiş’te pazar yerini dolaştı. Esnaf ve vatandaşları selamlayan Bahçeli, ilçe meydanında seçim otobüsü üzerinden halka seslendi. 12 Haziran’da yapılacak seçimlerin önceki seçimlerden farklı olduğunu, büyük önemi bulunduğunu, milletin geleceği için bir kader anı olacağını söyleyen Bahçeli, vatandaşların sandık başına gitmesinin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Devlet Bahçeli, siyasi iktidarın “Orta Doğu kalıntıları bulunan bir Baas Rejimini hedeflediğini, bir tek adam oyunu oynanmak istediğini” belirterek, iktidarın bazı konularda ise teslimiyetçi bir anlayış içinde, kendisini iktidar yapan iç ve dış odakların beklentilerine cevap verme gayreti içinde olduğunu kaydetti. Bahçeli, Hükümetin toplumu gerilim stratejisi içinde “inananlar-inanmayanlar, laikler-antilaikler, ilericiler-gericiler” diyerek cephelere ayırdığını kaydetti.

Ülke kritik eşiğe sürükleniyor
Bahçeli, “demokratik açılımla” Türkiye’nin bir yıkıma götürüldüğünü, bölücü terörü tırmandırıldığını belirterek şunları söyledi: “İşte bu demokratikleşme zırvasıyla bölücü terör tırmanmış, Türkiye Cumhuriyeti devletiyle müzakere etmeye, pazarlık yapmaya, İmralı’dan Kandil’e, Güneydoğu Anadolu’ya ve bugünkü hükümete de yol haritası çizecek kadar küstahlaşmıştır. Ama bunu siyasi iktidar vatandaşlarımıza, ’daha ileri demokrasi, daha büyük özgürlük’diye takdim etmiştir. Bugün Türkiyemiz beka yönünden kritik eşiğe sürüklenmiş ve gelecekte bu iktidar üçüncü dönem de de iktidarı elde ederse, kesin olarak ülkeyi bölmeye yönelik faaliyetlerde çok büyük artış olacağını bugünden ifade etmek mümkündür.”

İktidar sessiz
Tek adamlığa heveslenmenin doğru olmadığını Orta Doğu’da yaşanan olayların gösterdiğini ifade eden Bahçeli, bu ülkelerdeki bulaşıcı hastalığın Türkiye’ye de yayılmaması için bu uyarıları yaptığını belirtti. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Televizyonlardan görüyorsunuz ne kadar doğru bilgi aktığı belli olmayan bir şekilde hepimizin gözleri önünde seyrediyoruz. Yüksekova’da kaymakam yok, Hakkari’de vali yok, odasından dışarı çıkamıyor. Hergün ayaklanma provaları var. Çocuklar, kadınlar, gençler sokaklara dökülüyor. Ankara’da hükümet olayı seyrediyor. Vali hiçbir şey yapamıyor. Aşama aşama ayaklanma projeleri, provaları Türkiye’yi bir felakete götürüyor. İktidar sessiz kalıyor.” Bahçeli, Tire ve Selçuk’ta da vatandaşlara hitap etti.


Erdoğan yalan söylüyor
İşsizlik nedeniyle cinnet, cinayet ve kadına şiddet olaylarında artış yaşandığını söyleyen Bahçeli, iktidarın ise tabloyu toz pembe gösterdiğini belirtti. Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: “İktidara bakarsanız, ‘Türkiye toz pembe, muhalefet her zaman yalan söylüyor’ Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde bir sihirli değnek var. Akşam televizyonda şöyle bir salladığı vakit herkesi karşısında mutlu görüyor. Bunlar ülkeyi yönetmiyor, bunlar ekran çocuğu olmuş, Türkiye’yi ekrandan seyrediyorlar. Bunlar televizyonlarda seyrettiğiniz dizi filmleri gibi, aldatma ve kalkındırma dizisinin baş aktörü Recep Tayyip Erdoğan, her gün yalan söylüyor, her gün olduğundan fazla toplumu farklı gösteriyor.”


İzmir, AKP’ye ‘Dur’ demeye hazır

MHP’ye kadınların ilgisi giderek  artıyor.. Gençler bildiğiniz gibi; önlenemez yükseliş sürüyor.

Selcan TAŞÇI’nın notları

“Dur de gari AKP’ye!.. Dur de!..”
Bilinen namı  “Ege’nin incisi”  ama Türkiye’yi  “resmen”  yöneten irade ve yandaşlarına göre  “faşist”  bu haftaki durağımızın sıfatı! Tahmin ettiniz sanırım... Edemediniz mi? Öyleyse  “gavur”  diyeyim Tayyip Erdoğan’ın demeye getirdiği gibi. Veya Başbakan Yardımcısı’nın üslubuyla  “sümüklü çocuk gibi”  diyeyim... Bildiniz İzmir’deyiz bu hafta sonu. Sebebi ziyaretimiz Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2009 yılında belediye kazandığı şehirlere yaptığı tebrik ve teşekkür gezilerinin yeni ayağının bu şehir olması... İki belde belediyesi kazanmış MHP son yerel seçimde İzmir’de; Yenikent ve Yayakent. İki seçim bölgesinden ikişer tane olmak üzere dört de milletvekili sokmuş Meclis’e. Onlar; MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Erdal Sipahi ve MHP’nin iki kadın milletvekilinden biri olan Şenol Bal da Bahçeli’ye eşlik ediyor İzmir gezisinde... Ev sahiplerinden başka Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak, Başdanışmanlarından Oktay Öztürk, 28 Ocak’ta resmen MHP’li olan Murat Başesgioğlu, Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Harun Öztürk de var Bahçeli’nin yanında.

***


2007 seçimlerinde 24 milletvekili çıkaran İzmir’de Haziran ayında bu sayı 26’ya yükselecek. MHP İzmir İl Yönetimi üyelerinin tamamına yakını aday adayı olmak için istifa etmiş halde. Kendisi de aday adayı olan eski il başkanı Musavat Dervişoğlu’nun yerine atanan Hasan Ali Türkaslan uzun dönem Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Öğretim Üyeliğinden sonra Savunma Sanayi Müsteşarlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ve Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdür Yardımcılığı da yapmış. 1999, 2002 ve 2007 yıllarında milletvekili adayı olan Türkaslan, İzmirli için hayli bildik bir sima.
Adaylar mı?
Kimle nerede yaptıysak hemen her çay sohbetinin konusu bu. Ama bu konu, hele de İzmir için şimdilik muamma... İzmir’in dört MHP Milletvekili’nin de köklü geçmişi var bu şehirde. İkisi eski Bakan olmak üzere, dördü de öne çıkan isimler partide... Geriden gelenler de bir o kadar iddia sahibi olunca, liste bayağı öngörülemez olmuş İzmir’de... Engin Alan ismi de burada sıkça telaffuz ediliyor; ama MHP Genel Merkezi bu yönde bir işaret vermiş değil henüz. İzmir kadar İstanbul da Alan konusunda istekli.

***


MHP Genel Başkanı bütün ilçeleri almış İzmir gezisi programına. Ödemiş’ten başlayarak dolaşıyor yine gün boyu ilçe, belde, dere, tepe... İlk günün durakları Tire, Selçuk, Gaziemir ve Karabağlar. Adını Teke Türkmenlerine bağlı  “Ötemiş”  oymağından alan Ödemiş’te halka hitap etmeden önce semt pazarını geziyor Bahçeli. Biraz pazarcılarla, biraz da cebi delik vatandaşla; yani tezgahın her iki tarafıyla da sohbet ediyor... Yer yer alkış sesi yükseliyor pazaryerinden ama en sık tekrarlanan manzara:  “Bir fotoğraf çekilebilir miyiz?”
Kadınların ilgisinde gözle görülür artış var MHP’ye... Gençler bildiğiniz gibi; sürüyor bu kesimde milliyetçiliğin önlemez yükselişi. Yeni seçim müziği de şimdiden dolanmış dillerine;
 “Dur de... Dur de...”
Ben  “efecesi” ne bayıldım seçim müziğinin:
 “Dur de gari! Dur de!...”
Bahçeli Ödemiş’te halka hitap ederken Genel Sekreter Cihan Paçacı’yla konuşuyoruz ayak üstü. Vurgusu önemli:
 “MHP gelecek vaad ediyor millete bu seçimde!”
8 yıllık iktidar geçmişinin hesabından başka halka verecek bir şeyi yok gibi gözüken AKP karşısında önemli bir koz... Selçuk’ta üniversiteyi bitirmiş,  yurt dışında yüksek lisansını yapmış, dil eğitimini almış evladının 600 liraya iş bulamayışına isyan eden bir vatandaş feryad ediyor Paçacı’ya... Tam o sırada işsizliği haykırıyor Bahçeli... Hele de AKP’lilerin ışık hızıyla zenginleşmesini, at arabasına binemezken cipten inmeyişini diline doladı mı; müthiş bir tezahürat yükseliyor kalabalıktan.

***


Çakıcalı Mehmed Efe’nin, Kamalı Mustafa’nın diyarından ayrılırken yaşı geçkin, Türk bayraklarına sarılmış bir bey yanaşıyor aracımıza. Sözleri İzmir’i bekleyen oy dalgalanmalarının işareti: “Ben CHP Gençlik Kolları’nın kurucularındanım, bu seçimde MHP’yi destekleyeceğim...”

***

Meydana toplanmış halk bekliyor diye, durmak da, yemek de yok yine... Tire İlçe Binası’nda birkaç lokma atıştırdıktan sonra bu kez adres  “Yeşil Tire” nin sokakları.   “İzmir’in dağlarında çiçekler açar” mış; baharı da gördük Ege’de... Tireliler öyle fotokopi değil; her birini kendi elleriyle hazırladıkları pankartlarla gelmişler miting meydanına:
 “Tireli pamuğunu istiyor..”, “Tireli tütününü istiyor...”, “Süt 0.5 TL, AKP nerde?” yazıyor üzerlerinde...

***

Gaziemir Meydan Kahvesi’ne girip semt sakinleriyle karşılıklı çay içiyor Bahçeli. Basının aşırı aşırı ilgisi zorlaştırsa da sohbeti, kalabalığı yırtıp yanına gelebilenler kah derdini anlatıyor, kah  “eskileri”  anıyor, kah  “hatıra”  kalsın diye poz veriyorlar karşılarına dizili objektiflere.
İzmir’deki ilk günümüzün önemli bir  bölümünde Genel Sekreter Cihan Paçacı oluyor yol arkadaşımız. Erdoğan’ın kendinden öncesini yok sayan söylemine tepkisi sert:
 “Senden önce kimse bir şey yapmadıysa, sata sata bitiremediğin kamu kurumlarını, işletmeleri kim yaptı?”  diye soruyor. Milletvekili aday adayı olmak için bürokrasiden AKP’ye olan hücum için  “tam beklediğim”  gibi diyor Paçacı. Bu tablo AKP zihniyetinin devlet içinde nasıl kadrolaştığının tescili oldu.
MHP Genel Başkanı Bahçeli de manzaraya  “haklılığımızın ispatı”  çerçevesinde bakıyor. Selçuk’ta basın mensuplarıyla sohbetinde başta TOKİ Başkanı olmak üzere   “hesap soracağım” dediği bürokratların dokunulmazlık peşine düşmesine dikkat çekiyor o da...
İlk günün ilk duraklarında çektiğimiz fotoğraf bu... Arkası mı?.. Yarın!