6 metrelik kokoreci bir ekmeğe sığdırdı

6 metrelik kokoreci bir ekmeğe sığdırdı
İstanbul Küçükçekmece'de 6 metre uzunluğundaki kokoreci 1 ekmeğin arasına sığdırarak adından söz ettiren Tekin Usta, lezzetinin sırrını açıklayamayacağını belirtti.

6 metrelik kokoreci bir ekmeğe sığdırdı

Herkesin kokoreç yapabileceğini ama kendisi gibi yapmalarının imkansız olduğunu söyleyen Tekin Usta, "İnce dokunuşlar kokorecin lezzetine lezzet katıyor. Yarım ekmek yemeye gelenler 1 ekmek yemeden işyerimden ayrılamıyor" dedi.
 
22 senedir Küçükçekmece''de kendi adını taşıyan dükkanı bulunan ve "Kokorecin babası" olarak nam salan Tekin Usta, "İnternetten gelen yoğun talebe, telefonla sipariş verenler ve dükkanıma gelenler de eklenince özellikle öğlen saatlerinde aşırı bir yoğunluk yaşıyoruz" dedi.

Türkiye’de bazı kesimlerin kokorece ön yargılı baktığını söyleyen Tekin Usta, "O önyargılı kişilerin hepsini dükkanıma davet ediyor. O ön yargıları kırıp, onları kokoreç bağımlısı yapmam bir kaç dakikamı alır. Her şey ilk ısırığı almalarına kadar sürer" diye konuştu.

6 metre uzunluğundaki 50 kilo ağırlığındaki kokoreci 1 ekmeğin arasına sığdırmayı başardığını belirten Tekin Usta "50 kilo kokoreci ücretsiz dağıttım. Tadanlar kokoreç arası ekmek yedi. Hedefim 12 metre uzunluğundaki 100 kilo kokoreci 1 ekmeğin arasına sığdırarak Guinness Rekorlar Kitabı''na müracaat edip rekoru ele geçireceğim" dedi.