Balyoz Davası’nda acı bir savunma...

Balyoz Davası’nda acı bir savunma...
Balyoz Davası’nda acı bir savunma...

“Balyoz Planı” davasında Okkır’ın fotoğrafını gösteren Avukat Hakan Tunçkol, “Müvekkilimi tahliye etseni

Suçlu olsa merhamet derdim
suçsuzlar için adalet diyorum
“Balyoz Planı” davasında Okkır’ın fotoğrafını gösteren Avukat Hakan Tunçkol, “Müvekkilimi tahliye etseniz kamu vicdanı yaralanır mı?” diye sordu.


Orgeneral Bilgin Balanlı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu komutanları emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Ergin Saygun ile Koramiral Abdullah Can Erenoğlu’nun da aralarında bulunduğu 250’si tutuklu 365 sanıklı “Balyoz Planı” davasının 101’inci duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, emekli orgeneraller Çetin Doğan ve Halil İbrahim Fırtına ile MHP’den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan’ın da aralarında bulunduğu 213 tutuklu ile 6 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmaya, emekli Oramiral Özden Örnek ve emekli Orgeneral Ergin Saygun’un da aralarında bulunduğu 37 tutuklu sanık ile bu davanın tutuksuz sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz gelmedi.

Denizcilerin ne işi var?
100. duruşmada MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan savunmasını yaparak; “.. ‘Ülkeyi, devleti böldürmem’diyen bir Engin Alan’ın, ‘Biz bu ülkeyi, bu milleti böleceğiz’diyen bir Sebahat Tuncel kadar kıymeti harbiyesi olmadığı gerçeğiyle yüzleştim” demişti. 101. duruşmada ise HAVELSAN eski Genel Müdürü Ömer Faruk Ağa Yarman’ın da aralarında bulunduğu bazı sanıkların avukatlığını yapan Hakan Tunçkol esas hakkındaki savunmasını yaptı. Duruşmaya tek avukat olarak katılan Tunçkol, davaya ilişkin soruşturma başlamadan önce 22 ülkede sınırların değişeceğinin yazıldığını belirterek, “Bu operasyonların arkasında küresel güçlerin olduğunu söyledik. 11 Eylül’ü kim planladıysa 11 No’lu CD’yi de onların koyduğunu söyledik. 2 yıllık yargılamada hala cevaplanmamış birtakım sorular var. 1980 darbesinde denizciler yoktu. Niye darbeye hazırlıkta denizciler olsun” dedi.

Beyin ameliyatı geçirdi
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in de tanık olarak dinlenmesi talebini hatırlatan Tunçkol, beyin ameliyatı geçiren bir başka müvekkili Levent Kerim Uça’nın sağlık durumuna da değindi. “Ergenekon” soruşturması sürerken vefat eden Kuddusi Okkır’ın hasta haliyle çekilen fotoğrafını salondaki ekranda gösteren Tunçkol, müvekkilinin durumunun Okkır kadar olmadığını, hayata tutunmaya çalıştığını söyledi. “Tahliye etseniz kamuoyu vicdanı yaralanır mı?” diye soran Tunçkol, “Müvekkillerim suçlu olsaydı ‘merhamet’derdim. Hiç suçları olmadığı için ‘adalet’diyorum” diye sözlerini tamamladı.