Devletin çöktüğünün belgesidir

Devletin  çöktüğünün belgesidir
Devletin çöktüğünün belgesidir

Bebek katili Öcalan’ın yaş günü Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde binlerce kişiyle kutlandı. Terörü övme suçu işleyen

Bebek katili Öcalan’ın yaş günü Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde binlerce kişiyle kutlandı. Terörü övme suçu işleyen kalabalığa güvenlik kuvvetleri ses çıkarmadı

 

İmralı canisi Öcalan’ın 64’üncü doğum günü, Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’ne bağlı Ömerli Köyü’nde pasta kesilerek kutlandı. Doğum günü için Ömerli Köyü’ne giden binlerce kişi, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak Öcalan’ın doğduğu evi ziyaret etti, bahçedeki topraktan aldı. Öcalan’ın doğum günü kutlamalarına katılmak için Türkiye’nin çeşitli illerinden binlerce kişi önceki günden itibaren Halfeti’ye gitti Aralarında BDP milletvekillerinin de bulunduğu binlerce kişi, Halfeti ilçe merkezindeki boş alanda toplandı. Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlenip, Öcalan lehine slogan attı. Kalabalığa Öcalan’ın 4. BDP heyetiyle gönderdiği mesaj okundu.
Geceyi misafir edildikleri Halfeti veya yakın köylerdeki evlerde ya da ilçe merkezindeki boş alana kurulan çadırlarda geçiren 10 bini aşkın kişi sabah erken saatlerden itibaren Öcalan’ın doğum yeri olan Ömerli Köyü’ne gitmek için yola çıktı. Halfeti’ye 8 kilometre uzaklıktaki Ömerli Köyü’ne gidiş sırasında konvoy nedeniyle trafiğin durması üzerine, kalabalık araçlarından inerek yürümeye başladı. Yürüyüş boyunca hiçbir engelle karşılaşmayan kalabalık, yolda topladıkları çiçekleri de Öcalan’ın evine götürmeyi ihmal etmedi.

 


Fotoğrafını öptüler

 


Saat 10.00 sıralarında Ömerli’ye ulaşan kalabalık, köy girişinde Abdullah Öcalan’ın kardeşleri ve yeğenleri tarafından zafer işareti ve zılgıtlarla karşılandı. Öcalan kardeşlerin elini öpmek ve tokalaşmak için birbiriyle yarışan kitle, Türkçe ve Kürtçe slogan atarak Abdullah Öcalan’ın doğduğu eve yürüdü. Öcalan’ın doğduğu eve ulaşıldığında da Öcalan’ın kardeşlerinin elini öpmek isteyenler kısa süreli izdihama neden oldu.
Evi dolduran kalabalık, duvarlara asılı olan Öcalan’a ait fotoğrafları öpmek için birbiriyle yarıştı. Etkinlik için köye gelen BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in de, avluda sandalyede oturan Abdullah Öcalan’ın kız kardeşi Fatma Öcalan’ın elini öptüğü görüldü. Öcalan’ın doğduğu evi ziyaret edenler, evin bahçesinde bulunan topraklardan da almayı ihmal etmedi. Kalabalıkta bulunanlar evin bahçesindeki toprağı avuçlayarak yanlarında bulunan poşet ve pet şişelere doldurdu.

 


Engellenmediler

 


9 yıldır yapılan kutlamalar kapsamında ilk kez Öcalan için doğum günü pastası kesildi. Etkinliğe gelenlerin hazırlattığı üzerinde Kürtçe ‘Doğum Günün Kutlu Olsun Abdullah Öcalan’ yazılı pasta alkışlar arasında kesilip kısa sürede tüketildi. Halfeti’ye gelenler hiçbir güvenlik engeline takılmadı. İlçedeki bazı okul ve resmi kurumlara konuşlandırılan asker ve polisler; etkinlik yapılan alanda ve Ömerli Köyü’ne giden güzergah üzerinde hiç görünmedi.

 

Teröristbaşı: Eylem sırası halkımızda

 

İmralı’ya giden dördüncü BDP heyeti ile görüşen PKK terör örgütünün İmralı’daki lideri Abdullah Öcalan, yeni bir mesaj gönderdi. Halfeti’deki doğum günü kutlamalarında okunan mesajında Öcalan “Bu doğum günü benim doğum günüm değil, tüm Kürt halkının doğum günüdür” dedi.
Öcalan mesajında , “Ben üzerime düşeni yaptım. Eylem sırası halkımızın kendisindedir. Onlara olan büyük hürmetimi ve hizmetimi önemli ölçüde tamamladığımı düşünüyorum. Artık görev sizdedir. Sizlerin de bu görevi bundan önce olduğu gibi bundan sonrada layıkıyla yerine getireceğinize inanıyorum. Onurluyum diyen herkese, zengin, fakir, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden sürece uymaya ve geliştirmeye çağırıyorum. Şunu herkes çok iyi bilmeli ki; artık farklı bir yaşam gelişecektir. Umuyorum ki bu süreç gelişirken bir damla bile kan akmasın. Kimse kimseyi incitmesin. Herkes aşkla bu sürece katılsın.” ifadesini kullandı.

 

Sınırda kaçakçılık görmezden gelindi

 

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Andaç Köyü’nde oturan bazı kişilerin, Kuzey Irak tarafına geçip kaçak mazot getirmeleriyle başlayan gerginlik akşam saatlerinde sona erdi. Bölgede önlem alan güvenlik güçlerinin çekilmesinin ardından kaçakçılar, yaklaşık 120 katır yükleriyle birlikte Andaç Köyü’ne geri döndü.
Önceki gün başlayan olayda Andaç Köyünden bir grup, kaçak mazot getirmek için gizlice Irak tarafına geçti. Güvenlik güçleri dönüş yolunda fark ettikleri kaçakçıları durdurdu. Irak tarafına geçen yakınlarından haber alamadıklarını belirten köyüler de sınıra gitmek isteyince gerginlik çıktı.

 


Askerler çekildi

 


Gerginlik üzerine sınırın sıfır hattına da çok sayıda asker yerleştirildi. Gerginlik, Şırnak Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, 23’ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce, Şırnak İl Genel Meclisi’nin BDP’li üyeleri, Rahmin Bal, Erşat Ediş, İrfan Encü’nün araya girmesiyle sona erdi. Gerginliğin bitmesi ve köylülerin dönmesinden sonra BDP’li meclis üyeleri, buradaki askeri ve sivil yetkililer ile görüşmeler yaptı. Yapılan görüşme ile birlikte çok sayıdaki güvenlik görevlisi helikopterlerle geri çekildi. Askerlerin çekilmesinin ardından, Kuzey Irak topraklarında bulunan kaçakçılar, yaklaşık 120 katır yükleriyle birlikte Türkiye topraklarına girdi. Andaç Köyü çevresinde önlem alan diğer askerlerin de çekilmesiyle birlikte kaçakçılar, yükleriyle birlikte köye döndü. Köyde bekleyen yakınları, olası bir müdahaleye karşılık, her biri 65 litre yakıt alan katır sırtındaki 2’şer varili indirerek evlere götürdü.

 


Yasa ne diyor

 


Söz konusu durumlar 5067 sayılı Kaçakçılık Kanunu kapsamında işlem görüyor. Buna göre gümrük kapıları dışında, ülke içine sokulan veya ülke dışına çıkarılmak istenen eşya ile ilgili izlenen yöntem şöyle:
Gelen kişi veya grup önce uyarılır; durmaları istenir.
Durulmaması durumunda havaya ateş açılır
Kişilerin yakalanması ile birlikte, taşıdıkları eşyalar ile ilgili tutanak tutulur
Olay ilgili savcılığa bildirilir,
Yasal işlemler 5067 sayılı kanun çerçevesinde yürütülür.