Bir zamanlar AKP'yi destekleyen ABD derin devletinin sesi Michael Rubin pişman oldu

Bir zamanlar AKP'yi destekleyen ABD derin devletinin sesi Michael Rubin pişman oldu
Bir zamanlar AKP'yi destekleyen ABD derin devletinin sesi Michael Rubin, Rusya’nın başını çektiği bloğa Türkiye’nin üye olmamasına rağmen yakın durduğunu belirterek Türkiye’yi eleştirdi. Rubin’in yazısında “Türkiye müttefik olduğu kadar düşmandır” ifadelerini kullandı.

İran, Türkiye ve Ortadoğu konusunda keskin görüşleriyle bilinen neo-conların akıl hocalarından Michael Rubin’den Biden Yönetimine Türkiye eleştirisi geldi. 

Amerikalı analist Michael Rubin, Biden yönetiminden Türkiye’de bulunan İncirlik Üssü’ndeki nükleer silahları tamamen kaldırmasını ve Romanya’ya taşımasını istedi.

Biden yönetiminin Türkiye''deki İncirlik Üssü''nü elinde tutmak istemesini "ironik" olarak nitelendiren Rubin kaleme aldığı köşe yazısında “Amerika İncirlik’i 10 yıl önce terk etmeliydi” dedi. İncirlik Üssü’nün soğuk savaş sırasında önemli olduğunu belirten Rubin, o zamanlar Türkiye’nin Sovyetler Birliğine sınır komşusu olan iki NATO üyesinden biri olduğunu belirtti. 

Rubin, Amerikan muhafazakâr haber sitesi olarak bilinen Washington Examiner’daki köşesinde İncirlik Üssü’nden “eski bir üs” diye bahsetti. 

Romanya’dan da Amerika’nın sadık bir müttefiki olarak bahseden Amerikalı analist Romanya’daki üssün de stratejik sorumluluk haline geldiğini söyledi. Rubin’in yazısındaki en çarpıcı ifade ise “Türkiye müttefik olduğu kadar düşmandır” cümlesiydi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Taliban ideolojisiyle bir farkımız yok” açıklaması yaptığını belirten Rubin NATO karşıtı Rusya’nın başını çektiği bloğa Türkiye’nin üye olmamasına rağmen yakın durduğunu belirterek Türkiye’yi eleştirdi.

İlgili Haberler