Yağmurdan kaçıp ağacın altında durmuşlardı. Yıldırım 4 kişiyi böyle vurmuştu. Çocuklara ders olarak anlatın

Yağmurdan kaçıp ağacın altında durmuşlardı. Yıldırım 4 kişiyi böyle vurmuştu. Çocuklara ders olarak anlatın
Meteoroloji'den peş peşe yapılan yağış uyarılarının ardından vatandaşlar uyarıldı. Meteoroloji'den yapılan açıklamada yağışların etkisini sürdüreceği bildirilirken, sosyal medyada paylaşılan bir video ile yağmurlu havada ağaçların altında beklenilmemesi konusunda uyarı yapıldı. 

İş insanı ve robotik otomasyon konusunda dünyadaki sayılı firmalardan UiPath''ın Avrupa Başkan Yardımcısı olan Tansu Yeğen''in paylaştığı video "Yağmur yağdığında bir ağacın altında durmayın" notu ile paylaşıldı. Videoda yağmur sırasında bir ağaç altında bekleyen 4 kişinin yıldırım düşmesi sonucu yere yığıldığı görülüyor.

2021 Mart ayında Hindistan''da yaşanan olayda, yerel basında yer alan haberlere göre; fırtına sırasında bir ağacın altına sığınan dört bahçıvana yıldırım çarptığı ve bunlardan biri öldü. 

Yıldırım çarpan dört adam da aceleyle Manesar''daki yakındaki bir hastaneye götürülerek tedavi altına alındı.

Yaralılardan 38 yaşındaki bahçıvan Ramprasad aynı gün hayatını kaybetti.

 

YAĞMURLU HAVADA AĞAÇLAR NEDEN TEHLİKELİ?

Yağmurlu günlerde ağaçların altında durmamamız gerekir. Bu bilgi yaşanılan acı tecrübelerin bir sonucudur. Neden yağmurlu günlerde ağacın altında durulmayacağı sorusuna verilen yanıt oldukça basittir. Yıldırım çarpmasında en çok etkilenen bölgeler ağaçlardır. Hele açık arazide duran bir ağaç yıldırımın davetkârı gibidir. Paratoner görevi yapar.

HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu hakkında, resmi Twitter hesabı üzerinden ve sitesinden günlük tahminleri yayınladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve batı kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile İstanbul, Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir’in kuzeyi, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Antalya’nın batı ve doğu iç kesimleri, Adana’nın kuzeyi, K. Maraş''ın batısı, Osmaniye, Hatay, Erzurum''un kuzeyi, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

İlgili Haberler