Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzeni sitesinde asgari ücretin 3. zamla ne kadar olacağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kuzeni sitesinde asgari ücretin 3. zamla ne kadar olacağını açıkladı
Erdoğan'ın kuzeni gazeteci Cengiz Er'in sitesi asgari ücrete 2023 Ocak ayı öncesinde yeni bir zam daha geleceğini duyurdu. Kasım ayında yapılacak zamla asgari ücretin 6700 lira olacağı iddia edildi. Erdoğan da asgari ücretin yeniden güncellenebileceğinden söz etmişti. 

Erdoğan'ın kuzeni gazeteci Cengiz Er'in sitesi açıkladı  

Super Haber''de yer alan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere yeni asgari ücretin 5500 lira olduğunu açıklamıştı. Asgari ücret zammı konusunda gerçekleştirilen yeni düzenlemeyle birlikte 30 Haziran tarihli Resmi Gazete’de tüm detaylar kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Son olarak Kayseri’de Femaş Metal Sanayii işçileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılbaşında asgari ücrete yeni zammın kapısını bir kez daha araladı. Kanun gereğince asgari ücrete bir yıl arayla en az bir defa zam yapılması göz önüne alındığında Temmuz ayında gelen yeni zamla birlikte Aralık ayında yapılacak zam ile ilgili zorunlulukta tamamen ortadan kaldırılmış oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamada ise "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı. 

"Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenledik. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum. Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız. Vatandaşımızdan sabır bekliyorum" ifadelerine yer verdi.

Kulislerden gelen son iddialara göre ise Kasım ayında asgari ücrete zam yapılacağı ve yeni asgari ücretin 6700 lira olacağı söylendi.

İlgili Haberler