Cumhur ittifakında 450 milyon TL'lik kriz

Cumhur ittifakında 450 milyon TL'lik kriz
Cumhur İttifakı’nda ihale krizi ortaya çıktı. AKP’nin yönetiminde olan Kırıkkale Belediyesi’nde 450 milyon TL değerindeki ihaleye MHP meclis üyeleri itiraz etti.

AKP ve MHP ihale yüzünden birbirlerine girdi

Milli Gazete''nin haberine göre, AKP ve MHP arasında seçim barajı tartışmaları devam ederken yerel yönetimlerde de Cumhur ittifakı çıkmaya devam ediyor. Son olarak 450 milyon liralık ihale gerçekleştirilen AKP Kırıkkale Belediyesi’nde MHP''li belediye meclis üyeleri ihaleye karşı çıktılar.

AKP Kırıkkale Belediyesi’nde EDS gelirlerinden ödenmek üzere, bazı caddelerin asfalt çalışmasından, kaldırım yapımına, yaya geçidi çiziminden, otobüs ve iş makinası alımına kadar çok sayıda kalemin yer aldığı bir ihale gerçekleştirildi. 

Davetiye usulü gerçekleştirilen ihale ASELSAN’a 450 milyon liraya teslim edilirken MHP’li Kırıkkale Belediye Meclis Üyeleri ihalenin usulsüz olduğu gerekçesiyle itiraz ettiller. Yapılan itiraza ihalenin 21/b şartlarını taşımadığı ve adrese teslim bir ihale olduğu gerekçesi ortaya koyuldu.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM"

MHP''li Belediye Meclis Üyesi Murat Tanır ihalenin iptali için dilekçe verirken söz konusu dilekçede şu cümleler yer aldı:

"Belediyemiz tarafından 31.08.2021 tarihinde yapılan EDS ve ekleri konulu ihale, hem ihale tekniği (4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu 21/B maddesi) hem de ihale içeriği (aynı ihalede mal alımı, yapım işi ve hizmet alımı bulunmaktadır) açısından hukuka aykırı olduğundan, kamu yararı ve belediyemiz menfaati açısından iptal edilmesi gerekmektedir.”

Cumhur İttifakı içinde yer alan MHP ve AKP arasındaki bu ihale krizi derinleşeceğe benzerken MHP''li Belediye Meclis Üyesi Murat Tanır  “Şimdi itirazıma verecekleri cevabı bekliyorum. Eğer itirazıma olumsuz bir yanıt gelirse konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacağım” diye konuştu.

İlgili Haberler