Abdurrahman Dilipak Haram demeden kul hakkı demeden 5-6 maaş alanlara bir örnek verdi

Abdurrahman Dilipak Haram demeden kul hakkı demeden 5-6 maaş alanlara bir örnek verdi
Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, eski Rize Milletvekili Fehmi Memişoğlu’nu hatırlatıp 'huzur hakkı' adı altında kamuda çifte maaş alan AKP'lilere yüklendi. Dilipak, "Mevzu para olunca, para konuşunca herkes susar günümüzde" dedi.

Yeni Akit yazarı Abdurrahan Dilipak, bugün yayımlanan ''Kadir''in kadrini bilmek'' başlıklı yazısında geçen gün bir arkadaşının Fehmi Memişoğlu''nun biyografisini gönderdiğini ifade etti. İlk olarak buradan okurlarına özetler aktaran Abdurrahan Dilipak, şu ifadeleri kullandı:

"1992’de Adıyaman Çimento Fabrikasının yönetim kuruluna tayin etmişler. Benim bu konuda yeterli bilgi ve tecrübem yok diye istifa etmiş. İstifası işleme konulana kadar geçen süre için tahakkuk eden maaşını bankaya yatırmışlar, onu da hazineye iade etmiş, ''hak etmediğim parayı alamam'' diye. Şimdiki bankamatik memurlara bakıyorum da, ya da o çifte çifte maaş alanlara!

''HUZUR HAKKINI, HUZUR EVİNE BAĞLAMIŞ''

Yönetim Kurulu üyeliğini kabul etmeyince bir başka göreve, maaşla değil de, hakkı huzur şeklinde ücret verilen bir göreve tayin etmişler, bundan anlarsın diye, orada da parayı almak istememiş, mevzuat demişler. Mevzu para olunca, para konuşunca herkes susar günümüzde. Fehmi efendi, o ''hakkı huzur''u da, ''huzur evi''ne bağışlamış. ''Huzur hakkı'' onların diye."

''YENİDEN İMAN EDELİM''

Diğer yandan neyin değiştiğinin düşünülmesi gerektiğini yazan Dilipak, "Ya da tarihe bakalım, bu işlerin sonu nereye varıyor. Tarihten ders almazak tekerrür eder. Bu Kadir gecesinde bütün bunları düşünelim ve bir karar verelim. Ve ''atalarımızın dininden'', din ve devlet büyüklerini İlah ve Rab edinmekten vazgeçip, ''yeniden iman edelim'', Allah’ın kitabında bildirdiği, Resulün bize öğrettiği gibi" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler