Türkiye semalarında süzülen ışık treni ortalığı karıştırdı: Gören işi gücü bıraktı telefonuna sarıldı

Türkiye semalarında süzülen ışık treni ortalığı karıştırdı: Gören işi gücü bıraktı telefonuna sarıldı
Dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk'a ait uzay şirketi Starlink'in uyduları zincir şekilde İstanbul'da gökyüzünde görüntülendi.

Tesla ve SpaceX''in CEO''su Elon Musk''ın "uydu takım yıldızı" olarak bilinen ve internet servisi sağlayıcısı Starlink istasyonları Türkiye''de birçok ilin semalarında görüntülendi.

İstanbul''da görülen Starlink uyduları vatandaşları heyecanlandırdı.

Gökyüzünde sıralı parlak cisimleri gören vatandaşlar, bu anları görüntülemek için cep telefonlarına sarıldı.

Akşam saatlerinde İstanbul semalarında görülen sıralı parlak cisimler heyecana yol açtı. Ülke genelinde gökyüzünde görülen sıralı parlak cisimlerin Elon Musk''a ait Starlink uyduları olduğu belirtildi. Bu görüntüler vatandaşlarda heyecana yol açtı.

Sıra sıra hareket eden ışıkları görenler kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

Starlink uydularını kuyruklu yıldız sandıklarını söyleyen Enes Yıldırım, “Biz arkadaşlarla oturup çekirdek yiyorduk. Gökyüzünde parlayan ışıklar gördük. Kuyruklu yıldız zannettim. Daha sonra arkadaşlarla beraber telefona videosunu çektik. Starlink olduğunu bilmiyordum. İlk başta bu ne kayıyor falan dedim. Kuyruklu yıldız olduğunu düşünüyordum, daha sonra starlink olduğunu öğrendik” ifadelerini kullandı.

Starlink uydularının ışıklarını gören vatandaşlar fotoğraflar çekip sosyal medya hesaplarından paylaştı. Twitter''da TT olan Starlink uyduları hakkında bazı kullanıcıların UFO, uzaylı yorumlarımı yapması dikkat çekti.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR:

STARLİNK NEDİR?

Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızı olan Starlink, yer istasyonları ile birlikte çalışan ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşuyor. Söz konusu uydular, internet servisi sağlıyor. Starlink terminalleri fişe takıldığı zaman otomatik olarak uzaydaki en yakın Starlink uydusuna bağlanıyor. Ardından uydu en yakın yer istasyonu ile iletişim sağlıyor ve böylece internet bağlantısı kurulmuş oluyor. Şu anda Dünya yörüngesinde 2 binden fazla işlevsel Starlink uydusu bulunuyor.

İlgili Haberler