Okan Buruk'u kuşatıyorlar

Okan Buruk'u kuşatıyorlar

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, futbol direktörlüğüne Cenk Ergün''ü, teknik direktörlüğe de Okan Buruk''u getirdi ama bir kuşatma var sanki bunların etrafında. Rahat çalışmalarına imkan tanınmıyor. Davul sizin boynunuzda ama tokmak bizde diyenler var. Sürekli tekere çomak sokmaya çalışıyorlar. Etraflarını kuşatıp psikolojik olarak baskı yaratmak istiyorlar. Bırakıp da gitseler keşke; bunu gönülden dileyen Galatasaray''ın etrafına çöreklenmiş kişiler var.

Büyük Galatasaraylı, Galatasaraylı olduğu kadar da adam olan; diğer kulüpler tarafından da sevilen Osman abi (Şenher) geçenlerde Milliyet''te mükemmel bir yazı yazdı. Galatasaraylı taraftarların hislerine tercüman oldu sanki. Yazının bir bölümünü buraya alıyorum:

"İçimde bir korku var. Sağır sultan bile biliyor. Okan Buruk’un 6, 8 ve 10 numaraya ihtiyacı var. Üç sezondur takım bu yüzden tatmin edici futbol oynayamıyor. İnşallah yeni yönetim taraftarın ateşini almak için bu mevkilere geçen sezon olduğu gibi sıradan futbolcu almaz. Veyahut ‘Okan Buruk bizim evladımızdır. Takımın içinden Yunus ile Emre Akbaba da geldi, 8 ve 10 numara çıkartır’ demezler. 

Böyle bir şey derlerse başta taraftar kıyameti kopartır. Daha sonra da Okan Buruk’a yazık olur. Defansa Abdülkerim alındı, sözüm yok iyi ve karakterli futbolcu. Kazımcan da alternatif futbolcu olarak sol bek mevkisine transfer edildi. Ama Galatasaray’ın defanstan, forvetten, kanatlardan önce orta sahaya ihtiyacı var."

Haksız mı?

Hadi bir tane 10 numara pozisyonunda oynayabildiği ileri sürülen bir adamı aldılar. Peki 6 ile 8 nerede? Elde Taylan ve Berkan var. Yine onlarla devam mı? Bir de alınan adam 30 yaşında. Erden Timur anlaşmış, 4 yıllık da kontrat. Seneye bu adamı yollayalım geriye diye tazminat yükü çıkmasın bir de ortaya! 30 yaşındaki adama 4 yıllık kontrat da neyin nesi?

Peki Okan Buruk''un istemesine rağmen neden yapılmıyor bu transferler? Yoksa Okan Buruk''un başarısız olmasını isteyenler mi var? Yerlerine düşünülen biri mi var? "Görevden alınsın da bizim istediğimiz biri gelsin" diyenler mi var? Bilmiyorum. Ama olup bitenleri görünce kuşkulanıyorum.

Sen kulüp olarak görevlendirdiğin Cenk Ergün''ü transfere yolluyorsun; peşinden yönetimde olmayan, atanmış bir kişi "Bu kulüp benden sorulur" edasıyla transfer yapmaya başka bir ülkeye gidiyor. Bir de kendisine yakın muhabirlere "Bak işte devreye girdi, transferi bitiriyor" diye haberler yaptırıyor. Ne demektir bu? Cenk Ergün yapamıyor ben yapıyorum demek anlamına mı geliyor?

Bir de Okan Buruk... Yanına sürekli yardımcı atanıyor. Yok İspanyol geliyor, yok başka iki kişi daha... Adamın kendi ekibi var yahu. Bu kuşatma da neyin nesi? 

Bir de Arda Turan olayı var. Önce futbol direktörü yapmak istediler. Olmayınca şimdi teknik ekibin içine sokmak istiyorlar. Bunun için de dört bir koldan çalışıyorlar. En garibime giden Galatasaray Umut Bozok''u almak istiyormuş da alamamış. Arda Turan devreye girmiş, bir telefonla işi bitirmiş şeklinde çıkarılan haberler. Koca Galatasaray''ın "Gel" demesine aldırmıyor da Umut Bozok, Arda Turan arayınca akan sular duruyor! Arda Turan Galatasaray''dan büyük mü? Umut Bozok kim, Galatasaray kim! Galatasaray formasını giyip giymeyeceği bile şüpheli. Hadi giydi diyelim, bir futbolcu için bundan büyük şeref olur mu? Galatasaray''ı reddetmiş de Arda Turan''ı kıramamış! Allah Allah!

Tehlikeli oyunlar bunlar. Mevki kapmak için, reklam peşinde koşanların oyunları. Sonu ne olur bilemem. Ama Dursun Özbek "Durun yahu" diyerek masaya vurmazsa yumruğunu geçen sezondan farkı olmaz bu sezonun da. Tabi Dursun Özbek''in de. Son bırakışını hatırlayın lütfen. İşte onu iyi bilirim. 

Osman abi haklı. Bir Galatasaraylı olup da içinde korku olmayan yoktur sanırım.

Yazarın Diğer Yazıları