Google'dan yepyeni bir hizmet

Google'dan yepyeni bir hizmet
Google'ın bir süredir AirTag benzeri bir cihazımı bul ağı üzerinde çalıştığını biliyorduk. Bu sistemle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Yeni özellik ile telefonlar ve tabletler kayıp olarak işaretlenebiliyor.

Detaylar belli oldu

Apple’ın belki de en sıradışı aksesuarı AirTag, değerli eşyalarınızı haritada takip etmenizi sağlıyor. Apple’ın söylemine göre anahtar ya da cüzdanları kaybetmemek için tasarlanan bu aksesuarın farklı kullanım amaçlarına sıkça şahit olduk. Apple’ın halihazırda mevcut olan Cihazımı Bul ağı sayesinde AirTag mümkün oldu. Google’ın da bir süredir bu tarz bir sistem üzerinde çalıştığını biliyorduk. Oluşturulacak sistemle ilgili detaylar sızdırıldı.

ZİL SESİ ÇALINABİLİR
Shift Delete’te yer alan habere göre, Apple cihazlardaki Cihazımı Bul ağı, etraftaki iPhone’ların birbirleriyle şifrelenmiş bir haberleşme kurmasıyla oluşuyor. Google’ın buna benzer bir ağ geliştireceğini bir süredir biliyorduk. Son sızıntılara göre bu sistem, Apple’ın sahip olduğundan pek de farklı olmayacak. Google Play Hizmetleri uygulamasının yeni sürümünün kodları derinlemesine incelediğinde Cihazımı Bul sistemine eklenecek yeni özellik ortaya çıkıyor.


Yeni özellik ile telefonlar ve tabletler kayıp olarak işaretlenebiliyor. Kayıp cihaz, çevredeki diğer Android cihazlarla etkileşime girdiğinde konum veritabanına aktarılıyor ve o sırada zil sesi çalınabiliyor. Ayrıca eklenen bir diğer özellik ise cihaz sahipliğinin paylaşılabilmesi. Örneğin küçük işletmelerde bir telefon ya da tablet paylaşımlı kullanılıyor olabilir. Bu durumda cihazın sahipliğini diğerleriyle paylaşarak kayıp durumunu yönetebiliyor olacaksınız.

Google’ın ağı ile ilgili bizi diğer heyecanlandıran olasılık, Android Auto araçların da kayıp olarak işaretlenebilmesi. Fabrika çıkışlı olarak Android desteği olan otomobiller, kayıp olarak işaretlenip konumları izlenebilir ve uzaktan kilitlenebilir.
Google’ın cihaz takibi ağı oluşturmak için büyük bir potansiyeli var. Üstelik araç takibi de bu sisteme dahil edilirse Apple ile olan rekabet kızışabilir.

 

İlgili Haberler