Bunu yapmazlarsa vay iki takımın haline

Bunu yapmazlarsa vay iki takımın haline

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Hava soğuk mu soğuk.

İstanbul karla kaplı.

İstanbul''da maç saatinde de kar yağışının süreceğini açıkladı meteoroloji.

Galatasaray-Trabzonspor maçında iki takımın da en büyük rakibi olacak elbette ki bu. Sonuç için önemli. Hangi takımın futbolcuları daha dayanıklı, her geçen dakika daha da ağırlaşacak sahada kimler kalabilecek ayakta? Sonuca etki edebilecek en büyük etken.

AH BU HAKEMLER!
Elbette bir de hakem. Atilla Karaoğlan''ın atanması bence sürpriz oldu.

Pozisyonlara uzak kalmaması, kararlarında gecikme yaşamaması, kartlarını dikkatli kullanması, sahada dik durması gerekiyor. Sadece Karaoğlan da değil önemli olan. Bir de VAR var. Orada da Özgür Yankaya.

Bu Özgür Yankaya daha dün Malatya''da Malatyaspor-Beşiktaş maçında değil miydi? Ertesi gün İstanbul''da.

Başka adam kalmamış mı acaba? Malatya-İstanbul arası 1100 kilometre, hava değişimi var, yol yorgunluğu var. O yüzden enteresan bir karar.

KAZANMAYI HATIRLAR MI?
Gelelim takımlara.

Önce Galatasaray''a. Galatasaray kazanmayı unuttu. En kötüsü de yenilmeye alıştı. Eğer bu durumdan bu gece de çıkamazsa vay haline. Peki çıkamaz mı, çıkar!

Bir kere her maçta kalesinde öyle açıklar veriyor ki, bundan acaba ders alabildi mi? Herkes kaleci de kaleci diyor da... Böyle orta saha ve defans olursa ne yapsın kaleci?

Her dakika rakip santrforlarla burun buruna!
Kalede Fatih mi oynayacak, İsmail mi? İsmail son maçta da protesto edildi sürekli, morali sıfır.

O TAKTİK TUTMAZ

Ben olsam Torrent''in yerinde Fatih''i koyarım bu kez de. Boey, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Taylan, Berkan, Cicaldau, Emre Kılınç, Kerem, Halil diğer tercihleri olacak sanırım.

Burada şunu üstüne basa basa vurgulamalıyım. Sakın ha Kasımpaşa maçında olduğu gibi Barcelona taktiği uygulatmaya kalkmasın takımına.

Kalecinin ceza alanı içinde oyunu başlatıp, paslarla çıkmayı denerse faturası ağır olur.

Çünkü önce savunma. Hele de Trabzonspor''un çok etkili hücum oyuncuları karşısında. Uzun toplarla çıkmalılar. Orta sahada ikili mücadelelerde topa sert girmeleri gerekiyor. Hızlı ataklara çıkmak galibiyetin formülü olabilir.

TRABZON NEDEN AVANTAJLI?

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bu akşam kulübede. Bu artısı. Trabzonspor''un özellikle forvet hattı çok etkili. Hamsik oynayacak mı; işte bu çok önemli. Geçen maçta dinlendirilmişti.
Kadroya baktığın zaman kalede Uğurcan, kesin olarak Trabzonspor''un avantajı.

Bakasetas başlı başına bir fark. Hele de Nwakaeme... Cornelius çok pozisyon bulabilir bu akşam, Galatasaray''ın defansı belirleyecek bunu.
Trabzonspor''un defansı da hata yapıyor zaman zaman ama Uğurcan kapatıyor bunu.

FORMÜLÜ VERİYORUM:

Gördüğüm şu... İki takımın da galibiyeti için formülleri orta saha. Orta sahayı kazanan maçı kazanacak. Sonra savunma. Bakalım hangi takımın savunması daha çok hata yapacak?
Bir de gözler Atilla Karaoğlan''da kulaklar Özgür Yankaya''da olacak, söylemeye dilim varmıyor düşüncelerimi, sadece uyarayım:

Sakın ha!

Maçı kim kazanacak diye soruyorsanız eğer, ona da cevap vereyim: İnanıyorum ki Türk futbolcu kazanacak, sahada kıran kırana, tempolu, heyecan dolu bir maç oynanacak.

Yazarın Diğer Yazıları