CHP’den ''Atatürk yok'' diyenlere cevap. 6 parti Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metinine imza atmıştı

CHP’den ''Atatürk yok'' diyenlere cevap. 6 parti Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metinine imza atmıştı
CHP’li Muharrem Erkek, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metninde Atatürk’e yer verilmediği iddialarına cevap verdi. Erkek, metnin ‘Atatürk’ün Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözü ile başladığını belirtti.

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini 28 Şubat’ta açıkladı. Açıklanan metinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Laiklik ilkesinin olmadığı iddia edildi. Sözcü’den Aytunç Erkin’e konuşan CHP  Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek iddialara cevap verdi. Erkin’in yazısındaki cevap şöyle:

“Atatürk yok” eleştirisi karşısında Muharrem Erkek tonlamasını yükseltti: “Bunu diyenlere şaşırıyorum.
Kitapçığımız değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözü ve imzasıyla başlıyor. İlk sayfada bu var. Laiklik güçlü biçimde vurgulandı ve ‘laik hukuk devlet’ ifadesiyle yer aldı. Demokratik laik hukuk devletini çoğulcu toplumun temeli sayan bir anlayış, laikliği yok sayar mı?

“BAŞKA YORUMA İHTİYAÇ YOK”

Metinde aynen şöyle yazıyor: ‘Din ve vicdan özgürlüğünü güvence altına alan demokratik laik hukuk devleti çoğulcu toplum düzeninin temelidir.’ 1921 Anayasası’na yapılan atfı çeşitli yerlere çekenler oldu. Kimsenin bir yere çekmesine gerek yok. İlk maddesi nedir bu anayasanın: ‘Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir.’ İşte bizim temel dayanak noktamız budur. Başka bir yoruma ihtiyaç yok. Üstelik
bu maddeyi bizzat Mustafa Kemal Atatürk yazmıştır. Mutabakat metnimize de bu görüş hakimdir.”

İlgili Haberler