Her dediği çıkan Meriç Köyatası Yeniçağ'a açıkladı | Hurmayı kim yediyse ilacı da o içecek

Her dediği çıkan Meriç Köyatası Yeniçağ'a açıkladı | Hurmayı kim yediyse ilacı da o içecek
Ekonomik krizden nasıl çıkılacağını açıkladı. Ekonomist Meriç Köyatası enflasyonda acı ilaçsız çözümü anlatırken, "akşam yedeğin hurmalar sabah mideyi tırmalar. Hurmayı kim yediyse acı ilacı o içecek" ifadesini kullandı.

Kişisel YouTube kanalında ekonomiye dair yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ünlü ekonomist Meriç Köyatası''nın açıklamaları yine gündem oldu.

Vatandaşın işsizlik, sürekli gelen zamlar sebebiyle beli bükülmeye devam ediyor. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 78,62 oldu. Bu son 24 yılın en yüksek enflasyon oranı olarak kayıtlara geçti. TÜİK''e göre, bir önceki aya kıyasla Haziran ayı enflasyonu ise yüzde 4,95 olarak gerçekleşti.

"Hurmalık kim yediyse acı ilacı o içer"

Konuyla ilgili bugün gazeteci Uğur Dündar''a "Enflasyon koştura koştura hiper enflasyona doğru gidiyor. Gerçekçi kur, para ve maliye politikalarını uygulayın dedik laf dinletemedik" açıklamasında bulunan ünlü ekonomist Meriç Köyatası ekonomik krizle ilgili Yeniçağ''a

"Sevgili Uğur’a bugün enflasyonun nedenleri üzerinde bir mektup yazmıştım. Mektubun sonunda da halka acı ilaç içermeden enflasyonla mücadele mümkün demiştim. Bunun yollarını bir sonraki mektupta açıklayacaktım. Ama o kadar çok telefon geldi ki ipuçlarını veren bir video çektim. Akşam yenilen hurmalar mideyi tırmalar. Hurmayı kim yediyse acı ilacı o içer." değerlendirmesinde bulundu.

Köyatası ayrıca "sevgili Uğur Dündar’ın en eski arkadaşı Milattan Önce Hititliler döneminden Müjdat Gezen. Ben o kadar eski değilim ama 35 yıllık arkadaşız. Uğur’un da medyada her dediği doğru çıkan tanımlaması yapması, benim için gurur verici" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler