Karabük'te 2 arkadaş gördü. Korkunç gerçeği eve gelince öğrendiler

Karabük'te 2 arkadaş gördü. Korkunç gerçeği eve gelince öğrendiler
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kamp yapan iki arkadaş, nesli tehlikeye yakın kategoride bulunan Kafkas burunlu engereği doğal ortamında görüntüledi. Zehirsiz sandıkları yılanın eve gelince öldürücü olduğunu öğrenen gençler şok geçirdi.

Hakan Yılmaz isimli vatandaş, arkadaşıyla birlikte Karabük’ün Safranbolu ilçesinde bulunan 1200 rakımlı Sarıçiçek yaylasında yaptıkları kampta yürüyüşe çıktı. Ormanda gezinirken desenli yılanı fark eden iki arkadaş o anları cep telefonuyla kaydederken, sonrasında yaptıkları araştırmada yılanın Dünya Doğayı Koruma Birliği (IUCN) sınıflamasında nesli tehlikeye yakın kategoride bulunan Kafkas burunlu engerek olduğunu belirledi.

Gazetecilere konuşan Hakan Yılmaz, boş arazide yürürken yılan gördüklerini ve hemen telefonla kayda girdiklerini belirterek, “Deseni güzeldi, yılanın zehirli olabileceğini düşünmemiştik. Eve gelip internet ortamında biraz araştırma yaptığımız zaman bunun Kafkas burunlu engerek olduğunu görmüş olduk” dedi.

“Soktuğu zaman birkaç dakika içerisinde müdahale edilmez ise öldürme riskinin de olduğunu öğrenmiş olduk” diyen Yılmaz, “Aynı zamanda nesli tükenme riski altında olan bir engerek türüymüş. Bunu görmüş olmak bizim için sevindirici oldu. Biz video ve fotoğraf çektikten sonra yılan uzaklaştı” diye konuştu.