Karpuzla yapılacak tarifler neler? Karpuzla yapılan 5 farklı tarif

Karpuzla yapılacak tarifler neler? Karpuzla yapılan 5 farklı tarif
Yaz denilince ilk akla gelen lezzetler arasında yer alan karpuz, tüm öğünlerde tüketebilecek kadar çok severiz. Kahvaltıda, öğle yemeğinde, akşam yemeğinin üstüne karpuz adeta vazgeçilmezdir. Peki, karpuz hangi tariflerde tüketilir? İşte, karpuzla yapabileceğiniz 5 farklı tarif…

Yesemin.com''da yer habere göre; Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden karpuz ile hafif ve pratik tatlılar yapmak mümkün. Lif zengini ve tam bir sıvı deposu olan bu meyve sıcaklardan bunalanlar için de harika bir alternatif sunuyor. Kabakgiller familyasına ait bir meyve olan karpuz, ülkemizde en çok Diyarbakır şehrinde yetiştiriliyor. Hazımsızlık ve kabızlığa karşı etkili olan karpuz, mide sağlığı için de faydalı olan karpuzla bugün birbirinden farklı tarif hazırlıyoruz. Karpuz limonata, smoothie gibi soğuk içecekleri veya farklı tarifleri karpuzun faydalarından daha fazla istifade etmek için yaz sıcaklarında çok iyi fikir!

KARPUZLU DONDURMA TARİFİ:

MALZEMELER

5 dilim karpuz

½ paket krema

1 çay bardağı süt

½ çay bardağı şeker

YAPILIŞI

Karpuzun çekirdeklerini çıkarın ve minik küpler halinde doğrayın.

Kremanızı katı bir kıvam alana kadar el blenderı yardımıyla çırpın.

Karpuzu blenderınızın içerisine alın ve ezilene kadar karıştırın.

İyice ezildiğinde içerisine krema, süt ve şekeri ilave edin. Şeker içinde eriyene kadar karıştırın.

Şeker iyice eridiğinde karışımı saklama kabına aktarın. Derin dondurucuda yaklaşık 3 saat soğumaya bırakın. Yarım saatte bir dondurmanızı mutlaka karıştırın.

Donup, dilediğiniz kıvama geldikten sonra dondurma kaşığı yardımıyla dondurmalarınızı çıkarın ve servis edin.

KARPUZ REÇELİ:

Karpuz lezzetini farklı bir şekilde yaşamak ve reçel olarak tüketmek için özel tarifi sizlerle paylaşıyoruz.

Daha önce hiç denemediğiniz karpuz reçeli kahvaltı sofralarınızın baş tacı olacak türden. İçindeki karanfil sayesinde bambaşka bir lezzete kavuşan karpuz kabuğu reçelinin tarifi içeriğimizde...

KARPUZ SALATASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 büyük dilim karpuz

200 g tatlı lor peyniri

Yarım demet taze nane

1 tatlı kaşığı susam (Kavrulmuş)

3 dilim tam tahıllı ekmek (Küp doğranmış)

Sosu için;

1 tatlı kaşığı balzamik sirke

YAPILIŞI

Karpuzu küp şeklinde dilimleyip derin bir kaseye aktarın.

Ayrı bir kasede ufalanmış lor peynirini ve yaprak yaprak ayrılmış taze naneyi harmanlayın, karpuz dilimlerinin üzerine ilave edip harmanlayın.

Küp doğranmış ekmekleri fırında kızartın. Küp kesilmiş karpuz dilimlerini ve ekmekleri de salata kasesine ekleyip harmanlayın.

Üzerine balzamik sirke gezdirip servis yapın.

KARPUZLU LİMONATA:

İçerisindeki su miktarı ile yazın bol bol tüketebileceğiniz karpuzdan limonata yapmaya ne dersiniz?

Günün tüm yorgunluğu alacak karpuzlu limonata damaklarda iz bırakıyor. Evde kolayca yapabileceğiniz karpuzlu limonata yapmanın püf noktaları haberimizin detaylarında.

İlgili Haberler