Bunları uygulayın. Korkulu rüyanız haline gelen hastalık bitsin

Bunları uygulayın. Korkulu rüyanız haline gelen hastalık bitsin
Toplumumuzda sık görülen ve en çok da yenilen besinlerin neden olduğu kurdeşen hastalığını bitirme yollarını sizlerle paylaşıyoruz…

KURDEŞEN NEDİR?

Yasemin.com ''da yer alan habere göre; Kurdeşen diğer bir adı ile ürtiker, kabarık, kızarık ve kaşıntılı döküntüler ile karakterize bir cilt hastalığıdır.

Yüz dâhil vücudun tüm bölgelerinde görülebilen kurdeşen, kesinlikle bulaşıcı bir özelliği bulunmamaktadır.

KURDEŞEN YA DA ÜRİTİKER TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Hastanın yediği bir besin ürtikere neden oluyorsa, bu besinin hasta tarafından tüketilmesi yasaklanır. Bunun sonrasında bir ilaç nedeniyle ortaya çıkmışsa, ilgili ilaç doktor tarafından kesilir.

KURDEŞEN TEDAVİSİ İÇİN BİTKİSEL ÇÖZÜM

MAYDANOZ

Bir demet maydanozun suyunu çıkararak, domates ya da havuç suyuyla karıştırarak içebilirsiniz. Bu, histamin seviyesini düşürerek semptomların yarattığı rahatsızlıkları azaltabilir.

ZENCEFİL

250 gram zencefili dört litre oda sıcaklığındaki suya koyup 5-10 dakika kadar bekleyin. Oluşan bu solüsyonu banyo küvetine doldurarak özellikle kurdeşen oluşan bölgelere değecek şekilde suyun içine girin. Bir süre bekledikten sonra vücudunuzu ılık su ile durulayın.

PAPATYA

Kurdeşen tedavisinde papatya çayı kullanımı iki ucu keskin bıçak gibidir. Doğal bir antihistaminik olan papatya, bazı bünyelerde alerjik reaksiyona sebep olarak histamin seviyesinin aşırı yükselmesine ve ürtikerin artmasına neden olur. Eğer papatyaya alerjiniz olmadığından eminseniz, demlediğiniz papatya çayını banyo suyunuza katarak kurdeşen oluşmuş bölgelerinize uygulayabilirsiniz.

İlgili Haberler