Kar yağdığında yollar kapalıydı 'Özdemir'e ve Kalyoncu’ya rekor ceza' 'Geçiş ücretleri iade edilecek'

Kar yağdığında yollar kapalıydı 'Özdemir'e ve Kalyoncu’ya rekor ceza' 'Geçiş ücretleri iade edilecek'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca İstanbul'daki kar yağışında bazı kısımları trafiğe kapanan Kuzey Marmara Otoyolu'nun işletmecisi firmaya 6 milyon 795 bin 957 lira ceza kesildi.

İstanbul''da 24 Ocak''ta etkili olan kar yağışıyla Kuzey Marmara Otoyolu''nun bazı kesimleri, trafiğe kapandı. Trafik kazaları nedeniyle yolda mahsur kalanlar oldu. 

DHA''nın haberine göre; Bakanlık da mahsur kalanların mağduriyetinin giderilmesi için harekete geçti.

Kuzey Marmara Otoyolu Kınalı-Yassıören (Kesim-1), Yassıören-Odayeri (Kesim 2), Habipler-Hasdal (Kesim-7) mevkilerini kapsayan yolların 18 saat trafiğe kapalı olması nedeniyle işletmeci firmaya, 6 milyon 795 bin 957 lira ceza uygulandı. Beklemek zorunda kalan ve mağduriyet yaşayan sürücülerin otoyol geçiş ücretlerinin de iade edildiği öğrenildi.

''İSTEMEDİĞİMİZ KESİNTİLER MEYDANA GELDİ''

Kuzey Marmara Otoyol İşletmesi''nden yapılan açıklamada, 24 Ocak''ta olağanüstü durum yaşandığı belirtilerek, "Son yılların en şiddetli kar yağışının düştüğü ve yer yer çok kuvvetli tipinin yaşandığı Kuzey Marmara Otoyolu Kesim 1, Kesim 2 ve Kesim 7''yi kapsayan otoyol ağımız boyunca, ulaşımın aksamaması ve vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için yoğun müdahale gerçekleştirilmiştir.

Ancak, olumsuz hava koşulları öncesinde; gerek tuz serme gerek solüsyon dökme önlemleri de en üst düzeyde alınmasına rağmen, afet boyutuna ulaşan kar yağışı sebebiyle ulaşımda hiç istemeyeceğimiz kesintiler meydana gelmiş, vatandaşlarımız yol üzerinde beklemek zorunda kalmışlardır. Yaşanan doğal afet nedeniyle mahsur kalan vatandaşlarımızın yaşamış olduğu mağduriyetin bir nebze de olsa giderilmesi adına, kar yağışı sırasında sabırla bekleyen yolcularımızın otoyol geçiş ücretleri, Kuzey Marmara Otoyolu tarafından karşılanmaktadır. Buna göre; Kuzey Marmara Otoyolu ''Kesim 1: Kınalı - Yassıören'', ''Kesim 2: Yassıören - Odayeri'' ve ''Kesim 7: Habipler - Hasdal'' mevkilerini kapsayan yollarımızı kullanan ve mağduriyet yaşayan tüm sürücülerden alınan otoyol geçiş ücretleri iade edilmektedir.

Böyle bir mağduriyetin tekrar yaşanmaması için Kuzey Marmara Otoyolu olarak hazırlıklarımızı yeniden gözden geçirerek, alınabilecek yeni tedbirleri titizlikle uygulayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildi.

KAPANAN KESİMLER KALYON VE LİMAK’IN

Kuzey Marmara Otoyolu’nda kapanan Kesim-1-2 ve 7 Avrupa yakasında bulunuyor. Otoyolun Avrupa yakasındaki sorumluluğu ise Cemal Kalyoncu’nun yönetim kurulu başkanı olduğu Kalyon Grup ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, iş insanı Nihat Özdemir''in sahibi olduğu Limak Holding’e ait.

İlgili Haberler