Bahçeli anket şirketlerine ateş püskürdü. Seçim tarihini açıkladı

Bahçeli anket şirketlerine ateş püskürdü. Seçim tarihini açıkladı
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Anket şirketlerine tepki gösteren Bahçeli, seçim tarihini şu sözlerle açıkladı: Beğenseler de beğenmeseler de seçim zamanında yapılacaktır. Tarih 2023'ün Haziran ayıdır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli''nin konuşmasından öne çıkanlar:

- Siyasi, ahlaki ve vicdani hiçbir ölçü tanımayan, iradesi, heyecanı olmayan, yalan, riya, istismardan başka sermayesi kalmayan, sorunlara başka başkentlerden bakanların maskesini indirmek için mücadele ediyoruz. Cumhur İttifakı''nın hedeflerini anlatıyoruz. 2023 yılında yapılacak genel seçimlere hazırlanıyoruz. Derviş sabrıyla, akıncı cesaretiyle milletimize hizmet aşkıyla dolup taşıyoruz.

ANKET ŞİRKETLERİNE TEPKİ

- Algı operasyonlarına bakmıyoruz, siyaset cambazlarına aldanmıyoruz. Sahte ve düz anketlerine hiç aldırmıyoruz. Sizler bizi hafife alacaksınız günü geldiğinde de ağırlımızın altında kalmaktan kurtulamayacaksınız. Anketler hiç ama hiç önemli değildir. Birisi değil tek tek değil alayı birden üzerimize gelsinler. Anket şirketlerinin hepsi ayaklarımızın altında paspastır. Biz yurdumun ve milletimin dudakları arasına bakıyoruz. Anketle doğmadık ki anketle yok olalım. Türk milleti günlerini gösterecek, bunları rezil edecektir. Cumhur başkanını seçecek o da Recep Tayyip Erdoğan olacaktır.

- Çalıştığımızın karşılığını 3-5 anketçiden beklemiyoruz. Milletimiz görsün, duysun istiyoruz. Diğeri ise kuru gürültüdür. MHP önüne bakıyoruz, mücadelesine odaklanıyor. Gerçek anketi yapacak olan asıl güç millettir. Bu yolun sonu çıkmaz sokaktır, sonucu ise soytarılıktır.

- Biraz daha kendi kendilerini avutsunlar. Dava arkadaşlarıma sesleniyorum... Sahtekarların fermanları olan anketlere asla itibar etmesinler. Nerede bir vatandaşımız varsa derdimizi anlatıyor, dertlerini dinliyor 2023 için anlaşıyoruz. Zillet ittifakına milletin yüzü dönük, bunu da görüyoruz. 

"BİZİM AYAKLARINA ÇIYANLARIN TUTUNDUĞU MASAMIZ YOKTUR"

- Henüz cumhurbaşkanı adayını açıklayamayan zillet ittifakına Türk milletinin yüzü dönüktür. Bu masa kinin, kirin ve kifayetsizliğin masasıdır. Bu masa zilletin mayalandığı zararlı kımıl masasıdır. Bizim ayaklarına çıyanların tutunduğu masamız yoktur. Umudumuz millettir.

- Umudumuz millettir. Biz masalara iz sürmeyiz. Masalarda keyif çatmayız. Milletimiz ne istiyorsa onu yaparız, onunla bir ve beraber oluruz.

"HİÇ KİMSE ENFLASYONA EZDİRİLMEYECEKTİR"

- İlkeli, milli ve dürüst siyaset sorunların aşılmasında yegane imkan, asıl fırsattır. Aziz milletimizin maceralara kapılması elbette düşünülemeyecektir. Türkiye''nin gelecek rotası Cumhur''un iradesiyle çizilecektir. Bazı sorunlarımız olabilir. Sorunsuz hayat, hayatsız sorun yoktur. Birlikte çok daha güçlü olacağımız unutulmamalıdır. Hayat pahalılığının kuşatması kırılacaktır. Hiç kimse enflasyona ezdirilmeyecektir. Bu kapsamda hükümet dikkatli, dengeli, uyanık bir mücadelenin içindedir. Fiyat etiketlerini yukarı yönlü güncelleme gayesinde olan vicdansızların iyi niyetinden bahsetmek mümkün değildir.

- Gıda, enerji, akaryakıt fiyatlarında dengesizliklerin ekonomik bir temeli ve makul ve meşru nedeni yoktur. Ekonomik ve mali bağımsızlığımızı tehdit edenlere, vatandaşlarımızın kazancına musallat olanlara seyirci kalınmayacaktır. Fiyatların artışı konusunda ajan gibi faaliyet içinde olanların lekeli varlığı inkar edilemez. Türkiye bu darboğazdan çıkacaktır. 2022 ilk çeyreği GSYİH yüzde 7,3 olarak gerçekleşmiştir. İhracatımız rekorlar kırmaktadır. Türkiye siyasi ve ekonomik tuzakları bozmaktadır. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan buğday ve arpa alım fiyatları memnuniyet vericidir.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA''NIN NATO ÜYELİĞİ

- Güney sınırlarımız boyunca çatısı örülmek istenen terör devleti, askeri harekatlarla engellenmiştir. Türkiye, bölücü teröre merhamet göstermeyeceğini, müsaade etmeyeceğini güç kullanarak kanıtlamıştır. Bölücü terörün hudutlarımızda tutulması, ülkemizi zehirleme ve tehdit amacı başarılı olamayacaktır. Bölücü terör örgütüne silah veren, mühimmat temin eden ülkeleri ahlaken ve hukuken müttefiklik kategorisinde nasıl göreceğiz? Hani terör insanlık suçuydu?

- Terör örgütlerini Türkiye''ye tercih eden NATO üyesi ülkeler bize göre Türk ve İslam düşmanlığının ortak paydasında buluşmuşlardır. Karşımızdaki bu tablonun NATO''nun kuruluş, ilke ve esaslarına karşı olduğunu kimse inkar edemeyecektir. Türkiye bugüne kadar NATO''nun sadra şifa tavrını maalesef yeterince görmemiş, belirlenen stratejilerin milli güvenliğine katkısı olmamıştır. Terör örgütlerine desteğini sürdüren NATO üyesi ülkelerin Türkiye''ye bakışı ortadayken İsveç ve Finlandiya''ya nasıl tamam diyelim? İsveç ve Finlandiya ellerine bulaşan kanları yıkamak durumundadır.

"MİÇOTAKİS''İN DEDELERİ GİBİ MAŞALIĞA HEVES ETMESİ BARDAĞI TAŞIRMAK ÜZEREDİR"

- Terör örgütü Fırat''ın doğusundan da batısından da sökülüp atılmalıdır. Miçotakis''in dedeleri gibi maşalığa heves etmesi bardağı taşırmak üzeredir. Adaları ziyaret ederek Türkiye''yi tahrike yeltenen Miçotakis, Ege''yi Yunan denizi haline getirmek için yoğun çaba içindedir. Miço haddini aşmaktadır. Bizim dileğimiz Ege''nin barış ve huzur denizi olmasıdır. Ege''de boğulmak isteyen çıksın karşımıza. Lozan ve Paris anlaşmalarına göre adaları silahlandıran Yunanistan yönetimi suçludur. 12 adanın yüzü Türkiye''ye dönüktür.

ERKEN SEÇİM TARTIŞMALARI

- CHP Genel Başkanı''nın gündemi bambaşkadır. Ülkemizin mücadelesine en küçük desteği yoktur. Devamlı üç maymunu oynamakla meşguldür. CHP kayıptır, diğer partiler su kaynatmıştır. Erken seçim yaygarasıyla hepsi kuyruğa girmektedir. Beğenseler de beğenmeseler de seçim zamanında yapılacaktır. Tarih 2023''ün haziran ayıdır.

- Zillet ittifakı seçim güvenliği ile ilgili çağrıda bulunması tam bir pişkinliktir. Bu devletin hakimi varken, savcısı, polisi, jandarması varken, zillet ittifakı sandık güvenliğini hangi vasıtalarla sağlayacaktır. Dağdan indirecekleri teröristleri sandık başına mı dikecekler? Bunların elle tutulacak hiçbir projesi yoktur.

- Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dışında söyleyecekleri ikinci bir şey yoktur. Kimi cumhurbaşkanı adayı gösterecekleri tartışma konusudur. Mertsen çık söyle, adamsan kararını açıkla. Neden susuyorsun, niçin duruyorsun? Neyi bekliyorsun? Cumhurbaşkanı adayı olacak yürek sende var mı, gözün kesiyor mu? Kılıçdaroğlu terörist Demirtaş için, Sorosçu Kavala için adaylığa hazırdır, FETÖ''cüleri eski görevlerine iade için adaylığa heveslidir. Bu zat önceliğimiz Türkiye diyor, buna kendisi bile inanmıyor. Bize hikaye anlatmayın.

İlgili Haberler