Sedat Peker'in AKP içinden bilgiyi nasıl aldığı ortaya çıktı

Sedat Peker'in AKP içinden bilgiyi nasıl aldığı ortaya çıktı
İsmail Saymaz, Sedat Peker'in AKP içinden nasıl bilgi aldığını anlattı. TV5'te yayınlanan, moderatörlüğünü Hasan Basri Akdemir ve Mustafa Deniz'in yaptığı "4.güç" programına konuk olan gazeteci İsmail Saymaz Sedat Peker'in videolarının siyasete yansımalarını değerlendirdi. 

Sedat Peker'in AKP içinden bilgiyi nasıl aldığı ortaya çıktı

TV5''te yayınlanan, moderatörlüğünü Hasan Basri Akdemir ve Mustafa Deniz''in yaptığı "4.güç" programına konuk olan gazeteci İsmail Saymaz Sedat Peker''in videolarının siyasete yansımalarını değerlendirdi.

"SÜLEYMAN SOYLU''DAN RAHATSIZLAR"

Saymaz, AKP''nin töhmet altında olduğunu söyleyerek "Bütün AKP kitleleri bu pazar ne olacak diye kendi kaderini bekleyen, idamlık mahkum gibiler. Bu durum AKP içerisinde çatlağı büyüttü öyle görüyorum ben. Parti içerisinde bir eğilim var, daha çok Milli Görüş tandaslı, hala o kimliğini bir ölçüde koruyan eğilim. Onlar Parti''deki bu milliyetçi yükselişten rahatsızlar ve onun unsuru olarak Süleyman Soylu''dan da rahatsızlar, dolayısıyla bu hesaplaşma iyi olur, temizlik olur diyerek de görüyorlar anladığım kadarıyla" ifadelerini kullandı.

"SEDAT PEKER''İN KAHVESİNE KADAR DÜŞTÜLER"

Bu Parti''nin 10-11 milyon üyesi var. Bu parti kamu ihale kanunu delik deşik ederek dağıttı. İhalelerden doğrudan ve dolaylı geliri var. Bu parti Sedat Peker''in kahvesine kadar düştü mü ya? Yani gerçekten hafızam almıyor, kahveyi bile bedavaya getirdiniz ya... Bir diğer ekip, 17-25 Aralık ruhu halinde yani Süleyman Bey''e olumsuz baksa bile ''bu top buradan aşarsa kimin bahçesine düşer belli olmaz'' noktasındalar. 
Binali Yıldırım''a da gider, Berat Albayrak''a da gider... O yüzden 17-25 ruh halinde olanlar var. Bir de ''Görmeyelim, duymayalım nasıl olsa geçer gider, cevap vermeyelim'' diye bakanlar var ama bu AKP için çatlağı büyütür.

"ERDOĞAN BİLE 20 GÜN SONRA SAHİP ÇIKTI"

Cumhurbaşkanı yirmi gün bu konuya girmedi, Sayın Soylu''ya sahip çıkmadı. Sayın Soylu''ya Devlet Bahçeli sahip çıktı. Devlet Bahçeli''den sonra Erdoğan, kuvvetli olmayan bir ölçüde sahip çıktı bence. Dedi ki ''Sayın Bakanımıza suç örgütleri ile mücadelede yanındayız.'' Halbuki Devlet Bahçeli öyle mi dedi? Ondan daha kuvvetli sahip çıktı. Hatta Sayın Cumhurbaşkanı ifadesinin devamında  Binali Yıldırım ve oğluna daha çok sahip çıktı. AK parti Sedat Peker''in kahvesine kadar düştü mü, kahveyi bile bedavaya mı getirdiniz ya?"

PARTİ İÇİNDEN BİLGİ ALDIĞININ EN NET KANITI...

Gazeteci Saymaz, "Sedat Peker ilk videosunda ne planlamıştı? ''7-8 bölüm çekeceğiz'' dedi. ''Kahramanlarımız olacak,'' dedi. Kim olacak dedi? Mehmet Ağar, efendime söyleyeyim Korkut Eken, pelikancılar...'' Bunları dedi fakat birdenbire dördüncü videodan itibaren Sayın Soylu katıldı. Soylu ile beraber Soylu''nun alt başlıkları katıldı, bazı gazeteciler katıldı," diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu arada ne oldu? Sezgin Baran Korkmaz girdi devreye, SADAT girdi, Suriye silahları girdi... Konu çeşitliliği artmaya başladı, figürler artmaya başladı. Bu arada güncel gelişmelere bağlı olarak süreç uzadı. Bugün itibari ile Sedat Peker''in ele aldığı dosyalar, evrak evrak verdiği bilgiler itibariyle şunu anlıyorum. Bürokraside bir çatlaktan bilgi, belge akıyor. Emniyetten olabilir, yargıdan olabilir, iş dünyasından bilgi, belge akıyor. Maliye Bakanlığı''ndan dili yanmış, ihalelerden dili yanmış iş adamları mesela. Sezgin Baran Korkmaz olayının bu kadar detaylandırılması sadece bir yeraltı dünyasının fısıltısı olmaktan çıkarıyor durumu. Bence parti içinden de bilgi alıyor. Parti içinden bilgi alıyor olayının en net kanıtı, Ekim ayında ilk videodan itibaren görüştüğü kişilerin sıkalası. Silivri olayına dahil bu kadar enformasyon vermesinin sebebi de zannedersem emniyet içinden bilgi alıyor olması."

"BEN BUNLARIN DAVUTOĞLU İLE ARINÇ''TAN DUYDUM"

Saymaz, Sedat Peker-Serdar Ekşioğlu diyaloğunda "Pelikancılar" konusu açıldığını ve Ekşioğlu''nun "Pelikan lideri de şu..." dediğini ve Peker''in "Ahmet Davutoğlu dedi diye, ben öyle demiyorum ki herkes diyor," sözlerini hatırlatarak o grupta olup adı anılan bir gazeteci, bütün bunlara değil de Serdar bizimle görüşmedi kısmına itiraz ediyor," diyerek "Asıl rezalet öbür tarafta. Ya görüşse ne olur, görüşmese ne olur?" diye sordu. "Demiyor ben ya da eşim pelikanın içerisinde değiliz. Bir ara pelikan diyen herkese soruşturma başlatıyorlardı. Terörle mücadeleye çağırdılar. Dediler ki ''pelikan demişsin'', ''Evet dedim'' dedim. Bunun neresi suç?" diyen Saymaz, "Dediler ki ''Bunu FETÖ''cüler söylüyormuş. FETÖ''cüler söylediği için bu örgüt propagandasıymış''. Beni bununla itham eden kişinin kayınpederi STV''de rahmeti rahmana kavuştu. Bunu FETÖ''den falan duymadım. Arınç''tan, Davutoğlu''ndan duydum. Benim hakkımda soruşturma başlatıldı ''Pelikan'' dediğim için. Haydi buyurun Sedat Peker''e de başlatın ''Pelikan'' diyor, Serdar Ekşioğlu ''pelikan'' diyor" sözlerini kaydetti. Kaynak: İsmail Saymaz, Sedat Peker''in AKP içinden nasıl bilgi aldığını anlattı.

İlgili Haberler