Süleyman Soylu'dan Sedat Peker hamlesi. Barış Pehlivan açıkladı

Süleyman Soylu'dan Sedat Peker hamlesi. Barış Pehlivan açıkladı
Gazeteci Barış Pehlivan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun organize suç örgütü lideri olmakla yargılanan Sedat Peker konusunda bir hareketlilik içine girdiğini söyledi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun avukatı aracılığıyla 24 Mayıs''ta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu''na (RTÜK) iki dilekçe verdiğini, birinde 21 Mayıs''ta Halk TV''de yayınlanan ''Asıl Mesele'', diğerinde 9 Mayıs''ta KRT''de yayınlanan ''Olağan İşler'' programından şikayetçi olduğunu söyledi.

Soylu''nun iki yayında da ''kişilik haklarına saldırı içerikli hakaret ve iftira'' olduğunu iddia ettiğini belirten Pehlivan, bu programlarda organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle aranan ve şu anda yurt dışında bulunan Sedat Peker''in iddialarının konuşulduğunu vurguladı. Pehlivan, Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca ceza verilmesini istediği maddeleri şikâyet dilekçesinde yazarken RTÜK Kanunu’nun 8. maddesinin ''i'' bendini de hatırlattığını vurgulşadı.

O bent ise şöyle:

“Suçlu olduğu yargı kararı ile kesinleşmedikçe hiç kimse suçlu ilan edilemez veya suçluymuş gibi gösterilemez; yargıya intikal eden konularda yargılama süresince, haber niteliği dışında yargılama sürecini ve tarafsızlığını etkiler nitelikte olamaz.”

Pehlivan yazısında, “Soylu’nun avukatı tam da yazının girişinde aktardığım gibi ''Soylu’nun suçluluğu henüz kanıtlanmadı'' demiyor muydu? Dahası... Dedim ya, RTÜK uzmanları rapor hazırladı. “ diye belirtti.

Pehlivan, Halk TV için hazırlanan raporda kanunun 8. maddenin birinci fıkrasındaki ''ç'' bendinden ceza verilmesi talep ediliyordu. Yani, ''Yayın kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez'' maddesi öne sürüldğünü açıkladı.

Devamında Pehlivan şöyle dedi:

“KRT’deki program için Soylu’nun avukatının işaret ettiği ve yukarıda vurguladığım ''i'' bendinden ceza isteniyordu. Sonuç ne mi oldu? Şu: RTÜK Üst Kurulu, masasına konulan RTÜK uzmanlarının raporundaki maddeyi son anda değiştirdi. KRT’ye de tıpkı Halk TV’ye olduğu gibi ''ç'' bendinden ceza verdi.

“SOYLU, PEKER KONUSUNDA HAREKETLİLİK İÇİNDE”

İki cezanın da politik ve adaletsiz olduğunu vurgulayan Pehlivan, “Yani ''i'' bendinden ceza verilseydi, yani hem Soylu’nun avukatı hem de RTÜK uzmanlarının sözü dinlenseydi Türkiye’de şu an nasıl bir tartışma yaşanırdı, farkında mısınız? “ diye yazdı.

Pehlivan,” İlk Sedat Peker gündeme getirmişti Engin Sigorta’yı. Süleyman Soylu’nun yazıcısından çıkan poliçe sesini sevdiği aile şirketini... Gazeteci Çiğdem Toker’den öğrendik ki Soylu 13 Mayıs’ta da o şirketindeki hisselerini devretti. Demem o ki mayıs ayında Sedat Peker konusunda bir hareketlilik içine girdi Süleyman Soylu. Nedenini yakında anlarız." Diye belirti.

İlgili Haberler