TikTok'ta alışveriş dönemi başlıyor

TikTok'ta alışveriş dönemi başlıyor
En çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok, kullanıcılara doğrudan alışveriş imkanı sağlayan yeni özelliğini tanıttı.

Shift Delete’te yer alan habere göre, en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alan TikTok, yeni özelliğini tanıttı. Shopify ile anlaşma yapan şirket, kullanıcılara uygulama üzerinden alışveriş imkanı sunacak.

Shopify hesabı bulunan ve TikTok kullanan ticari hesaplar alışveriş özelliğinden yararlanabilecek.

HENÜZ TEST AŞAMASINDA 
Ürün kataloglarını listeleme imkanı sunan TikTok, kullanıcı profillerine alışveriş sekmesi ekleme imkanı sunacak. Yeni özelliğin Shopify hesabı ile senkronize çalışacağını belirten yetkililer, ürünlerin direkt hesaba aktarılabileceğinin altını çizdi.

Henüz test aşamasına olan özellik, Instagram’da yer alan alışveriş özelliğine benzerliğiyle dikkat çekiyor. İlk olarak Kylie Jenner’a ait Kylie Cosmetics hesabında test edilen özelliği mobil cihazınızla incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bir basın toplantısında açıklama yapan Kyle Jenner, “İşimi sosyal medya üzerinden kurdum. Bu sebepten dolayı takipçilerimin ürünlerime daha hızlı ulaşabilmesi için TikTok ile anlaşma sağlayarak yeni özelliğin hesabımda aktif ettim. Yeni özelliği deneyen ilk kişilerden biri olduğum için çok heyecanlıyım.” ifadelerini kullandı.

Henüz TikTok web sürümünde aktif edilmeyen özellik, kullanıcılara uygulama üzerinden direkt satın alma imkanı sunuyor.

ABD ve İngiltere’de yaşayan kullanıcılar tarafından test edilebilen özellik Eylül 2021’de Kanada kullanıcıları için de aktif edilecek. Şirket, yeni özelliğin önümüzdeki aylarda diğer ülkelere de geleceğini duyurdu.