Türkiye buzdolabının içi bomboş diyen bu çocuğu konuşuyor

Türkiye buzdolabının içi bomboş diyen bu çocuğu konuşuyor
Sokakta röportajında muhabirin "Hayalin ne" sorusuna "Eve yiyecek getireceğim. Odur hayalim. Evde yiyeceğimiz olması" yanıtını vermesi duygu patlamasına neden olmuştu. Bu çocuğu Türkiye konuşmaya başladı. Çocuğun yaşadıklarının yüzbinlerce ailenin sorunu olduğunu belirten vatandaşlar "Halk geçinemiyor. Açlıkla savaşıyor" yorumunu yaptı.

Utanın bu çocuktan utanın

Sokakta gitar çalarak kazandığı parayla evine ekmek almanın hayallerini süslediğini söyleyen çocuk ülkenin gündemine oturdu. Z HABER muhabirinin  "Hayalin ne" sorusuna küçük çocuk dili döndüğünce cevaplamaya çalıştı. 

Küçük çocuk, “Hayalim şey olmaması abi fakir olmaması. Yani evde yiyecek yok ki. Ben şimdi şeye geldi. Burada çalıyorum. Eve yiyecek getireceğim. Odur hayalim. Evde yiyeceğimiz olması” yanıtını verdi. Çocuğun röportajdan sonra "Buzdolabımız içi bomboş abi" demesi yürekleri parçaladı.

Ülke gündemine oturan çocuğun verdiği yanıt yüzbinlerce ailenin hislerine adeta tercüman oldu. Çocuğun hayallerini yaşıtlarının aksine oyuncakların süslemediğini belirten vatandaşlar "İşte bu çocuk acı ama gerçek olan Türkiye gerçeğini gözler önüne serdi. Maddi durumu olmayan ya da kıt kanaat geçirenler bile imkanları doğrultusunda çocuğa yardım etmeye hazırlar" yorumunu yaptı.

Bir ev kadınının "İnanın çocuğun röportajını dinlediğimden beri uyuyamıyorum. Elimden geldiğince çevremdekilere yardım ediyorum. Bu çocuğa ve ailesine de imkanlarım doğrultusunda yardım edeceğim" dedi.

İlgili Haberler